Search

Kokoa oksista itse tehty joulukalenterikuusi

Itse tehty joulukalenterikuusi

Kotiamme koristaa vuosittain yksi itse tehty joulukalenteri. Viime vuonna DIY-joulukalenteri syntyi kynttilöistä (katso täältä!) ja edellisjouluna akryylipalloista (sen löydät täältä!). Tänä vuonna keräsimme materiaalit adventtikalenteriin luonnosta. Lopputuloksena syntyi oksista ja puukiekoista tehty kuusijoulukalenteri.

Tee-se-itse-joulukalenteri peittoaa aina valmiin version. Sen lisäksi, että oksista ja narusta koottu joulukalenteri sisältää mukavia yllätyksiä, se on myös näyttävä koriste kodin seinällä. Kalenterin ympärille on aseteltu myös jouluvalot, jotka tekevät siitä iltahämärällä tunnelmallisen koristeen.

DIY joulukalenteri

Itse tehty joulukalenteri oksista -ohje:


Tarvitset 24 puukiekkoa ja kuusi eri pituista oksaa. Oksien pituudet riippuvat siitä, kuinka suuren kuusen haluat niistä muodostaa. Meidän oksat ovat pituuksiltaan 20-100 cm. Korkeutta kuuselle muodostui noin 100 cm.

Asettele oksat tasaisella alustalla kuusen muotoon, lyhyin oksa latvaksi ja siitä pituus järjestyksessä alaspäin. Jätä oksien väliin noin 20cm:n tila. Kiinnitä oksat toisiinsa esimerkiksi juuttinarulla. Aloita kuusen "latvasta" ja sido oksan molempiin päihin kaksinkerroin olevat juuttinarut. Kiinnitä seuraava oksa naruilla solmimalla narut päihin kiinni. Tarkista, että oksa tulee suoraan. Jatka näin kunnes kaikki oksat ovat kiinnitetty ja leikkaa sen jälkeen ylimääräiset juuttinarut pois. Lisää latvaan kiinnityslenkki, josta kuusen saa ripustettua seinään.

Seuraavaksi maalaa ja numeroi puukiekot. Poraa jokaiseen kiekkoon reikä, josta saat pujotettua kiinnityslangan. Kiekon toiselle puolelle voit kirjoittaa tai tulostaa ja liimata haluamasi kalenteritekstit tai kuvat. Luukkuihin voit keksiä mitä itse haluat. Voit esimerkiksi keksiä erilaisia lupauslahjoja, kuten herkkuillallinen tai hieronta. Tai luukkuihin voi jakaa tarinan osiin, jolloin se etenee, kun luukkuja käännetään. Vain mielikuvitus on rajana!

Kun kiekot ovat valmiit, kiinnitä ne oksiin ohuella langalla.

Ripusta kalenteri seinälle ja halutessasi lisää ympärille tai oksiin valot ja latvaan tähti.

Kuusijoulukalenteri

joulukalenteri 2016

Aleksi rakensi myöhemmin oksista joulukalenteripuuhun vielä tähden (kuva alla). Nyt se on täydellinen. Montaa päivää ei tarvitse odotella, että ensimmäisen luukun taakse saa kurkistaa. Mitähän sieltä paljastuu?

joulukalenteri puunoksista

Löytyykö teiltä tänä vuonna itse tehty vai kaupasta ostettu joulukalenteri?

20 kommenttia

 1. Voi miten ihana kalenteri on valaistuna! Tyttärelle lähetän Englantiin Fazerin suklaakalenterin ja kotiinkin ajattelin tänä vuonna tehdä jonkun herkutteluun liittyvän kalenterin. Mukavaa viikonloppua, terkuin Suska.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on kyllä ihanan tunnelmallinen iltaisin :) Itse tykkäämme kovasti :)

   Poista
 2. Meillä mietittiin pitkään, mitä tuolle vauvelille keksittäisiin. Molemmat olivat sitä mieltä, että tytöllä pitäisi olla oma joulukalenteri, mutta ikä tuotti ongelman. Suklaakalenteri ei tullut missään nimessä kysymykseen noin nuorella, eivätkä perus kuvajoulukalenteritkaan tuntuneet kummoisilta. Sitten löydettiinkin vähän sattumalta Muumien kirjajoulukalenteri, josta luukuntakaa paljastuu aina uusi, pieni muumikirja. Siitä jää tytölle muistot pitkäksi aikaa, vaikka hän ei itse odotusta muistaisikaan. Ensi vuonna hän onkin jo niin iso, että voimme tehdä oman joulukalenterin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onpa huikean kiva joulukalenteri tuo teidän hankkima. Myös siitä mukava, että jää muistoksi kirjat :)

   Poista
 3. Aww, onpas ihana! Täällä myös lujaa vauhtia valmistellaan mihin kalenteria <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee jee. Onko tulossa maistiaisia blogiin? Oli ihana tavata :)

   Poista
 4. WAU! Aivan ihana <3 Meillä ei tänä vuonna nähdä kalenteria (paitsi postissa tullut paikallisen sanomalehden ilmaiskalenteri), minä kun vietän suurimman osan viikoista Rovaniemellä, joten mies tuskin muistaa availla kalenterin luukkuja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin sain äidiltä sanomalehtikalenterin. Se ei ole niin inspiroiva kuin itse tehty, mutta eiköhän senkin luukut tule aukaistua :)

   Poista
 5. Tein viime vuonna tällaisen kuusen meidän työpaikan seinälle. Nyt jäin miettimään, että säästettiinkö me se? Pitää selvittää kun pääsen takaisin töivin.
  Teidän kuusi näyttää upealta <3
  Ihanaa viikonloppua murut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Outi :) Toivottavasti teidän kuusikalenteri löytyy töissä.

   Poista
 6. Ah, miten kiva ja oivallinen sisustus elementti

  VastaaPoista
 7. Kaunis♥ Luonnonmateriaaleja on ihana tuoda välillä sisällekin :)

  VastaaPoista
 8. On kyllä hieno ja erilainen joulukalenteri. Kerrassaan tyylikäs sisustuselementti. :)
  Valot ympärillä tuo lisää hohtoa kuuseen.

  VastaaPoista
 9. Aivan ihana!! Meillä ei ole kalenteria (paitsi lapsilla).

  VastaaPoista
 10. Ihana idea joulukalenteriksi :) Meillä on lapsille ostettu suklaakalenterit ja rakkaalle husbandokselle ostin tunne hyvä parisuhdejoulukalenteri,jännittää mitä luukuista tulee :)Kivaa viikonloppua :)

  VastaaPoista
 11. Aivan älyttömän magee ja tyylikäs! Kivaa viikonloppua <3

  VastaaPoista
 12. Aivan ihana kuusi - ihan mieletön! ♥
  Ostin isäinpäivälahjaksi miehelle Johan Bulowin kalenterin (toivoakseni pääsen osingoille ;)

  VastaaPoista
 13. Upea kuusi ja valaistuna aivan wau!! Liisa

  VastaaPoista
 14. Jopas onkin kiva, näyttää niin mukavalta ja idea on mainio!

  VastaaPoista