Search

Joulupostimerkit 2018 ja joulukorttien lähetyspäivät

joulupostimerkki-2017

Vuoden 2018 joulupostimerkkejä ei ole vielä julkaistu. Päivitämme tiedot, kun uudet joulumerkit julkaistaan.

Viime vuonna merkeissä nähtiin taidemaalari Rudolf Koivun (1890-1946) ihastuttavia kuvituksia. Vuoden 2017 joulupostimerkit on suunnitellut graafinen suunnittelija Ilkka Kärkkäinen. Tästä tekstistä löydät sekä joulupostimerkkien hintatiedot että joulukorttien lähetyspäivät vuonna 2017.

Edullisemman taksan (0,95 euroa) joulumerkki on kuvitettu tontuilla, jotka leikkivät kuusen oksalla kynttilöiden ja käpyjen ympäröimänä. Yhdessä arkissa on 20 kappaletta vihreäsävyisiä Joulupuu-merkkejä. 

Joulutervehdyksen postimerkki julkaistaan nyt jo toista vuotta peräkkäin ikimerkkinä, jonka maksumerkintänä on lumihiutale. Tämän vuoden joulumerkkejä voi siis käyttää myös seuraavina vuosina ja vastaavasti viime vuoden joulumerkit käyvät maksuksi tänä vuonna.

joulumerkki-hinta-2017

Kotimaan ikimerkissä seikkailee joulupukki ja eläinhahmot. Yhdestä arkista löytyy sinisävyisiä Jouluyö-postimerkkejä kymmenen kappaletta. Kotimaan ikimerkillä varustetut joulukortit tulee postittaa viimeistään keskiviikkona 20.12. Ikimerkin hinta on 1,40.

Ulkomaan ikimerkissä nähdään H. C. Andersenin sadun Lumikuningatar. Tämä joulumerkki on kerrassaan ihastuttava. Ulkomaan ikimerkin tunnistat kulmassa olevasta maapallosta. Kymmenen postimerkin arkissa on ulkomaan ikimerkkien lisäksi Priority-tarrat. Ulkomaan joulumerkki maksaa 1,50.

ulkomaan-joulumerkki

Joulukorttien lähetyspäivät 2017

Kotimaan joulutervehdykset vihreäsävyisellä joulun ikimerkillä (arvo 0,95 €) on lähetettävä viimeistään 12.12.2017. Jätä kortit kirjelaatikkoon viimeistään klo 24. Eli joulukorttien viimeinen lähetyspäivä edullisemmalla taksalla on 12.12.

Sinisävyisellä Jouluyö kotimaan ikimerkillä tai 1. luokan postimerkillä (arvo 1,40 €) varustetut joulukortit ehtivät jouluksi, kun lähetät ne viimeistään keskiviikkona 20.12.

 Joulupostikorttien lähetys onnistuu kätevästi jo hyvissä ajoin punaisessa postituskuoressa. Se jaetaan koteihin marraskuun puolivälissä. Punaisia postituskuoria saa myös posteista.

Joulukorttien lähetys ulkomaille 2017


PRIORITY
Pohjoismaat sunnuntai 17.12.
Eurooppa perjantai 15.12.
Kanada ja Yhdysvallat sunnuntai 10.12.
Muut maat tiistai 5.12.

ECONOMY
Pohjoismaat keskiviikko 13.12.
Eurooppa sunnuntai 10.12.
Kanada ja Yhdysvallat sunnuntai 3.12.

Muut maat torstai 30.11.Lähde: Posti

ps. meiltä on ilmestynyt kirja, josta löytyy hurmaavia ideoita paketointiin ja itse tehtyihin lahjoihin vuoden kaikkiin juhliin:

brunch

4 kommenttia

 1. Viime vuonna viimeiset (ajoissa) lähettämistäni joulukorteista löysivät perille helmikuussa. Näin Posti lunastaa lupauksensa, ett toimittaa kortit ajoissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu hieman on meilläkin ollut välillä huonoja kokemuksia, mutta onneksi suurin osa korteista päätyi viime vuonna ainakin perille asti ajallaan. Toivotaan, että posti kulkee ajallaan myös tänä vuonna :)

   Poista
 2. Kemijärvellä oli postissa lappu luukulla 11.12 joulumerkit loppuneet. eli lähetettiin sitten 1.40 e.

  VastaaPoista
 3. Miten mahtaa niitten joulukorttien kanssa käydä, jotka kyllä postitettiin 12.12 ja sillä joulumerkillä , mutta kävi niin köpelösti, että se postilaatikko, johonka kortit pudotettiin ei siinä punaisessa kuoressa vaan ihan irrallisena että se laatikko oli jo keritty tyhjentämään klo 16 ja kortit siis lähtivät matkaan vasta seuraavana päivänä kun se laatikko seuraavan kerran tyhjennettiin. Ainakaan vielä nyt kun on 20 päivä ei meille ole tullut korttia perille Tuleekohan koskaan miten tarkkoja ovat tuon päivämäärän mukaan jos päivällä myöhästyykin lähetys tuolla halvalla joulumerkillä. Tuleeko ees kakkospostina ikinä perille saajille? Se mietityttää

  VastaaPoista