Search

Joulupostimerkit 2020 ja joulukorttien lähetyspäivät

joulumerkit-2020-joulukorttien-lähetyspäivät

Vuoden 2020 joulupostimerkit tulevat myyntiin marraskuussa. Tästä tekstistä löydät sekä joulupostimerkkien hinnat että joulukorttien lähetyspäivät vuonna 2020. 


Joulupostimerk taustalla on suunnittelukilpailu, jonka Posti järjesti yhteistyössä Lapin yliopiston taiteiden tiedekunnan kanssa. 

Joulupostimerkkien hinnat 2020


Joulumerkkien hinnat 2020 ovat seuraavat:

Joulutervehdyksen ikimerkki 1,20 €
Kotimaan ikimerkki 1,75 €
Ulkomaan ikimerkki (tietoa ei vielä saatavilla) €


Edullisemman taksan joulumerkki johdatteelee lapsuuden jouluihin. Ida Sarisalmen kuvittamaa merkkiä koristaa ikkunan takana kurkisteleva tonttu.  Joulupostimerkin hinta on 1,20 euroa. Yhdessä arkissa on 20 kappaletta merkkejä. Joulupostimerkki kantaa nimeä Kylätonttu

Joulutervehdyksen postimerkki julkaistaan nyt jo viidettä vuotta peräkkäin ikimerkkinä, jonka maksumerkintänä on lumihiutale. Tämän vuoden joulumerkkejä voi siis käyttää myös seuraavina vuosina ja vastaavasti viime vuoden joulumerkit käyvät maksuksi tänä vuonna.

Kotimaan ikimerkissä eli siinä perushintaisessa merkissä on jouluinen tupa, joka suorastaan pursuaa lämminhenkistä joulun odotusta ja juhlaa. Kotimaan ikimerkin hinta on 1,75 euroa. Yhdestä arkista löytyy postimerkkejä kymmenen kappaletta. Myynnissä on myös viiden merkin arkkeja. Jutta Luukkosen suunnitteleman joulumerkin nimeksi on annettu osuvasti Joulutupa.

Ulkomaan ikimerkistä löytyy sympaattinen kylä tunnelmallisine taloineen. Merkki kantaa nimeä Tervetuloa kylään!, ja sen on suunnitellut Matti Pikkujämsä. Ulkomaan ikimerkin tunnistat kulmassa olevasta maapallosta. Kymmenen postimerkin arkissa on ulkomaan ikimerkkien lisäksi Priority-tarrat. Ulkomaan joulumerkin hinta ei ole vielä tiedossa. 

Joulukorttien lähetyspäivät 2020

Vuoden 2020 osalta Posti ei ole vielä julkaissut tietoa joulukorttien lähetyspäivistä. Tiedot päivitetään heti, kun saatavilla.

Edullisella joulumerkillä (arvo 1,20 euroa) varustettujen kotimaan joulukorttien viimeinen lähetyspäivä on (tieto ei vielä saatavilla). Jätä kortit kirjelaatikkoon viimeistään klo 24. Eli joulukorttien viimeinen lähetyspäivä edullisemmalla taksalla on (tieto ei vielä saatavilla).

Kotimaan ikimerkillä tai 1. luokan postimerkillä (arvo 1,75 €) varustetut joulukortit tulee postittaa viimeistään (tieto ei vielä saatavilla). 

Joulupostikorttien lähetys onnistuu kätevästi jo hyvissä ajoin punaisessa postituskuoressa. Se jaetaan koteihin marraskuun puolivälissä. Punaisia postituskuoria saa myös posteista.Joulukorttien lähetys ulkomaille

Joulukorttien lähetys ulkomaille kannattaa tehdä hyvissä ajoin, jotta tervehdykset ennättävät perille. Tärkeät päivämäärät päivitetään tähän heti, kun ne saatavilla. 

PRIORITY

Pohjoismaat 
Eurooppa 
Kanana ja Yhdysvallat 
Muut maat 


ECONOMY

Pohjoismaat 
Eurooppa 
Kanada ja Yhdysvallat 
Muut maat 

Lähde ja kuvat: Posti


ps. Kaipaatko ideoita paketointiin ja itse tehtyihin lahjoihin? Janin ja Aleksin odotettu kirja nyt kaupoissa. Täydellinen ja erilainen lahja kaikille kädentaitajille! Klikkaa kuvaa ja lue lisää:

brunch

4 kommenttia

 1. Varmaa 10 vuoteen montaakaa postitse lähettänyt ja kortitkin teen itse kuvankäsittelyllä ja teetän valokuvuksi 9snt kpl ... Korttia saa valmiinakaan yhtä halvalla ja on jotain enemmän kuin vain pahvinen tusinakortti.

  Mitää kauniimpaa postimerkiksikään saa 1,10 sentillä kuin karkeita väriliitujäljiltelmiä .. Sitten pitä vielä siihen lisätä kymmenesosan kokonen lumihiutale kuvaan sekaan .. Tunnelma kuin lastentarhan piiristuskisasta.. Joka vuosi joku tuherrusmerkki ... Tylsää. Kaikki menee nykyää tosin jo sähkösesti perille. Tuen postilakkoa ja jätän tänäkin vuonna postittamatta, työntekijät yhä niukemmalla ja vähemmässä kun johto tahkoo voittoo palkkioikseen ..

  VastaaPoista
 2. Milloin tiedotetaan ulkomaan joulutervehdyksen viimeisestä jättöpäivästä? Lupaus näyttää olevan lähipäivinä, mutta lupauksen antamisesta on jo nelisen viikkoa...

  VastaaPoista
 3. Miksi joulumerkit ovat aina rumia? Kannattaisi suunnitella taiteellisempia tai tyylikkäämpiä merkkejä - uskon, että se innostaisi lähettämään joulukortteja. Itse lähetän vuosittain kymmeniä joulukortteja ja olen jatkuvasti ihmeissäni ja pettynyt, kun merkit julkaistaan. Oli jo pakko kysyä. Älkää vastatko, että kauneus on katsojan silmissä, sillä muuten merkkivalikoimanne on ihastuttava.

  VastaaPoista