Search

Anna lahjaksi itse tehty silmähaude

kamomilla-silmähaude
Viikonloppuna ahersimme hemmotteluyllätyksiä ystäville joululahjoiksi. Ensimmäisenä valmistui lahjapakkaus, jonka sisällä on ainekset silmähauteen tekemiseen. Itse tehty silmähaude kuivatuista kamomillankukista on helppo ja edullinen lahjaidea toteuttaa. Kamomillasilmähaude on varteenotettava ratkaisu myös niille, jotka miettivät mitä antaa lahjaksi opettajalle tai päiväkodin tädille/sedälle. 

Kamomilla soveltuu silmähauteeseen erinomaisesti, koska se rauhoittaa, puhdistaa ja kirkastaa ihoa.  Se myös laskee turvonneita silmänalusia huonosti nukutun yön jälkeen.

itsetehty-silmähaude

kamomillankukista-haude

Tarvittavat materiaalit ja silmähauteen valmistus

Silmähaudepussien tekemiseen tarvitset vain kuivattuja kamomillankukkia ja täytettäviä haudutuspusseja. Kuivattuja kamomillankukkia voi ostaa Limepopin verkkokaupasta (klik!).  Jo 20 gramman pussista saa tehtyä useamman silmähaudepussin. Verkkokaupasta löytyy myös muita kuivattuja kasveja, jos kamomillan haluaa korvata jollakin muulla. Täytettävät haudustuspussit ostimme täältä (klik!). Ne ovat kooltaan juuri sopivia aseteltavaksi silmien päälle.

Haudepussien tekeminen ei vaadi kuin sen, että laitat tyhjiin haudutuspusseihin noin teelusikallisen kamomillan kukkia ja suljet pussin. Valmista tuli!

Valmiiden haudutuspussien sijasta voit myös ommella silmähaudepussit ohuesta puuvillakankaasta. Tällöin leikkaa kankaasta ympyröitä, joiden halkaisija on noin 8 senttimetriä. Laita kaksi ympyrää päällekkäin, kiinnitä ne toisiinsa nuppineulalla ja ompele noin sentin päästä reunasta. Jätä parin sentin aukko, josta voit täyttää haudepussin kamomillankukilla. Lopuksi ompele pussi umpeen.

Laita haluamasi määrä kamomilla-silmähaudepusseja pieneen lahjarasiaan tai paperipussiin. Huomioi määrässä kuitenkin se, että hauteita on riittävästi molemmille silmille. Liitä mukaan alla oleva käyttöohje. 


Silmähauteen käyttöohje:


Laita kaksi haudetta pieneen kulhoon. Kaada astiaan kuumaa vettä niin, että hauteet juuri ja juuri peittyvät. Anna seistä astiassa, kunnes hauteet ja vesi ovat jäähtyneet. Ota mukava makuuasento, asettele hauteet silmien päälle ja rentoudu noin kymmenisen minuuttia. Heitä hauteet biojätteeseen käytön jälkeen.


silmähaude

Tiesitkö muuten, että kamomillan nimi juontuu kreikan sanasta "khamaimelon" ja merkitsee maaomenaa. Eikä ihme, sillä kasvilla on voimakas ja omenamainen tuoksu.

kamomillahaude

Aika kivan näköinen lahja syntyi helposti ja edullisesti vai mitä?

*Yhteistyössä Limepop

19 kommenttia

 1. Ihana lahjaidea!Näitä vois itsekin koklata 😊 Mukavaa päivää 💕

  VastaaPoista
 2. En olekaan koskaan nähnyt silmähaude-ideaa missään:).En ollut muistanutkaan opettajien lahjoja joten kiitos siitäkin:D
  Olen miettinyt tehdä yrtti-jalkakylpyjä ja niihinhän nuo kätevät pussukat sopisi myös.Tuli kesällä kasvatettua jos jonkinlaista kasvia ja kaikkea ei tule ruuanlaitossa käytettyä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yrttijalkakylvyt ovat varmasti oikein hyvä idea opettajalle. Käytännöllinen lahja. Luulen, että ilahduttaa enemmän kuin esim. tuikkukipot, joita opettajat saavat joka vuosi peräkärryllisen verran :)

   Poista
 3. Tänk juu tästä ideasta! Näitä teen itselleni lahjaksi :). Mulla on niin rasittavat silmät, että pelkkä ajatus kuulostaa kivalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä on myös silmät joutuneet koetukselle, kun ollut niin hoppu ja yöunet jääneet vähiin. Huomenna pitää itseä hemmotella illalla näillä :) Ihan kaikkia ei anneta muille lahjaksi :)

   Poista
 4. Ihana lahjat. Pieni hemmotteluhetki silloin tällöin on mukava pitää.
  Kamomilla tuoksuu hurmaavalta.
  Mukavaa keskiviikkoa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on ja kamomillantuoksu on niin hurmaava. Usein iltaisin tulee juotua kamomillateetä myös :)

   Poista
 5. Tuollainen hemmottelulahja on ihana♥ Tai itse ainakin silmät ummessa kulkevana ilahtuisin suuresti :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, no sitä silmät ummessa kulkemista on täälläkin ilmassa. Ainakin on käytännöllinen lahja :)

   Poista
 6. Kaunis ja niin ihanan yksinkertainen paketti! Love it!

  VastaaPoista
 7. Taas olette keksineet kivan lahjaidean. kokeiluun menee tämäkin.

  VastaaPoista
 8. Tästä sainkin kivan idean työkavereiden joulupakettiin, kiitos :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on kiva, kun ei ole kovin kallis toteuttaa ja saa helposti monelle pienen muistamisen kerralla.

   Poista
 9. Kiva idea :) vois tehdä kokeiluerän itselle.. nyt meinaan tarttis virkeyttä silmille, kun tuntuu ne vaan seisoo päässä väsymyksestä :D

  VastaaPoista
 10. Mistä materiaalit voi hankkia noihin pusseihin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa Tiina. Eli kuivatut kamomillankukat ovat Limepopista: http://www.limepop.fi/epages/Limepop.sf/fi_FI/?ObjectPath=/Shops/2014113007/Products/4303 Tämän suosio yllätti niin, että lähes kaikista verkkokaupoista nuo haudutuspussit ovat loppu. Löysin vielä yhden verkkokaupan, jossa niitä myynnissä (tosin vain viisi kappaletta) ja se on täällä: http://www.teemaa.fi/screen/product/haudutuspussit-koko-s Tuo ei ole ihan samanlainen kuin meidän käyttämämme, mutta varmasti soveltuu aivan yhtä hyvin tarkoitukseen. Terveisin Jani / Kaikki Paketissa

   Poista