Search

Isänpäiväaskartelu: helppo ja nopea kortti isälle

isänpäiväkorttiaskartelu

Isänpäivää juhlitaan 12. marraskuuta eli viikon päästä sunnuntaina. Lähestyvän juhlapäivän kunniaksi tarjolla olisi helppo isänpäiväaskartelu, joka onnistuu perheen pienemmältäkin väeltä. Isänpäiväkorttiaskartelu on hauskaa puuhaa ja toki itse tehdyn kortin ojentaminen isälle juhlapäivänä on tärkeä hetki myös lapselle. Kuten kuvasta huomaatkin, tämänvuotinen isänpäiväkortti on saanut inspiraationsa kameroista. Järjestyskamerasta tuttu objektiivi on tehty korttiin säilykepurkin kannesta. Mukavan lisän tuo valokuva, joka on liimattu säilykepurkin kannen sisään.  Ikään kuin kameralla olisi ikuistettu hetki, jossa isä on vahvasti mukana.

isänpäiväonnittelu

isänpäiväkorttiaskartelu-ohje

Isänpäiväkorttiaskartelun materiaalit: mustaa kartonkia, pesty säilykepurkin kansi, tulostettu valokuva ja valkoinen tussi.

Piirrä kaksin kerroin taitettuun mustaan kartonkiin kameran ääriviivat. Leikkaa kuvio irti saksilla ääriviivoja pitkin. Tulosta haluamasi kuva ja leikkaa se säilykepurkin kannen kokoiseksi ja muotoiseksi. Liimaa kuva säilykepurkin kanteen tai kiinnitä kaksipuolisella teipillä. Liimaa kansi kartonkiin joko kuumaliimalla tai yleisliimalla niin, että siitä muodostuu kameran objektiivi. Koristele ja kirjoita korttiin saajan nimi valkoisella tussilla. Kortin sisälle voi kirjoittaa onnentoivotukset. Kameraan voi tehdä myös reiät ja sitoa narua, jolloin sen voi laittaa roikkumaan esimerkiksi isän kaulaan.

isänpäiväkortti-askarteluidea

Isänpäiväkortin sisälle raapustimme lyhyen tekstin, joka on otettu Tove Janssonin novellikokoelmasta:

"Voi olla hankalaa muistuttaa sitä jota ihailee."

-Viesti. Valitut novellit 1971–1997

Teksti kuvastaa, kuinka tärkeä roolimalli isä on elämässä. Sitä haluaisi toimia ja olla yhtä hyvä esikuva muille kuin oma isä.

isänpäiväkortti

isänpäiväkortti-idea

Mitäs pidät tästä helposta ja nopeasta isänpäiväkortti-ideasta? Jos olet ennättänyt jo isänpäiväkortin askarrella, niin nappaa idea talteen tulevia vuosia varten. Tämä on sopivan helppo ja kiva isänpäiväaskartelu myös koulussa oppilaiden kanssa toteutettavaksi.


Lisää ideoita löydät meidän Instagram-tililtä @kaikkipaketissa 25 kommenttia

 1. Kiva kortti🤗Me tehtiin esikoululaisten kanssa läppärit,sinne tuli vaikka mitä nappuloita "feispuuk" "votsappi" "eskarinlogi" "mopiilipankki".hienosti kirjoitettuja :) olin ylpeä. Hyvää pyhäinpäivää

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, onpas hauska tuo läppäri-ideakin. Varmasti ihanat isänpäiväkortit tuli lasten kanssa tehtyä ja isätkin ovat onnellisia :)

   Poista
 2. Kiva idea, helppo toteuttaa! Pitääkin laittaa idea mieleen :)

  VastaaPoista
 3. Vastaukset
  1. Helppo ja kiva tapa muistaa isää ensi viikonloppuna :) Kiitos kommentista Johanna :)

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Tämä on lähes "salaman nopea" idea toteuttaa :) Korttiin voi ikuistaa juuri sen rakkaimman kuvan isästä :)

   Poista
 5. Ihan huippuidis ja kiva toteutus. Minä taiteilin 3D kortin lasteni isälle ja isäpuolelleni.
  Hyvää pyhäinpäivää teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Outi. 3D kortti on varmasti ollut myös kaunis. Pyhäinpäivä meni mukavan rauhallisesti ja tänäänkin saa vielä huilailla :) Iloa alkavaan viikkoon Outi!

   Poista
 6. Ihana idea. <3 Tänä vuonna me vähän jännitetään missä isänpäivää vietetään. Lääkäreiden arvio kuitenkin on, että isolla todennäköisyydellä mieheni on tuplaisä sunnuntaina.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se olisikin melkoinen isänpäivälahja ja paras, minkä voi saada. Pidämme peukkuja ja toivottelemme onnea jo etukäteen :)

   Poista
 7. Kiva kortti :) Meillä on vielä vähän vaiheessa isänpäivä askartelut... Onneksi vielä kerkiää ;) Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvin ehtii. Viikko aikaa :) Rauhallista viikonloppua sinullekin!

   Poista
 8. Vastaukset
  1. Kiitti Maiju. Nämä sanat lämmittävät aina mieltä, varsinkin kun ne tulee entiseltä korttitaiturilta. Haleja viikonloppuusi <3

   Poista
 9. Hauska idea ja isät tykkäävät varmasti♥ Mukavaa pyhäinpäivä viikonloppua sinne teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiitos Päde. Näin mekin uskomme, että tämä on isien mieleen :)

   Poista
 10. Kiva idea ja sitä voi käyttää muulloinkin. Valokuvaajaystävälle synttärikortti, sopii hyvin, eikö vain 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juurikin näin. Monikäyttöinen kortti. Sopii oikeastaan tilanteeseen kuin tilanteeseen :)

   Poista
 11. Ihana idea! Täällä on tänään suunnitelmissa askarrella isänpäiväkortit, täytyykin tämä idea laittaa korvan taakse tulevia vuosia varten :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jeps, korvan taakse muistiin, niin sitten voi tulevina vuosina toteuttaa :) Kivaa uutta viikkoa Jossu ja lämminhenkistä marraskuun alkua!

   Poista
 12. Hauska ja todellakin helppo toteuttaa! Tykkään.
  Meillä lapset jo niin isoja, että hoitavat itse kortit yms. Minä vain leivon :)
  Mukavaa alkavaa viikkoa teille <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Leivonnaiset lämmittävät isukkia varmasti yhtä lailla :) Meillä harmillisesti menee isänpäivä muissa hommissa, joten muistaminen pitää suorittaa jo etukäteen.

   Poista