Search

Joulupostimerkit 2018 ja joulukorttien lähetyspäivät

joulupostimerkit-2018

Vuoden 2018 joulupostimerkit tulevat myyntiin marraskuussa. Vuoden 2018 joulupostimerkit on suunnitellut graafinen suunnittelija Marjo Nygård. Tästä tekstistä löydät sekä joulupostimerkkien hinnat että joulukorttien lähetyspäivät vuonna 2018.

Joulupostimerkkien hinnat


Joulupostimerkkien hinnat 2018 ovat seuraavat:

Joulutervehdyksen ikimerkki (1,05 €)
Kotimaan ikimerkki (1,50 €)
Ulkomaan ikimerkki (1,60 €)


Edullisemman taksan joulumerkki on kuvitettu joulukuusesta roikkuvalla pallokoristeella, joka heijastaa ympäröivää valoa. Joulupostimerkin hinta on 1,05 euroa. Yhdessä arkissa on 20 kappaletta merkkejä. Joulupostimerkki kantaa nimeä Kun joulu on

Joulutervehdyksen postimerkki julkaistaan nyt jo kolmatta vuotta peräkkäin ikimerkkinä, jonka maksumerkintänä on lumihiutale. Tämän vuoden joulumerkkejä voi siis käyttää myös seuraavina vuosina ja vastaavasti viime vuoden joulumerkit käyvät maksuksi tänä vuonna.

Kotimaan ikimerkissä eli siinä perushintaisessa merkissä on retrohenkisiä kynttilöitä jalkoineen. Ikimerkin hinta on 1,50. Yhdestä arkista löytyy postimerkkejä kymmenen kappaletta.

Ulkomaan ikimerkistä löytyy sympaattiset kaunoluistimet. Tämä joulumerkki on kerrassaan ihastuttava. Ulkomaan ikimerkin tunnistat kulmassa olevasta maapallosta. Kymmenen postimerkin arkissa on ulkomaan ikimerkkien lisäksi Priority-tarrat. Ulkomaan joulumerkki maksaa 1,60.Joulukorttien lähetyspäivät 2018


Edullisella merkillä (1,05) varustettujen kotimaan joulukorttien viimeinen lähetyspäivä on 12.12.2018. Jätä kortit kirjelaatikkoon viimeistään klo 24. Eli joulukorttien viimeinen lähetyspäivä edullisemmalla taksalla on 12.12.

Kotimaan ikimerkillä tai 1. luokan postimerkillä (arvo 1,50 €) varustetut joulukortit tulee postittaa viimeistään keskiviikkona 19.12. 

Joulupostikorttien lähetys onnistuu kätevästi jo hyvissä ajoin punaisessa postituskuoressa. Se jaetaan koteihin marraskuun puolivälissä. Punaisia postituskuoria saa myös posteista.Joulukorttien lähetys ulkomaille


Pohjoismaat: sunnuntai 16.12. (priority) ja keskiviikko 12.12. (economy)

Eurooppa: perjantai 14.12. (priority) ja sunnuntai 9.12 (economy)

Kanada ja Yhdysvallat: sunnuntai 9.12. (priority) ja sunnuntai 2.12 (economy)


Muut maat:  tiistai 4.12. (priority) ja torstai 29.11. (economy)


Lähde ja kuvat: Posti

ps. Kaipaatko ideoita paketointiin ja itse tehtyihin lahjoihin? Janin ja Aleksin odotettu kirja nyt kaupoissa. Täydellinen ja erilainen lahja kaikille kädentaitajille! Klikkaa kuvaa ja lue lisää:

brunch

15 kommenttia

 1. Viime vuonna viimeiset (ajoissa) lähettämistäni joulukorteista löysivät perille helmikuussa. Näin Posti lunastaa lupauksensa, ett toimittaa kortit ajoissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu hieman on meilläkin ollut välillä huonoja kokemuksia, mutta onneksi suurin osa korteista päätyi viime vuonna ainakin perille asti ajallaan. Toivotaan, että posti kulkee ajallaan myös tänä vuonna :)

   Poista
 2. Kemijärvellä oli postissa lappu luukulla 11.12 joulumerkit loppuneet. eli lähetettiin sitten 1.40 e.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mikset ostanut joulumerkin hinnan edestä merkkejä? Ei joukukorttiin tarvitse just joukumerkkiä.

   Poista
 3. Miten mahtaa niitten joulukorttien kanssa käydä, jotka kyllä postitettiin 12.12 ja sillä joulumerkillä , mutta kävi niin köpelösti, että se postilaatikko, johonka kortit pudotettiin ei siinä punaisessa kuoressa vaan ihan irrallisena että se laatikko oli jo keritty tyhjentämään klo 16 ja kortit siis lähtivät matkaan vasta seuraavana päivänä kun se laatikko seuraavan kerran tyhjennettiin. Ainakaan vielä nyt kun on 20 päivä ei meille ole tullut korttia perille Tuleekohan koskaan miten tarkkoja ovat tuon päivämäärän mukaan jos päivällä myöhästyykin lähetys tuolla halvalla joulumerkillä. Tuleeko ees kakkospostina ikinä perille saajille? Se mietityttää

  VastaaPoista
 4. Voiko ulkomaille lähettää vuonna 2018 joulutervehdyksen kotimaan kynttiläpostimerkillä, jos liimaa viereen 10 sentin postimerkin? Meneekö perille ajoissa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! Käsitykseni mukaan onnistuu, kunhan merkkien arvo vastaa ulkomaan merkin arvoa eli on 1,60 €. Voit varmistaa tämän asian vielä lähimmässä postissasi :)

   Poista
 5. 2017 ajoissa lähettämäni joulukortti Helsingistä Espooseen oli perillä pääsiäisenä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olihan osoite varmasti täysin oikea? Etenkin joulun aikaan väärin/puutteellisesti osoitettuja lähetyksiä liikkuu todella paljon, meillekin tuli yksi kortti tosi myöhään, kun oli laitettu vanha osoite.

   Poista
 6. Holger Tyberänder on ilmeisesti keksinyt Joulun ikimerkin. Ei ole mitään hintaa tai arvoa merkitty mihinkään kohtaan. Jostakin läpyskästä saa lukea, että merkki on 1.05 euron arvoinen. Ikimerkit menee tällä tavalla aivan sekaisin. Vanhemmat ihmiset ovat aivan pihalla tästä postimerkkisekoilusta.
  nim. Posteljon Bat.

  VastaaPoista
 7. Sekavaa.Kun kerran on olemassa ikimerkki, joka kelpaa aina, vaikka postimaksut kallistuvat,niin mitä järkeä on joulun "ikimerkissä", joka kelpaa määrättyyn päivään asti, mutta sen jälkeen on liian halpa. Turhaan nimitetään ikimerkiksi. Sekoittaa vaan asioita, oikea ikimerkki kelpaa aina.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ulkomaille
   Ulkomaan ikimerkit

   Ulkomaan ikimerkki on postimerkki, joka käy kirjeen ja kortin postimaksuksi aina 20 g asti - kaikkiin maihin. Ulkomaan ikimerkin tunnistat pienestä maapallon kuvasta postimerkissä.

   Ikimerkki käy aina! https://verkkokauppa.posti.fi/PublishedService?file&pageID=3&action=view&groupID=789&OpenGroups=789

   Poista
 8. Kummallista kun ei löydy enää merkkejä tai korttejakaan, Jeesuksen Kristuksen syntymäjuhla aiheista, vaikka monelle se on Joulun merkittävin aihe, piti lähettää postin palvelusta nettikortti, mutta vaikka Jouluaiheita oli 4 kategoriaa, niin ei ainoatakaa kristillistä aihetta. Eikä ole pääsiäisenkään valinnoissa muuta kuin munia ja noitia, kuka kumma näitä valitsee, lisätkää aiheita. (onneksi sentään nettipalvelussa voi tehdä oman kortin)

  VastaaPoista
 9. Mitenkähän jakelusta aiotaan selvitä, kun on kummasteltu jo, että ihmiset eivät tunnu saavan tänä vuonna lainkaan joulukortteja... kaupassa eräs rouva kertoi saaneensa tänään ensimmäisen joulutervehdyksen. Itse olen saanut viime viikolla yhden kortin. Jakelupäiviä on jäljellä enää tämän viikon ajan, ja jos se typeryys jatkuu, ettei tiistaina jaeta kirjepostia, niin jäljelle jää vain kolme jakopäivää; keskiviikko, torstai ja perjantai. Taitaa mennä vähän pieleen nyt???

  VastaaPoista
 10. Tämänvuotiset joulumerkit saavat minulta vanhan kouluarvosanan 6. Loistovuosien esim. Lappi-aiheisiin merkkeihin verrattuna valottomia, vaatimattomia, kuin viimetipassa sutaistuja. Graafikko ei ole ihan postimerkkitaiteilija.

  VastaaPoista