Search

Maalipensseliin kätketyt sukat

maalisuti-sukat-isälle
Vuorossa olisi viimeinen isänpäivälahjaidea tälle vuodelle. Isänpäivää vietetään viikon päästä sunnuntaina, joten aikaa lahjan hankintaan tai tekemiseen on vielä hyvin. Sukat lienevät yksi yleisimmistä isänpäivälahjoista. Yllätys, yllätys, mekin ostimme yhden parin sukkia. Jotta lahja ei olisi ennalta arvattavissa, kätkimme sukat pensselillä varustettuun maalipurkkiin. Sukat on kiinnitetty maalipensseliin ja ne kuvastavat sudista valuvaa maalia. Aikamoista, vai mitä? 

Kyseessä ei tietenkään ole oikea maalipurkki, eikä oikea maalisuti. Maaliastia on tehty säilykepurkista ja pensseli leikattu tukevasta kartongista.

sukat-isänpäivälahjaksi


sukat maalisudin sisällä
Lahjakokonaisuuden tekemiseen tarvitset sukat, säilykepurkin, kartonkia, kuminauhan, liimaa ja koristeteippiä. Koristele tyhjä säilykepurkki haluamallasi tavalla. Piirrä kartongille maalisuti ilman harjaksia. Huomioi piirtäessäsi, että sudin alaosasta tulee sukkien levyinen. Leikkaa suti irti kartongista ja tee toinen samanlainen. Liimaa sudin yläosat toisiinsa, anna kuivua. Asettele sukat sudin alaosaan niin, että ne asettuvat kartonginpalasten väliin. Jotta sukat pysyvät sudissa kiinni, vedä sukkien ja kartongin ympärille kuminauha, kuten kuvassa yllä. Kuminauhan saat siististi piiloon kuvioteipillä. Asettele sukilla varustettu maalisuti purkin sisään. Lahja on valmis!

sukat-isälle-isänpäivälahjaksi

Sukat saattavat tuntua ehkä hivenen mielikuvituksettomalta lahjaidealta, mutta tällä tavalla lahjaan saa edes ripauksen yllätyksellisyyttä. Vai mitä mieltä olet?

42 kommenttia

 1. Hauska idea!Kieltämättä sukkia tulee aika usein annettua isälle lahjaksi, mutta ne ainakin tulee käytettyä.Minun isä ja appiukko ovat sen verran perinteisiä suomalaisia jurrikoita,että olisivat ihmeissään jos saisivat lahjaksi jotain sukka-suklaa-linjalta poikkeavaa:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Sukkia kyllä kuluu paljon, joten lahja on ainakin käytönnöllinen ja tarpeen :) Tällä saa vähän väritettyä sukkalahjaakin :)

   Poista
 2. Onpa hauska idea! Taidan vinkata tästä lapsille, jos joku isommista vaikka toteuttaisi. Pienemmät lapset tekee aina koulussa isänpäivälahjat, mutta isompien täytyy itse kehitellä :D Kiitos tästä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva että tykkäsit :) tää on helppo toteuttaa lapsien kanssa :) ja maalipurkissa ja sudin koristelussa voi käyttää mielikuvitusta!

   Poista
 3. No nyt on taas niin megalomaanisen mahti-idea. Tosi kivat. Ihanaa viikkoa sinne <3

  VastaaPoista
 4. Ihan huippuidis! Te ootte kyllä mielettömiä ideanikkareita, hatun, ei kun siis maalisudin nosto teille <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaha kiitos Outi <3 kauniit sanasi lämmittää sydäntä <3

   Poista
 5. Hauska paketointi-idea :) Kyllä tuolla tavalla tavallinen sukkapari tuntuu paljon kivemmalta lahjalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva että tykkäät! Saa vähän mielikuvituksellisemman paketin isälle ;)

   Poista
 6. Kiitoksia kivasta ideasta! Tämä onkin tosi hauska erilainen tapa paketoida sukat. Ja onnistuu lastenkin kanssa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 juu tää on helppo toteuttaa lasten kanssa ja lapset voi koristella sudin ja maalipurkin haluamallaa tavalla :)

   Poista
 7. Eikä! Siis aivan ihana idea! Ehkä hauskin isänpäivälahja ikinä :)

  VastaaPoista
 8. Kerrassaan mahtava ja hauska idea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Nanna! Kiva että tykkäät <3 Kivaa viikonloppua :)

   Poista
 9. Kiva idea. Täytynee selata läpi nuo teidän aiemmatkin isänpäivälahjaideat, josko siellä olisi joku, joka sopii tuolle meidän isille. Pari ideaa on jo, mutta toteutukset ei ole täysin selvillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) sieltä juu löytyy muutama idea, josko niistä sais kehiteltyä jotain :) ihanaa loppu viikkoa <3

   Poista
 10. Hauska! :D Mistä näitä teidän ideoita kumpuaa?! Ihanan luova idea <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon <3 kun pitää silmät auki ja mielen avoinna, ideointi ei lopu koskaan ;)

   Poista
 11. Vastaukset
  1. Kiva kuulla että pidit ideasta Liisa <3 mukavaa viikonloppua sulle :)

   Poista
 12. Otsikkoa lukiessa mä ajattelin että mitä ihmettä ;) tää on ihan huippu kiva idea isänpäiväksi :) Tätä blogia lukiessa on huomannut ettei enää ole mitään ongelmia keksiä lahjoja ja pakentointi ideoita,täältähän ne löytyy aina :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näitä palautteita on aina ihana saada ja kiva, että koet löytäneesi myös toteuttamiskelpoisia ideoita. Mukavaa sunnuntaita! Pahoittelut, että vastaaminen jäänyt hieman myöhäiseksi. Suurimmat kiiret on ohi ja ehtii myös kunnolla vastata kommentteihin taas :)

   Poista
 13. Vähänkö ihana idea. Hyvä te.

  VastaaPoista
 14. Olipa mielenkiintoista katsoa, mitä otsikon alta löytyy :) Ja kyllä vain, good idea! Ja hauska! Purkkiin mahtuu vielä iskän lempparikarkkejakin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, kiitos vinkistä. Ensi sunnuntaina tämä matkaa isälle, joten hyvin aikaa vielä ostaa muutamat karkit tuonne purkin pohjalle :)

   Poista
 15. Kiitos paljon <3 Ihanaa että onnistuttiin melkein hämäämään paketilla :D Rauhaisaa viikonloppua sinulle :)

  VastaaPoista
 16. Miehethän rakastavat käytännölisiä lahjoja ja sukat jos mitkä ovat sitä. Tietysti pieni extra koristelu kuten teillä tuo oman kivan pikantin lisänsä lahjaan. :)
  Mukavaa viikonloppua pojat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin juuri :) Sukat tulee aina käyttöön ja tarpeeseen, vaikka hivenen mielikuvitukseton lahja muuten onkin. Turha ostaa tai tehdä sellaista, josta ei ole oikeasti iloa :) Mukavaa sunnuntaita Mintulle.

   Poista
 17. Loistava idea vähän persoonattomalle mutta ah' niin tarpeelliselle lahjalle. Taitaapa lasteni isä saada tällaisen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan, että sielläkin lastesi isä yllättyy melkoisesti :)

   Poista
 18. Ihana idea paketoida niinkin yksinkertainen lahja kuin sukat! Lahjan saajan kasvoille ihan varmasti nousee hymy tämän saatuaan ja muistaa pitkään.

  Ihanaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 19. kiitos tästä! :)
  Mulla on aina loppuvuodesta vajaan 2 kk sisään sellainen haasteellinen hääpäivä-isänpäivä-synttäri-joulu-suora, jolloin kieltämättä tulee miehelle annettua myös sukkia. (ja niitä yleensä myös toivoo..) Tässä vähän vaihtelua edes paketointiin. :)

  VastaaPoista
 20. Mahtava idea! Meillä tällaiset saa pappa ja paappa. Kiitos!

  -AniiL-

  VastaaPoista