Search

Jouluaskartelua lapsille: Tonttukoriste muovilusikasta

tonttukoriste lusikasta
Meille on tullut muutama pyyntö, että esittelisimme jouluaskarteluideoita lapsille. Toiveenne on kuultu, ja nyt olisi tiedossa jouluaskartelua lapsille. Tänään askarrellaan veikeä tonttukoriste muovilusikasta. Tonttulusikat voi asetella ikkunalle roikkumaan tai kiinnittää esimerkiksi lahjapaketin päälle koristeiksi. 

lusikkatonttu

Suurin osa tarvittavista materiaaleista löytyy valmiiksi monilta jo kotoa. Tonttukoristeiden tekoon tarvitset muovilusikoita (joko pieniä tai suuria), punaista lankaa, vanulappuja, tussin ja liimaa. 

Muovilusikkatontun ohje:


Päällystä lusikka punaisella langalla. Aloita langan kiertäminen lusikan varresta. Lusikan kuppiosaan kannattaa sivellä ohut kerros yleisliimaa ennen kuin kierrät lankaa ympärille. Näin lanka kiinnittyy tukevasti liukkaaseen pintaan. Leikkaa vanulapusta tontulle kasvot ja hieman partaa. Vanulappua kannattaa hieman ohentaa kuorimalla siitä kerros tai pari. Liimaa tontun kasvot lusikan kuppiosaan kiinni. Ota toinen vanulappu ja leikkaa siitä tonttulakin reunus ja tupsu. Kiinnitä ne liimalla lusikkaan. Anna liiman kuivua. Piirrä lopuksi tontulle silmät ja suu.

jouluaskartelua lapsille

jouluaskarteluideoita

Tällaisia tonttu-ukkoja syntyi muovilusikoista. Ylemmissä kuvissa muuten vilahtaa myös toinen jouluaskarteluidea, nimittäin kuvioteipillä koristeltu piparimuotti. Kiva idea esimerkiksi pakettikoristeeksi. Teippi lähtee muotista pois, joten sen voi seuraavana vuonna hyödyntää leivontapuuhissa.

Pssst. Blogissa on meneillään arvonta, jossa voit voittaa laatikollisen miesten tuotteita. Ihan mahtava antaa esimerkiksi lahjaksi! Arvonnan löydät, kun klikkaat tästä!

16 kommenttia

 1. Onpas hauskat tonttu-ukot. Meillä ei taida tänävuonna vielä sorminäppäryys riittää. Mutta ehkä jo ensi vuonna. :) Vaikka oli tuo 10 kk tehnyt hoidossa jo ensimmäisen askartelunsa isänpäiväksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teillä tosiaan sen verran pieni pakkaus kotona, että askartelut eivät ihan vielä ajankohtaisia :)

   Poista
 2. Oi miten söpöt tonttuset, tulipa kiva. :) Mukavaa viikkoa sinne <3

  VastaaPoista
 3. Onpa tosi kiva idea. Itse olen pääsiäispupuja tehnyt lusikoista. Näitä vois laittaa vaikka kukkakepiksi joulukukkaankin, niin on kivoja.
  Mukavaa tiistaita <3

  VastaaPoista
 4. Kiva idea, näitä täytyy tehdä ;)

  VastaaPoista
 5. Hauskat tontut ja upea paketti. Kiitokset vinkistä.

  VastaaPoista
 6. Kiva idea ja juurikin pakettiin koristeeksi. Liisa

  VastaaPoista
 7. Kas, onhan hauskat just paketin päälle somisteeksi!

  VastaaPoista
 8. Kivoja tonttu-ukkoja. :) Tuollaisia teipillä päällystettyjä piparimuotteja askartelin jo kolme vuotta sitten. Lisäksi laitoin keskelle roikkumaan pienet kristallikoristeet niin tuli kivoja joulukuusenkoristeita. :)

  VastaaPoista