Search

Piparikakku tuo kotiin joulun tuoksun

Piparikakku ohje

Viime viikonloppuna kodissamme tuoksui ensi kertaa joulu. Tarkemmin sanottuna joulupiparit, vaikka niitä emme tällä kertaa leiponeetkaan. Sen sijaan uunissa valmistui herkullinen piparikakku. Reseptin nappasimme uusimmasta Maku-lehdestä. Tämä kakku tuoksuu ja maistuu joulupiparilta. Mukavaa rouheutta kakkuun antavat granaattiomenan siemenet, pekaanipähkinän palaset ja rouhittu valkosuklaa. Oikein mainio herkku joulutorttujen seuralaiseksi. Jos innostut kokeilemaan, piparikakun ohje olisi tässä:



Piparikakku ohje (10-12 annosta)

20 min + 40 min paistaminen

125 g voita
1 3/4 dl fariinisokeria
1 muna
1 keltuainen
1/2 dl siirappia
50 g valkosuklaata
1 dl pekaanipähkinöitä
1/2 dl granaattiomenan siemeniä
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl kanelia
1/2 tl ruokasoodaa
1/2 tl inkivääriä
1/2 tl neilikkaa
1/2 tl vaniljasokeria
1/2 tl suolaa

VOITELU
1 rkl voita

KORISTELU
1 dl pekaanipähkinöitä
1/2 dl granaattiomenan siemeniä


Aloita voitelemalla ja korppujauhottamalla leipävuoka (10-12cmx30cm). Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Sekoita joukkoon muna, keltuainen ja siirappi. Rouhi valkosuklaa ja pähkinät. Irrota granaattiomenasta siemenet. Sekoita kuivat aineet kulhossa. Lisää joukkoon granaattiomenan siemenet, valkosuklaa ja pähkinät. Lisää jauhoseos taikinaan useammassa erässä ja sekoita tasaiseksi.

Levitä taikina vuokaan. Paista 180-asteisessa uunissa 30-40 minuuttia. Tarkista kypsyys tikulla. Kakku saa jäädä keskeltä hiukan tahmeaksi, sillä jäähtyessään se tiivistyy. Anna jäähtyä kunnolla ennen leikkaamista.

Koristele kakku halutessasi esimerkiksi pähkinöillä ja granaattiomenan siemenillä. Kakku säilyy muutaman päivän huoneenlämmössä leivinpaperilla peitettynä.

Piparikakku resepti

Joko siellä on innostuttu tekemään joululeivonnaisia?

P.S. Blogissa ollut pokkariarvonta on päättynyt. Random.org-arvontakone arpoi Heljä H:n voittajaksi. Olemme Heljään yhteydessä vielä tämän päivän aikana. Paljon onnea Heljä! Hieman erilainen arvonta on luvassa lähipäivinä. Pysykää siis kuulolla!

21 kommenttia

  1. Kävi perinteisesti. Vesi herahti kielelle jo kuvia katselemalla. :'D Miten niin olen herkkujen perään? Meillä perinteinen joulukakku on superhyvä glögijuustokakku, joka on ollut hitti, ihan sama minne olen sellaisen leiponut. Erilaisista juustokakuista on itseasiassa tullut tässä vuosien varrella meikäläisen bravuureita. Tänä vuonna meillä on leivottu vasta joulutorttuja. Pipareita olisi tarkoitus leipoa sitten ensimmäisenä adventtina. Koristeina on yksi masentunut amaryllis, hyasintteja, kynttilöitä, pöytäkuusi ja Granitin tussilla piirrettyjä lumihiutaleita ikkunoissa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä olen joskus kylässä kanssa syönyt tosi hyvää glögikakkua. Oli herkkua.

      Poista
  2. Kuulostaa kyllä niin hyvältä tuo kakku, nam! Vielä en ole leiponut mitään, mistä tulisi joulun tuoksuja kotiin. Tarkoitus olisi tehdä torttuja nyt viikonloppuna.
    Ihanaa perjantaita ja tulevaa viikonloppua teille <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä oli kiva uusi kokeilu meilläkin ja kyllähän se parissa päivässä tuli kahteen pekkaan syötyä :)

      Poista
  3. Nam, kuulostaa (ja näyttää) varsin herkulliselta! ;)
    Joulotorttuja on tullut leivottua jo muutamaan otteeseen, mutta pipareita ei ollakaan vielä tehty.
    Mukavaa viikonloppua! :)

    T: Emppu / Iloa ja Unelmaa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suurin osa joululeipomuksista meilläkin vielä edessä. Ajateltiin tällä aloitella tänä vuonna. Torttuja on tarkoitus huomenna paistella :)

      Poista
  4. Kiiiiiiiitos! Menee ehdottomasti testiin :)

    VastaaPoista
  5. Voisi varmaan toimia myös gluteenittomasti. Näyttää hyvältä.

    VastaaPoista
  6. Oih, lasten herkku on meillä piparkakun makuinen maustekakku. Tässä voisi olla tämän joulukauden aikuisten maustekakkua. Kuulostaa todella herkulliselta! Mukavaa viikonloppua!

    psst! miten ihmeessä taiteilitte tuon tekstin...?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi, se maustekakkukin kuulostaa oikein herkulliselta. Tuo teksti ei itse asiassa ole meidän tekemämme, eikä se ole edes syötävää :) Nyt kun tarkemmin katsoo, niin hieman siltä se kyllä näyttää. Teksti on vuosi sitten ostettu Stockmannin jouluosastolta. Jos tuollaisen kirjoitustaidon joskus opimme, niin se olisi mahtavaa :)

      Poista
  7. Namskiss... Tätä joutuu varmaan kokeilemaan!☺

    VastaaPoista
  8. Kiitti, mulla on ollut muutaman päivän kauhea himo pipareihin tai lähinnä siihen tuoksuun :D Tämä menee siis ehdottomasti testiin, tosin myös pojalle sopivana versiona :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, että innostuit tästä. Meillä minä tykkään joulupipareista enemmän kuin Aleksi, mutta tällain kakkumuodossa uppoaa hyvin myös Aleksille :)

      Poista
  9. Oi ihanaa,olen etsiskellyt kivoja ohjeita lasten joulumyyjäisiä varten ja tästä sainkin reseptin-kiitos:)
    En muistanut yhtään,että esikoisen siirryttyä yläkoulun puolelle nyt onkin kahdet myyjäiset joihin leipoa.Onneksi ne on eri viikoilla niin ehtii paremmin:P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oho, no sinulla riittääkin puuhaa myyjäisten kanssa. Itsekin ilmoittauduin työpaikan joulumyyjäisiin, ja nyt vasta olen hivenen katunut, kun tuntuu että liikaa kaikkea. No ehkä menen helpoimman kautta, enkä lähde mitään kovin monimutkaista toteuttamaan :)

      Poista
  10. Voi elämä kun kuulostaa ja näyttää hyvältä. Täytyy laittaa muistiin, ettei unohdu testata tässä joulun alla. :)

    VastaaPoista