Search

Suomen Kädentaidot -messujen parhaat palat

messusuosikit-tampere
Lauantai vierähti kädentaitoalan ykköstapahtumassa eli Suomen Kädentaidot- messuilla Tampereella. Kyseessä on alan monipuolisimmat ja suurimmat messut Suomessa. Tapahtumassa käy vuosittain 40 000 ihmistä kolmessa päivässä. Halleja on yhteensä 4 ja yrityksiä lähes 700. 

Illalla pitää ottaa lepoasento, sillä messupäivän päätteeksi jalat ovat pähkinöillä. Oli se kuitenkin sen arvoista. Teimme messuilta koosteen, johon nostimme omat suosikkimme. Toki myös ostoksia tuli tehtyä. Niistä lisää postauksen loppuosassa.

Oli ihanaa, että monet tulivat juttusille ja antoivat hyvää palautetta blogista. Teippitarhan pisteellä meille myös esiteltiin lahjapaketti, johon oli haettu inspiraatiota täältä blogista. Parasta palautetta, mitä voi saada. Lämmin kiitos :) Mutta nyt niihin messupoimintoihin.


Lovebirds Craft & Design


PB190003

Lovebirds valmistaa erilaisia sisustus- ja lahjatavaroita puusta. Erityisesti tykästyimme näihin puukannella varustettuihin lehtiöihin. Todella tyylikkäitä. Yrityksellä ei ole vielä omia verkkosivuja, mutta se löytyy muun muassa Instagramista @lovebirds_craft_design.

Katrin kirjataide


katrin-kirjataide

Katri Oikarinen tekee kirjoista kauniita koriste- ja käyttöesineitä. Vanhoista kirjoista tehdyt kehykset saivat meidät huokaamaan ihastuksesta. Katrilta on ilmestynyt aiheen tiimoilta myös kirja. Lisätietoja Katrin töistä ja kirjoittamasta kirjasta löydät hänen verkkosivuiltaan täältä!

handmade by KOTONA


kotona_

Handmade by KOTONA valmistaa sisustustuotteita skandinaaviseen makuun. Värimaailma on pelkistetyn tyylikäs eli musta-valko-harmaa. Verkkokaupan löydät täältä!

Koristellen


PB190017

PB190015

Koristellen on yhden naisen yritys, joka valmistaa ja myy käsintehtyjä kortteja sekä koristeita erilaisista materiaaleista. Messuilla esillä on mm. suloisia tonttuja, kauniita enkeleitä ja upeita kransseja. Koristellen Facebook-sivut ovat täällä!

Marjaana Niskanen


marjaananiskanen

Kuinka ihania kodin somiste- ja käyttötuotteita! Marjaana Niskasen suunnittelemia tuottaita ovat muun muassa kettiöpyyhkeet, koristetyynynpäälliset, tarjottimet, tarjoilualustat ja lasinalustat. Luonto ja ympäröivä maailma ovat vahvasti läsnä. Lisätietoja löydät täältä!

Elvari

elvari-korut

Olemme jo pitkään ihastelleet Elvari-koruja. Värimaailma on herkullinen. Supersyötävän näköiset herkut sekä lutuiset eri eläinhahmot ovat Elvarin suosituimpia koruja. Korut valmistetaan käsin polymeerimassasta. Ihastele lisää Elvarin kotisivuilla, täällä!

Teippitarha


teippitarha_

Teippitarha on meille entuudestaan tuttu ja heidän teippivalikoimansa on vailla vertaa. Uskokaa pois, kuvioteipit soveltuvat vaikka mihin. Teippitarhan pisteellä erityisesti ilahdutti kuusipaketti, johon teippitarhalaiset kertoivat hakeneensa inspiraation meiltä. Mahtavaa! Teippitarhalle oli tullut paljon uusia teippejä, joihin taidamme tutustua lähiaikoina lisää. Koko valikoimaa voit ihastella täällä!

Taitoyhdistykset ja Taito Shop


taito

Taitoyhdistysten monipuoliseen toimintaan ja alueellisiin tuotteisiin on mahdollista tutustua messuilla kätevästi yhdellä katsauksella. Mukana on myös Taito Shop. Kauniita himmeleitä, morderneja kuusia, tyylikkäitä kuoseja ja paljon, paljon muuta. Taito Shop löytyy myös verkosta (klik!)

Design Pylsy


PB190090

Design Pylsyn tuotteet syntyvät Keski-Suomessa Joutsassa, vanhalla kyläkoululla. Valikoima käsittää mm. vaatteita, asusteita ja sisustustuotteita. Me ihastuimme kuvassa olevaan kuusi-pannunaluseen. Se on kertakaikkisen tyylikäs ja hauskasti toteutettu idea. Verkkokauppa löytyy täältä!

Töysän kenkätehdas


PB190070

Töysän kenkätehtaan huopalapikkaita ei voi kuin ihastella. Värimaailma on pirteä. Tahtoo tällaiset! Enemmän kuvia löytyy heidän kotisivuiltaan täältä!

Nooti


nooti_

Mitä Missä Milloin -muistikirja. Erinomainen idea hyödyntää kirjan kannet uudella tavalla. Tuntuu, että kirpparit pursuavat näitä kirjoja, eivätkä ne tunnu menevän kovin hyvin kaupaksi. Muistikirjan kansina ne menevät vallan mainiosti. Nootin päätuotteita ovat heijastavat korut ja monenmoiset lusikat. Nootista kannattaa tykätä Facebookissa (klik!).


Tikkerperiheijastimet


Erilaisia heijastimia oli messuilla esillä siellä täällä. Yksi heijastavia tuotteita valmistava yritys on pirkanmaalainen Tikkerperi. Valikoimiin kuuluun muun muassa heijastavat rintanapit, jotka soveltuvat niin naisille kuin miehille. Muutama tällainen taitaa tänä vuonna päätyä pukinkonttiin. Tikkerperin kotisivut löydät täältä!Paapo


paapo

Taide- ja käsityökauppa Paapon pisteellä meitä tervehti yksi Kotopirkoista, Ideatasku-blogin Niina. Paapolta voi ostaa muun muassa kuteita, joista voi tehdä upeita amppeleita. Toki paljon muutakin. Amppelin teko-ohje löytyy Ideatasku-blogista (klik!). Paapon verkkokauppaan pääset puolestaan tästä!


Mitä tarttui mukaan?


kalenteri2017

Lotta Nevanperän suunnittelema taidekalenteri vuodelle 2017 oli niin tyylikäs, että se oli pakko saada. Sen saa mukavasti pöydälle puujalustan avulla. Lotta Nevanperän sivut löydät täältä!

ateljeekeltainentalo

Ihastelimme jo vuosi sitten Ateljee Keltaisen Talon joulutekstillä painettuja juuttikasseja. Jostain syystä unohdimme koko kassin tuolloin, kunnes se nyt onneksemme oli myynnissä messuilla. Tämän kassin paikka on meillä kuusen alla. Kassiin saa mukavasti piilotettua lahjapaketit. Ateljee Keltainen talo myy myös vaikka mitä muuta kivaa. Heidän verkkosivunsa löytyy täältä!

PB190040

Vekkulin Karttaset-magneetit ovat mukavia pikkuviemisiä. Magneettien taustana toimii vanhat kartat ja niissä esiintyvät kunnat ja jopa kaupunginosat. Joukosta löytyi myös Aurinkolahti, jossa me asustamme. Nyt tuo magneetti koristaa jääkaapin ovea. Lisätietoja Vekkulista voit lukea täältä!

PB190030

Konsta Shopin pisteellä esiteltiin uutta kuvansiirtoainetta, jonka avulla voi siirtää lasertulostetut mustavalko- tai värivalokuvat paperiin, pahviin, puuhun, maalatulle pinnalle, silkkiin tai kankaaseen helposti ja nopeasti. Tähän tuotteeseen palaamme varmasti täällä blogissa jahka olemme sitä testanneet. Konsta Shopin verkkosivuille pääset tästä!

minoria

Messuilla on mukana myös useita 4h-yrittäjiä. Yksi tällainen on Minoria, vaatetusalan 4h-yritys, jota pyörittää Minna Hietikko. Ostimme Minnan suunnitteleman mustan Fake-kassin. Kassi jää kuvassa hieman muiden ostosten taustalle, mutta sitä voi ihastella paremmin Minorian kotisivuilla (klik!).

Tällaisia poimintoja messuilta tällä kertaa. Messuthan jatkuvat vielä huomenna sunnuntaina! Lisätietoja Suomen Kädentaidot -messuista löydät täältä!

Mukavaa viikonloppua!

12 kommenttia

 1. Huh miten paljon kaikkea ihanaa tuolla on ollut.
  Kiitos kivasta koosteesta <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se oli kuin karkkikaupassa olisi ollut :) Nähtävää oli niiin paljon, että aivan varmasti osa jäi näkemättä. Ensi vuonna sitten taas :) Oli kyllä ilo nähdä että kädentaidot kiinnostavat näin paljon <3

   Poista
 2. 4 hallia!!Joensuussa oli yksi ja senkin kiertäminen ja kaiken katseleminen otti jo voimille:D.Tosi kauniita tuotteita olette bonganneet.Puukantiset kirjat on tosi kauniita ja mitä,missä,milloin-kirjojen hyötykäyttö lämmittää mieltä.Lapikkaat on ihan mielettömän ihanat (vihreät on lempparit),mutta on ne vaan liian kalliit työttömän kukkarolle.Odotan innolla mitä kuvansiirto-ideoita keksitte-minullakin on jotakin työn alla,mutta mustetulostimella:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meinas kyllä leuat loksahtaa kun päästiin messuille ja nähtiin se laajuus :D Kyllä sinne aikaa sai uppoamaan, ja olisi voinut tulla vaikka jokaisena päivänä, eikä nähtävä olisi loppunut kesken :) Noita lapikkaita mekin kuolataan, mutta ovat kyllä kovin tyyriit. Toki käsityö maksaa ja siitä maksaa mielellään :)

   Mukavaa sunnuntai-iltaa <3

   Poista
 3. Oi, tuolla on ollut varmasti hurjasti kaikkea kivaa! Tuo uusi kuvansiirtoaine jäi kyllä kiinnostamaan eli jään suurella mielenkiinnolla odottelemaan lisää :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mekin odotamme kovasti, että päästäisiin pian testaamaan kuvansiirtoainetta. Kerrotaan kyllä sitten, miten kävi :)

   Poista
 4. Juuri kotiuduin Tampereelta. Olin myös lauantain messuilla ja oli kyllä taas paljon ihanaa katselavaa ja ostettavaa :)

  VastaaPoista
 5. Te ootte tehneet tosi kivoja löytöjä messuilta! Nuo messut on kyllä ihan ykköstapahtuma kässäilijöille ja askartelijoille. Bongasin teidät kyllä lauantaina, mutten ehtinyt juttusille :D.

  VastaaPoista
 6. Tuonne olisin niiiiin halunnut päästä hakemaan ideoita, mutta meillä sattui juuri olemaan pikkujoulut samaan aikaan. Ehkäpä ensi vuonna.

  VastaaPoista
 7. Olipa hauska törmätä! Toivottavasti seuraavalla kerralla voin höpötelläkin kunnolla ;)

  VastaaPoista