Search

Joulukirjat tarjoavat ensiaskeleet suureen juhlaan

joulukirjat-2017
Joulutunnelma viriää leivontapuuhista, tuoksuista, musiikista, elokuvista ja kirjoista. Kiireisen viikon jälkeen oli ihanaa istahtaa viikonloppuna illasta sohvalle ja tutustua kaikessa rauhassa tämän vuoden joulukirjatarjontaan. Näin loppuvuodesta joulukirjoja onkin ilmestynyt useita, joten jokainen löytää varmasti omat suosikkinsa. Esittelemme nyt neljä vuoden 2017 joulukirjaa. Näiden joulukirjojen pariin palaa mielellään uudelleen myös tulevina vuosina.

suurten-tunteiden-joulu

Suurten tunteiden joulu


Yksi tämän joulun visuaalisesti upeimpia teoksia on Tammen kustantama Suurten tunteiden joulu. Lämmintä tunnelmaa tihkuva teos sisältää koskettavia tarinoita, suussa sulavia herkkuja ja kauniita koristeita.

Kirjan on tehnyt Jatta Heinlahti, Kristiina Hemminki ja Anneli Myller, joka on toiminut muun muassa Kaikkien aikojen Joulu ja Kaikkien aikojen Jouluherkut -lehtien päätoimittajana. Kaikkia tekijöitä yhdistää rakkaus jouluun: ”Joulu on meille juhla, joka puhkaisee mieltä lämmittävän valoaukon vuoden pimeimpään aikaan”, tekijät toteavat kirjassaan.

Yli 200 sivuinen opus nivoutuu joulun olennaisimpien tunteiden eli ilon, rakkauden ja rauhan ympärille. Jokaisessa osiossa on joulutarinoiden lisäksi mukana koristelu- ja kattausideoita sekä oivaltavia vinkkejä joulunviettoon. Koska ruoka on olennainen osa joulua, kirja sisältää myös reseptejä juhlakauden herkkuihin. Suurin osa resepteistä on ennestään tuttuja, mutta mahtuu joukkoon myös jokunen mielenkiintoinen uusi makukin. Esimerkiksi georgialainen perinneherkku hatsapurileipä kuulostaa kokeilemisen arvoiselta.

Parasta tässä kirjassa on kuvitus. Vaikka kuvat ovatkin kovin tummansävyisiä, ne henkivät joulun suomaa arvokkuutta ja lämmintä tunnelmaa vuoden pimeimpänä ajanjaksona. Rauhoittavat, hämyiset kuvat rauhoittavat mieltä. Kirja onkin omiaan niille, jotka kaipaavat joulutunnelman herättelyyn kauneutta.

Kokonaisuudessaan kirja on jokaista jouluhöperöä ihastuttava kokonaisuus. Tarinat ja erilaiset ideat tarjoavat inspiraatiota lukijalle vielä vuosienkin jälkeen.

Kirjaa myydään mm. täällä!*satumainen_joulu_kauneimmat_sisustukset_ja_herkullisimmat_reseptit

Satumainen joulu - kauneimmat sisustukset ja herkullisimmat reseptit


Ilona Pietiläisellä on kyky loihtia joulukirjoja, joissa lukija matkaa kauniiden kuvien ja koukuttavan tarinankerronnan keinoin keskelle satumaista joulua. Niin myös tänä vuonna. Ilonan uusin joulukirja kantaakin osuvasti nimeä Satumainen joulu — kauneimmat sisustukset ja herkullisimmat reseptit (Docendo).

Kirjaan on koottu monta lämminhenkistä tarinaa, jotka kaikki kertovat välittämisestä ja lempeydestä. Tarinoiden kautta tutustutaan mm. kranssipajan pitäjään, pajutöiden tekijään ja jouluun hurahtaneeseen Vesa-tonttuun. Mukana on myös hellyttävä tarina koiran ja tytön ystävyydestä. Välillä autoillaan tonttulakki päässä ja hurautellaan muiden joulukoteihin.

Ennen joulupuuhasteluihin siirtymistä otetaan syksystä kaikki ilo irti. Portaat koristellaan sammalin, eväsretkellä nautitaan maalaislimppua ja kuistilla järjestetään syysjuhlat.

Kertomusten lisäksi kirjasta voi ammentaa inspiraatiota omiin joulupuuhasteluihin. Kotiin tunnelmaa luodaan istuttamalla joulukukat vanhoihin kulhoihin ja kuuset jälkiruokamaljoihin. Joulun tarina alkaa jo ulko-ovelta, eikä kiire yllä joulukotiin. Vilahtaapa kirjassa vinkkejä myös paketointiin, kun lahjapaketit koristellaan kynttilän valossa herkullisen punavalkoisiksi.

Tunnelmoinnin lisäksi kirja tarjoaa joulun parhaat reseptit. Yksi kirjan mielenkiintoisimmista toteutuksista on tunturikranssi, jota ei ripusteta nimestään huolimatta oveen, vaan sen paikka on juhlapöydässä. Syötävä kranssi edustaa kevyempää linjaa joulun ruokapöydässä. Eikä eläimiäkään unohdeta. Tokihan pikkulinnutkin tarvitsevat omat eväänsä.

Joulukiireiden ohella on mukava hemmotella itseään piparitaikinan tuoksuisella vartalokuorinnalla ja ylellisellä kasvonaamiolla. Näitä voisi toteuttaa myös ystäville lahjaksi, niin ihastuttavilta kuulostivat.

Pietiläinen onnistuu vangitsemaan kirjaan joulun hengen, joka täyttää mielen joka sopukan. Kaunis, satumainen teos jokaiselle joulua rakastavalle.

Kirjan voi ostaa mm. täältä!*

puutarhan_syksy_kodin_lammin_joulu

Puutarhan syksy, kodin lämmin joulu


Toinen Docendon kustantama joulukirja on Linda Peltolan kirjoittama Puutarhan syksy, kodin lämmin joulu. Tämä opus tarjoaa ideoita erityisesti kaikille viherpeukaloille. Puolet kirjasta keskittyy puutarhan syyskauteen, toinen puolisko sisältää ideoita joulukodin luomiseen mm. erilaisin asetelmin ja koristein.

Syysosio tarjoaa lukijalle vinkkejä pihan ruska-aikaan ja erilaisiin syysasetelmiin. Peltolan opein syntyvät esimerkiksi kauniit kranssit ja kimput vaahteranlehdistä. Ne jos mitä piristävät mieltä kaamosajan lähestyessä. Välillä puutarhassa innostutaan juhlimaan halloweenin ja kekrin merkeissä. Syksyisiä reseptejäkin on joukkoon mahdutettu.

Kodin jouluvalmistelut puolestaan alkavat tunnelmavalojen virittelyllä ja adventtiasetelmien teolla. Kirjaan on koottu muun muassa 24 erilaista joulukalenterin toteutusideaa, josta mekin taidamme jonkin toteuttaa. Myös monia muita kivoja diy-ideoita on tarjolla, kuten puihin ripustettavat jäämedaljongit ja verannalle toteutettu hiutaleverho. Kävyt, niitä rakastamme ja niistäkin loihdittuja koristeita löytyy kirjasta useampi. Erityisesti kävyistä rakennettu koristekuusi näytti niin kauniilta, että kävimme lähimetsästä noukkimassa maahan pudonneita käpyjä. Löysimmepä kirjasta myös syitä, miksi vuosi sitten ostamamme koristekuusi ei menestynyt kotioloissamme. 

Peltolan kirja on erinomainen tietolähde viherpeukaloille ja sai jälleen toivomaan, että omistaisi puutarhan. Kuinka ihanaa olisikaan istuttaa kukkasipuleita ja ihastella kauniita lumimarjoja. Ehkä vielä jonain päivänä tämä toive käy toteen.

Linda Peltolan aiemmin ilmestyneitä kirjoja ovat Kevätihmisen puutarhakirja (Docendo 2015) ja Rakas puolivilli puutarha (Docendo 2016).

Kirjan voi ostaa mm. täältä!*

0LE0_kansi.indd

Oi ihana joulukuu


Oi ihana joulukuu on uusintapainos alkujaan vuonna 2009 ilmestyneestä kirjasta. Tuolloin kirja sai niin hyvän vastaanoton, että Otava teki opuksesta uusintapainoksen. Kirja sisältää yli 100 oivaltavaa ideaa, jotka tekevät joulun odotuksesta entistä mukavampaa. Mukana on käsitöitä, reseptejä, runoja, fiilistelyä ja löytyypä vinkkejä myös jouluisen musiikin valintaan. Kirjassa esitelleen neljä erilaista kotia, joiden jouluvalmisteluissa yhdistyvät niin perinteet kuin nykyaika. Kirjan on kirjoittanut Outi Loimaranta ja kauniit kuvat ovat Marjo Koivumäen ottamia.

Kirja alkusanat puhuttelevat. Joulu tulee lähes joka kotiin asuipa sitten miten ja missä tahansa. Tunnelmallinen joulu ei edellytä vanhaa puutaloa hankien keskellä saati pellavaisia tärkättyjä lautasliinoja. Joulu ei vaadi mitään, mutta se antaa mahdollisuuden moneen. Hienosti kiteytetty!

Entä mikä sykähdytti meitä eniten? Erityisesti vanhaan kakkuvuokaan valettu kynttilä ja adventtikynttilät säilykepurkeissa ovat ideoita, joita itse ajattelimme kokeilla. Kirjan resepteistä hedelmäkakkumuffinit puolestaan tuovat mukavaa vaihtelua perinteiselle hedelmäkakulle. Meillä Aleksi ei juurikaan hedelmäkakusta välitä, mutta Jani on vanhemmiten suorastaan rakastunut siihen. Tänä vuonna kakku tehdään kirjan innostamana muffinimuotoon.

Kirjan voi ostaa mm. täältä!*

Eikä sovi unohtaa myöskään aiemmin blogissa esittelemäämme Kanelin tuoksua ja tähtinauhaa  -kirjaa ja meidän omaa, paketointi- ja lahjaideoita pursuavaa Kaikki paketissa -kirjaa. Joskin oma kirjamme sisältää joulun lisäksi myös ideoita vuoden muihin suuriin juhlahetkiin eli puhtaasta joulukirjasta sen kohdalla ei voi puhua 

Tässäpä nämä joulutunnelman virittäjät pähkinänkuoressa. Oletko sinä ennättänyt tutustua jo johonkin tämänvuotisista joulukirjoista?


*Affiliate- eli mainoslinkkejä

16 kommenttia

 1. Minulle Joulun odotukseen liittyy ehdottomasti joulukirjat ja -lehdet.Jokusen lehden olen jo ostanut/tilannut/saanut ja ilokseni olen huomannut miten tänä vuonna on todella paljon ihan uusia joulu-ja käsityölehtiä.Joulukirjoja vielä odottelen, kun olen niitä varannut kirjastosta.Nyt vaan jännitän,että onko niin paljon varauksia ennen minua, että saan ne vasta Joulun jälkeen:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noissa joulukirjoissa tosiaan saattaa näin loppuvuodesta olla aikamoiset lainausruuhkat. Onpahan sitten ideoita seuraavallekin vuodelle, vaikka lainaus menee joulun yli :) Lehtiä olen ihastellut myös kaupoissa. Paljon on tarjontaa, kun lehtihyllyjä katselee.

   Poista
 2. Ilonan kirjoja ei voi koskaan hehkuttaa liikaa. Ne ovat kauneimpia mitä olen koskaan lukenut!
  Mukavaa tiistaita ihanat ❤️❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täysin samaa mieltä. Kauniit kuvat ja ihanat tarinat. Todellisia tunnelman luojia :)

   Poista
 3. Hih, vaikka len jouluihminen , niin kaikki joulukirjat ovat jääneet paitsioon jostain kumman syystä...Noista esitellyistänne eka ja kolmas ovat ne joita olen kyllä hypistellyt kaupassa :)
  Mukavaa viikon jatkoa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eka on ykkönen itselleni, se vaan on todella kaunis toteutus. Mutta mitenkään huonompia eivät ole muutkaan. Ilonan kirjoissa joulu suorastaan tulvahtaa jo ensimmäiseltä sivulta ja myös Oi ihana joulukuu ja Puutarhan syksy, kodin lämmin joulu tarjoavat kivoja ideoita jouluihmisille :)

   Poista
 4. Monta kivanoloista kirjaa!
  Mä alan jo syyskuussa fiilistelemään joulukirjojen ja - lehtien voimin. Omien ja kirjaston. Siihen aikaan muuten saa tosi nopsaa joulukirjoja kirjastosta varaamalla. Nyt on jo enemmän jonoja. 😊

  Tunnelmallista joulun odotusta teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, sitä tuolla ekassa kommentissa totesin myös, että nyt voi olla jo haastavaa saada lainatuksi joulukirja vielä tämän vuoden puolella. Kannattaa siis olla ajoissa liikenteessä ensi vuonna :) Ja toki ne parhaat kirjat kantsii hankkia ihan omaksi. Niitä kiva selata vuodesta toiseen.

   Poista
 5. Toi Puutarhan joulu... -kirja näyttää niin ihanalta. Kansi on hyvin houkutteleva.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi Maiju, sinä tulit heti mieleen, kun näin tämän kirjan. Jotenkin kokonaisuus sinun näköinen ja voisi olla jopa sinun tekemäsi. Tosi kiva kirja. Suosittelen tutustumaan :)

   Poista
 6. Mä rakastan jouluisia kirjoja ja lehtiä! Ehkä tässä iltojen iloksi täytyy siis joku kirja hommata, kun uudet ja vanhat lehdet on jo koluttu :D

  VastaaPoista
 7. Jokainen kirja on jo kannestaan niin houkutteleva..henkivät oikein jouluntunnelmaa:) Minusta on ihana selailla kirjoja tai joululehtiä..säästän joskus vanhat lehdet ja otan ne taas seuraavan joulun alla esiin:) Aina joulufiilis nousee..Mukavaa marraskuun loppua♥

  VastaaPoista
 8. Tuo Satumainen joulu tai Oi ihana joulukuu kiinnostaa mua eniten! Ihana ois saada joku. Mukavaa päivää sinne ❤

  VastaaPoista
 9. Oi, mitä ihania kirjoja. Olisi kyllä noista mukava yksi kotiuttaa, mutta mikä kun kaikki kiinnostivat mielenkiintoisilta!

  VastaaPoista
 10. Tuli mieleen, että tuleekohan joillekin paineita jouluvalmisteluissa, kun katsoo kirjojen kauniita kuvia. Minusta kirjat ovat ihania, eikä yhtään haittaa, vaikka oma jouluni on vaatimattomampi. Joulua on myös joulumieli ja siihen ei paljoa tarvita.

  VastaaPoista
 11. Voi että, nämä joulujulkaisut ovat kyllä niin koukuttavia, ettei ajankulua huomaakaan :)
  Ja aina löytyy jotakin uutta, ei tämä joulumaailmakaan ole siis vielä valmis :D

  VastaaPoista