Search

Första advent - asetelma adventtikynttilöille

diy-adventtikynttilä

Tänään vietetään ensimmäistä adventtisunnuntaita. Sen kunniaksi on sytytetty myös ensimmäinen adventtikynttilä. Tänä vuonna adventtikynttilöinä meillä ovat tavalliset pöytäkynttilät, joiden ympärillä roikkuu narussa puukirjaimia muodostaen sanat första, andra, tredje ja fjärde. Kyllä, nyt mennään vahvasti toisen kotimaisen kielen turvin! Vaikka ruotsi onkin meille rakas kieli, rehellisyyden nimissä on mainittava kielivaihdoksen todellinen syy: järjestysnumerot ovat ruotsiksi lyhyemmät kuin suomeksi.

Kynttilät näyttivät pöydällä kovin valjuilta, joten teimme niiden ympärille kauniin asetelman hyödyntäen sammalta, käpyjä ja callunoita. Nyt kun adventinaika alkoi, siirsimme kynttilät omille jalustoilleen paloturvallisuuden vuoksi. Pari viikkoa tämä asetelma kuitenkin kaunisti kotiamme. Myös puukirjaimia piti hivuttaa alemmaksi, jotta liekki ei pääse osumaan niihin.

adventtikynttilä

itsetehty-adventtikynttilä

Kauniilta nuo näyttävät. Saatamme kynttilät nostaa aina silloin, kun niitä ei polteta, takaisin sammalpesän päälle.

adventtikynttilä idea

Ensimmäinen adventtisunnuntai on meille aina merkki siitä, että joulunodotus voi virallisesti alkaa. Joulu hiipii hiljalleen kotiimme ja me nautimme. Tee sinä samoin.

Kaunista ensimmäistä adventtia sinulle!

22 kommenttia

 1. Hyvää ensimmäistä adventtia!❤️

  VastaaPoista
 2. Samanlaisin ajatuksin, nyt voi virallisesti alkaa valmistautua jouluun.<3 Todella kaunis kynttelikkö! Ihanaa joulunodotusta!<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan tämä ihana aika vuodessa :) Lämminhenkistä joulunodotusta sinullekin Taina :)

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Oikein lämminhenkistä ja tunnelmallista adventtia myös Outi sinulle <3

   Poista
 4. Kaunista♥ Ihanaa ensimmäistä adventtia!

  VastaaPoista
 5. Todella kauniit. Meillä avattiin tänään itseasiassa parista joulukalenterista ensimmäiset luukut. Partiolaisten joulukalenterit aloittavat nimittäin laskennan ensimmäisestä adventista. Meille päätyi niitä pari kappaletta, kun minä en osannut sanoa kaupassa ei kahdelle pienelle, innokkaalle partiotytölle.
  Minäkin esittelen tänään blogissa meidän adventtikyntteliköt. Kun roikuttelin kaksi vuotta numeroita pöytäkynttilöissä, kaipasin tänä vuonna jotain muuta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitääkin tulla katsomaan, millaiset hienoudet olet saanut aikaiseksi :) Voi, me emme ole partilaisten kalenteriin tänä vuonna törmänneet.

   Poista
 6. Voi mahdoton, kun on hieno idea! Kyllä te keksitte kivoja ideoita. Itsellä jäi vähän helpoksi ja valjuksi koko kynttälät, vaikka olin suunnitellut jotain hienompaa...Ihanaa adventti-iltaa ❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiitos Jaana. Oikein lämminhenkistä adventtia sinnekin ja varmasti sinunkin kynttilät oikein kauniit :)

   Poista
 7. Kaunista adventtia myös sinne. Joulun fiilistely alkakoon toden teolla tästä. :)

  VastaaPoista
 8. Kaunis asetelma! Ihanan rauhallinen, mutta silti jollakin tapaa mukavan veikeä.

  Täälläkin alkoi tänään jouluun valmistautuminen joululauluja kuunnellen ja adventtikynttelikön askartelulla (esillä blogissa).

  Ihanaa joulun aikaa teille!

  VastaaPoista
 9. Taas niin tyylikäs asetelma. Mukavaa joulunodotusta!

  VastaaPoista
 10. <3 Ihanaa joulun odotusta pojat teille <3

  VastaaPoista