Search

Loppuvuoden uutuuskirjoilla syntyy makea ja kaunis joulu

emman_makea_joulu

Meitä jouluihmisiä hemmotellaan tänäkin vuonna useilla ihanilla joulukirjoilla. Muutama kirjoista on erottunut erityisesti edukseen. Meille eniten inspiraatiota ovat tarjonneet kakkutaiteilija Emma Iivanaisen sekä toimittaja Ilona Pietiläisen uutuusteokset. Ne tarjoavat huikeita ideoita ja ennen kaikkea aimo annoksen joulutunnelmaa. Tarkastellaan kirjoja lähemmin. 

Emman makea joulu – herkut, lahjat koristeet


Kakkutaiteilija Emma Iivanainen nousi muutama vuosi sitten koko kansan tietoisuuteen tv-sarjasta Koko Suomi leipoo. Sen jälkeen Emman upeita kakkuluomuksia on nähty kotimaisissa ja ulkomaisissa medioissa.

Nyt Emma hemmottelee kaikkia meitä joulufaneja uunituoreella kirjallaan. Emman makea joulu (Docendo) sisältää yli 70 kekseliästä ideaa jouluisiin herkkuihin, lahjoihin ja koristeluihin. Perinteisten herkkujen lisäksi kansien väliin mahtuu uusiakin tuttavuuksia. 

Joulupiparien ja -makeisten ystäville on luvassa makoisat päivät. Kukapa voisi vastustaa esimerkiksi pikkuruisiin kakkuvuokiin tehtyjä turkinpippurikonvehteja, joulukuusitikkareita, vaaleanpunaisia donitsipipareita tai kuorrutettuja suolatikkuja. Tänä vuonna meidän joulupöytään tästä kirjasta toteutetaan muun muassa valuvalla valkosuklaalla kuorrutettu Winter wonderland cake. Välipäivien herkuksi ajattelimme leipoa puolukkabanoffeen piparimurupohjalla. Perinteinen banoffee on yksi lempiherkuistamme, joten tämä versio on mukavaa vaihtelua ja puolukka tuo sopivasti kirpeyttä makeaan kakkuun. 

Emma on luonut koristelusta oman taiteenlajinsa ja kirja on osoitus leipurimestarin taidoista. Osa koristeluista näyttää sen verran haasteellisilta, että tyydymme niiden kohdalla vain ihailemaan kuvia. Jo pelkän visuaalisen ilmeen puolesta tämä kirja on karkkia silmille.

Emmalta on aiemmin ilmestynyt seuraavat kirjat: Kakkutaidetta kotikeittiössä (2014), Emman kakut leivokset ja jäätelöt (2015) sekä Emman makeat piirakat (2016).


Lisää Emman reseptejä löydät täältä (klik)!


kaunein_joulu_ilona_pietiläinen


Kaunein joulu - ideoita ja sisustusvinkkejä joulukotiin


Ilona Pietiläisellä on taito hurmata lukijansa. Uutuusteoksessaan hän kuljettaa lukijat tunnelmalliselle retkelle joulumaailmaan. Docendon kustantama kirja on täynnä inspiroivia ohjeita, vinkkejä ja ennen kaikkea tunnelmaa. Tämä kirja vie mukanaan ja tarjoaa apukeinoja joulifiilistä etsiville.

Ilona jakaa kirjassaan ohjeita, reseptejä ja salaisuuksia joulukodin kauniiksi tekemiseen. Kirjassa kurkistellaan myös muiden joulukoteihin, eikä eläimiäkään ole unohdettu.

Tunnelmaa rakennetaan välillä kodin lämmössä, välillä lumisilla poluilla. Pihapiiriä koristavat jäiset saippuakuplat, lumeen taiottu kynttiläpolku, maailman helpoin roihu ja kuistin eteen pystytetty kuusimetsä. Sisällä uunissa paistuvat suussa sulavat herkut. Aamupalaksi nautitaan tähtiä ja sydämiä, sen jälkeen voidaankin tehdä kynttelikkö pullapitkosta. Vai mitä jos leipoisikin pellillisen kinuskipullia? Herkkuja on tarjolla jos jonkilaista.

Ilonan kertomuksia lukiessa omat lapsuusmuistot palautuvat mieleen. Kuten Ilona itse toteaa, joulu tekee elämästä hetkeksi kauneimman sadun.


*Kirjat saatu arvostelukappaleeksi Docendolta.

5 kommenttia

 1. Voi mielellään ottaisin tämänkin kirjan itselleni 💕 Mukavaa päivän jatkoa 😘

  VastaaPoista
 2. Ihana kansi tuossa kirjassa. Niin tunnelmaa täynnä.

  VastaaPoista
 3. Ilonan kirja on kaunein kirja, mitä olen vähään aikaan lukenut <3
  Ihanaa keskiviikkoa teille <3

  VastaaPoista
 4. Tosi kivannäköisiä kirjoja,onkin ihan joulufiilis kun lunta satelee ulkona.Emman kirja taitaakin olla varattuna kirjastossa,huomenna hakemaan:D

  VastaaPoista
 5. Vaikuttaapa tunnelmallisilta kirjoilta. Olisipa mukava päästä selailemaan... :)

  VastaaPoista