Search

Juhlapuutarha - ylistys vuoden kauneimmalle ajalle

juhlapuutarha-readme
Kiireisen viikon jälkeen oli ihanaa istahtaa viikonloppuna keinuun ja avata yksi tämän vuoden kauneimmista kirjoista, Kati Jukaraisen ja Maria Kesäsen kirjoittama Juhlapuutarha (Readme). Puutarhakirjoja ilmestyy vuosittain useita, mutta tässä opuksessa aihetta lähestytään aivan uudesta näkövinkkelistä. Puutarha esitellään erilaisten kesäkekkereiden juhlapaikkana. Se kokoaa yksiin kansiin kesän kauneimmat juhlat pienistä suuriin. Ihanan raikas tuulahdus puutarhakirjojen saralla. 

Juhlapuutarha pursuaa ideoita puutarhajuhlien järjestämiseen. Olipa kyseessä suuremman mittaluokan juhlat tai kahvikestit yllätysvieraille, puutarha tarjoaa kesän parhaimmat puitteet yhdessäololle. Kirjassa huomioidaan myös ne, joilla omaa puutarhaa ei ole. Tunnelmallisten ja intiimien juhlien pitopaikkana toimii oivasti myös pieni parveke. Eikä mikään estä nauttimasta ystävien seurasta esimerkiksi metsän siimeksessä tai rannalla.

Myös juhlien suunnittelusta kannattaa ottaa kaikki ilo irti. Kirjan tarjoamien vinkkien ja neuvojen avulla lukija pääsee juhlatunnelmaan jo suunnitteluvaiheessa. Mitä paremmin juhlat suunnittelee etukäteen, sen enemmän juhlapäivästä saa itsekin irti. Juhlapuutarhan ideoilla syntyvät herkulliset tarjottavat, kauniit koristeet, herkät kukkakimput kuin ihastusta herättävät kattauksetkin.

juhlapuutarha-kirja

Kirja on yhtä esteettistä nautintoa alusta loppuun. Sen kuvat vangitsevat jo kannesta lähtien. Täytyy myöntää, että yhtä upeaa puutarhateosta ei meidän kirjahyllystä ole tähän mennessä löytynyt. Ja mikä parasta, teos tempaisee lukijan puutarhajuhlien kiehtovaan maailmaan niin, että ajankulua ei edes huomaa. Yli 200-sivuisen opuksen parissa vierähtää tunti jos toinenkin.

Oli ilo huomata, että kirjasta löytyi oma osionsa myös puutarhan antimista tehdyille lahjoille. Meillä kun kekkereitä näin kesäaikaan riittää, ajattelimme toteuttaa kirjan ohjeilla viemisiksi muun muassa lipstikkasuolaa, laventelisokeria, yrttiöljyä ja maukkaan tomaattikastikkeen. Ihastuttavia kesälahjoja ovat myös itse tehty kukkasaippua tai värikäs kukkakranssi.

juhlapuutarha

Juhlapuutarha on kirja kaikille niille, jotka rakastavat juhlien järjestämistä ja puutarhanhoitoa. Juhlapuutarha on ennen kaikkea mielentila, ylistys vuoden kauneimmalle ajalle.

Oletko hypistellyt tätä kirjaa jo kaupoissa tai kenties hankkinut itsellesi? Jos et, suosittelemme. Juhlapuutarhan kohdalla nimittäin ei voi olla viljelemättä sanaa ihana! Sellainen se on. Ihana.

Kirjaa myy mm. Adlibris

16 kommenttia

 1. Tämä on kyllä upean kauniin näköinen kirja. Vielä ei itseltäni löydy, mutta tarkoitus on hankkia. Kivasti esitelty <3
  Mukavaa tiistaita teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirja on kyllä niin kertakaikkisen kaunis ylistys puutarhalle, että suosittelen lämpimästi tätä kirjaa. Myös mahtava lahjaidea kesäjuhliin vietäväksi.

   Poista
 2. On paljon lukemista tuossa teoksessa.Vinkkejä moneen tarkoitukseen.Juhlia ei nyt kesällä meillä ole,mutta puutarhanhoitoon tarvii vinkkejä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varsin muhkea kirja kyseessä eli luettavaa ja katseltavaa riittää :) Tuolta kirjasta saa vinkkejä ihan kasvatukseen liittyen ja paljon muutakin hyötytietoa, vaikka juhlien järjestäminen ei olisi nyt ajankohtaista.

   Poista
 3. Oi, kirja näyttää hyvältä ja tuollaista juuri tarvitsisin. Juhannus ja juhlat kun ovat jo viikon päästä, enkä ole kattamsta vielä lainkaan miettinyt. No, tarjoilut on mietitty, ehkä se on tärkein. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tarjoilut taitaa olla aina se suurin ponnistus, joten hyvällä mallilla teillä on juhannussuunnitelmat. Meillä juhannus kuluu ystävien häissä eli tällä kertaa saa nauttia herkuista valmiissa pöydässä :)

   Poista
 4. Kiitos vinkistä. Kirja näyttää ihanalle :)

  VastaaPoista
 5. Kiva, että kirja herätti mielenkiinnon :) Kukkaisaa viikkoa :)

  VastaaPoista
 6. Kauniin näköinen kirja. Kiva, että siinä on myös noita lahjaideoita mukana. Kukkasaippua kuulostaa ihanalta <3
  Iloista tiistai-iltaa teille ihanuuksille!

  VastaaPoista
 7. Kiitos vinkistä!Sitten vain kirja käteen ja juhlia suunnittelemaan tai juhliin menemään😊 Oikein mukavaa kesäkuuta teille💕🍓🌻

  VastaaPoista
 8. Olen tiennyt tästä kirjasta, mutta onko se tosiaan 200-sivuinen. Se kertoo siitä, että tekijät ovat todella nähneet vaivaa, arvostan.

  VastaaPoista
 9. Minullakin on tämä kirja varauksessa kirjastosta:).Minulla tuppaa näiden upeiden kuvien kanssa käymään niin, että en muista lukea tekstejä ollenkaan:D.

  VastaaPoista
 10. Kirja näyttää todella kauniilta ja houkuttelevalta :)

  VastaaPoista
 11. Kirja vaikuttaa mielenkiintoiselta ja monipuoliselta. Kiva, että kirjassa on myös lahjaideoita. Mukavaa viikkoa teille <3

  VastaaPoista
 12. Voi liikutus miten ihanasti olette meidän kirjasta kirjoittaneet <3 Aihe on meille molemmille tosi sydäntä lähellä, ja tähän kirjaan oli ihanaa laittaa ne kaikki rakkaimmat ja kivoimmat vinkit muillekin jakoon. Ihanaa juhannusta!

  VastaaPoista