Search

Kankaan marmorointi partavaahdolla

Partavaahdolla-marmorointi
Tiesitkö, että partavaahtoa voi hyödyntää muullakin tavoin kuin parranajossa? Kyllä vain. Partavaahdolla onnistuu myös kankaanvärjäys ja -kuviointi. Tai jos oikein tarkkoja ollaan, tekniikasta käytetään nimitystä partavaahdolla marmorointi. Marmorointityössä kangas kuvioidaan siten, että se näyttää marmorilta. Hienoa tässä on se, että partavaahdolla marmorointi soveltuu kankaan lisäksi myös paperille. Olemmepa nähneet jopa pääsiäismunan, joka oli marmoroitu partavaahdolla.

Suomi 100 -juhlavuoden kunniaksi päätimme marmoroida vaalean keittiöpyyhkeen isänmaallisin värein. Sinivalkoinen marmorointikuvio onnistui sen verran hyvin, että ajattelimme sujauttaa keittiöliinan isänpäiväpakettiin. Saaja nimittäin on kunkku keittiössä, joten keittiöliina on siinäkin mielessä varmasti mieleen. Partavaahdolla marmorointi -ohjeen löydät alempaa.

kankaanvärjäys-partavaahdolla

Partavaahdolla marmorointi -ohje


partavaahto-marmorointi

Tarvikkeet: muovisuojus (esim. jätesäkki) työtasolle, partavaahtoa, kangasväriä, puutikku ja ikkunalasta. 

Lyhyellä ohjevideolla opastamme, kuinka partavaahdolla marmorointi tapahtuu.


Meidän mielestä tämä oli kerrassaan hauskaa puuhaa. Värjäyksen jälkeen liina kannattaa pestä kertaalleen, sillä muutoin se tuoksuu voimakkaasti partavaahdolta. Tekovaiheessa tärkeää on muistaa suojata työskentelyalue, jotta väri ei sotkisi paikkoja. Koska keittiöliina oli kooltaan varsin suuri, päädyimme suojaamaan työtason jätesäkillä. 

Valkoinen keittiöliina on ostettu Helsingissä sijaitsevasta HobbyPointista. Verkkosivujen mukaan tuotteita voi tilata myös sähköpostitse kotiin. Toki muissakin askarteluliikkeissä on myynnissä erilaisia puuvillatuotteita aina kasseista patakintaisiin. Ne soveltuvat partavaahdolla marmorointiin yhtä lailla. Jos olet kangasvärejä vailla, niitäkin löytyy lähes joka askarteluliikkeestä.

keittiöliina-partavaahdolla-värjätty

Onko partavaahdolla marmorointi tuttua puuhaa? Mitä pidät sinivalkoisesta keittiöliinastamme? Hieno asia on se, että värisävyt tekijä voi valita mieltymystensä mukaan. Partavaahdolla marmorointi takaa, että lopputulos on aina uniikki. Se on hienoa se!

Lisää ideoita löydät kirjastamme:

brunch

15 kommenttia

 1. Enpäs ole koskaan kuullutkaan, mutta tulipa upea :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavan uniikki ainakin tuli keittiöliinasta. Hauska oli testata uutta tekniikkaa samalla :)

   Poista
 2. Siis wau! Vähänkö hieno pyyhkeestä tuli. Tuossa on kiva, kun voi käyttää lahjan saajan lempiväriä.
  Ihanaa viikonloppua teille ❤️❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jeps, värimaailmasta voi tehdä just sellaisen, joka miellyttää joko itseä tai lahjan saajaa. Marmorointikuvio on minusta aina kaunis, olipa värit mitkä tahansa :) Mukavaa viikonloppua myös sinulle Outi <3

   Poista
 3. Kiva idea ja itselleni ihan uusi! Mutta hei, blondin on nyt ihan pakko kysyä; eikö tuo partavaahto reagoi silitykseen mitenkään? Esim kärähdä :D Kun kai sitä vähän jää kankaaseen kuitenkin... Loppu tulos on todella kaunis. Tuo täytyy kyllä pistää testaukseen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aina saa kysyä, tyhmiä kysymyksiä ei olekaan :) Jotta partavaahto ei kärähdä, laitetaan liinan ja raudan väliin harso tai sitten leivinpaperi. Silityksen tarkoitus on "kiinnittää" väri liinaan niin, että se kestää pesua. Tokikaan tuota rautaa ei kannata kovin pitkään painaa yhdessä kohtaa. Tarkoitus on kevyesti silittää liina kauttaaltaan :)

   Poista
 4. On tuttua. Partavaahdolla, "liisterillä" ja vaikka millä :D

  VastaaPoista
 5. En ole ikinä kuullutkaan, mutta enpä tästä yhtään hämmästynyt. Teidän käsissä syntyy vaikka mitä kivaa ja mistä vain. Odotan aina innolla, että mitäs te olette taas keksineet.

  VastaaPoista
 6. Näitä tehtiin koulussa aikanaan. Kaunis lopputulos :)

  VastaaPoista
 7. Oi tuollaiseen askarteluun en olekkaan aiemmin törmännyt, hauska idea ja kaunis lopputulos♥ Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 8. Ihana idea.Partavaahtoakin löytyy.Tosin ei mieheltä vaan 11v tyttäreltä, joka tekee siitä slimea:D:D.

  VastaaPoista
 9. Kaunis lopputulos, mutta marmorointitapa oli minulle uusi!
  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 10. Aivan uutta minulle, mutta hieno lopputulos Suomi100 -teeman väreillä.

  VastaaPoista
 11. Mistä ihmeestä te nappaatte näitä ideoita!! Kaunis on lopputulos vaikka hassu toteutusaines..Hmmm... KOkeiliskohan...

  VastaaPoista