Search

Tikkurilan Mulperi - yhdelle beige, toiselle greige, meille täydellinen

Tikkurila Mulperi H484 eteinen
Kaupallinen yhteistyö: Tikkurila


Eteinen jää helposti muiden huoneiden varjoon. Se on sääli, onhan kyseessä tila, joka luo ensivaikutelman kodista ja toivottaa päivittäin tervetulleeksi.

Oma eteisemme koostuu sisäänkäynnin lisäksi eteiskäytävästä, jonka varrella sijaitsee muut kotimme huoneet. Edellisten asukkaiden jäljiltä eteisalue oli täysin valkoinen. Kaunis ja tyylikäs, mutta vähän kolkko. Siksi halusimme tuoda eteistilaan lämpöä valitsemalla sävyn, joka sointuisi hyvin yhteen kodin muun värimaailman kanssa, mutta ei olisi kuitenkaan liian tumma. Sävyksi valikoitui Tikkurilan H484 eli Mulperi, joka antoi eteistilaan lämpimän, pehmeän ja luonnonläheisen tunnelman. Ero entiseen on havaittavissa, vaikka se ei olekaan suuri. Eteisalue on edelleen myös valoisa, mikä oli tarkoituskin.

ennen-muutosta

Mulperi maali

Tikkurilan Mulperissa yhdistyy viileän harmaan ja lämpimän beigen sävyt. Riippuu katsojasta, vuorokaudenajasta ja valaistuksesta, millaisena sävyn silmissään näkee. Jos Mulperia pitäisi jotenkin luonnehtia, niin sävy taitanee olla greige, tuo sisustuslehtien ylistämä trendisävy. Ainakin aika lähelle päästään. Jos muuten luulit, että greige tulee sanojen gray ’harmaa’ ja beige yhdistymisestä, olit väärässä. Alkujaan sana on lainattu Englantiin Ranskasta, jossa grège merkitsee raakasilkin väriä. Me elimme tämän asian suhteen väärässä luulossa.

Eteisessä kuten muissakin huoneissa seinämaalina käytimme Tikkurila Joker -sisustusmaalia. Jokerin jälki on silkinhimmeä, ja maali soveltuu tuhansiin Tikkurilan värisävyihin. Olemme olleet todella tyytyväisiä valintaan. Laadukkuus näkyy muun muassa siinä, että maalipinta kestää erinomaisesti puhdistusta.

mulperi Tikkurila

Kuten aina, haastavinta oli löytää lukemattomien sävyjen joukosta se mieluisin vaihtoehto. Kotiin taisimme kantaa ainakin 20 värilastua, joita mallailemalla vierähtikin muutama päivä. Olisiko tämä sopiva sävy? Entä tämä? Eilen tämä näytti hyvältä, mutta nyt taidan tykätä enemmän tästä toisesta.  Vai olisiko tämä kuitenkin paras? Kyllä siinä jahkailussa mielipide vaihtui useampaan otteeseen. 

Värilastujen ohella päätöksenteossa hyödynsimme Tikkurilan ilmaista ColorUP-ohjelmaa. Se antoi hyvä kuvan, miltä sävy näyttäisi maalattavassa tilassa. Erilaisten valmispohjien lisäksi ohjelmaan on mahdollista ladata kuva maalauskohteesta, jolloin sävyjä voi vertailla virtuaalisesti kyseisen tilan seinillä. ColorUP-ohjelma oikeastaan sinetöi oman päätöksemme, joka siis oli Tikkurilan Mulperi H484. Eikä päätöstä ole tarvinnut katua.

Tikkurila-H484

Kotimme seinäpinnoilta löytyy valkoisen lisäksi kolmea muuta sävyä, joista Mulperi on yksi. Se on täydellisessä sopusoinnussa muiden sävyjen kanssa. Tämä havainnoituu hyvin alla olevasta kuvasta, jonka nappasimme askarteluhuoneen puolelta. Siellä seinäpintoja koristaa lämpimän harmaa Tikkurilan Valamo. Keskimmäinen sävy on Mulperi ja viimeisen huoneen seiniltä pilkottaa Nefriitti. Näistä Tikkurilan sävyistä voit lukea lisää aiemmista postauksistamme.


Nefriitistä kirjoittamamme teksti: Nefriitti - kirjastohuoneen vivahteikas vihreä

mulperi ja vanamo

Nyt on kotimme seinäsävyt esitelty. Löytyykö näiden sävyjen joukosta sellainen, joka on erityisesti sinun mieleesi? Onko sinulle haaveissa saada kotisi seinäpinnoille uutta ilmettä maalaamalla? Jos kyllä, millaiset sävyt puhuttelevat sinua juuri nyt?

*Kaupallinen yhteistyö: Tikkurila

8 kommenttia

 1. Hyvä sävy ja sopii tuohon eteiseen. Minusta on hyvä idea, kun värisävy elää ei valoisuuksien mukaan. Lomalla on tarkoitus jotain maalausta suorittaa, ja oikeat maalisävyt löytää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me tykätään tästä sävystä kyllä aivan superisti. Se toi eteiseen sopivasti lämpöä :) Tsemppiä kesän maalausurakkaan ja erityisesti siihen sävyn löytämiseen. Se on melkein se haastavin osuus :)

   Poista
 2. Ihan paras sävy, löytyy myös marjakujalta 🤗. Hyvä väri on myös vanamo pojan huoneessa ja laasti tytön ja meidän makkarissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että löytyy muitakin tähän Mulperi-sävyyn tykästyneitä. Muistaakseni sävy on ollut Tikkurilan valikoimissa jo vuosia, joten mistään uutuussävystä ei ole kyse, mutta silti se on edelleen todella toimiva ja ajaton. Mukavaa loppuviikkoa! / Jani ja Aleksi

   Poista
 3. Ihanasti pehmeni teidän eteisen look! Tikkurilalla on kyllä aivan upea määrä ihania sävyjä, joista valita.
  Ihanaa sunnuntai-iltaa teille <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Outi <3 Mukavasti tosiaan pehmensi tuota eteisalueen ilmettä säilyttäen silti tilan kaipaaman valoisuuden. Meille oikein passeli sävy :) / Jani ja Aleksi

   Poista
 4. Kaunis ja lämmin -sävy, hyvä valinta. Ja, on totta että eteinen on kodin käyntikortti,
  Aurinkoista alkavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Usein tosiaan eteinen jää vähemmälle huomiolle, vaikka se on kieltämättä kodin käyntikortti ja antaa ensivaikutelman. Kuvien ottamisen jälkeen sisustus on hieman muuttunut ja tauluja tullut seinille, mutta muuten haluttiin pitää tila suhteellisen väljänä :) / Jani ja Aleksi

   Poista