Search

Joulupostimerkit 2020 ja joulukorttien lähetyspäivät

joulumerkit-2020-joulukorttien-lähetyspäivät

Vuoden 2020 joulupostimerkit tulevat myyntiin marraskuussa. Tästä tekstistä löydät sekä joulupostimerkkien hinnat että joulukorttien lähetyspäivät vuonna 2020. 


Joulupostimerkkien taustalla oli tänä vuonna suunnittelukilpailu, jonka Posti järjesti yhteistyössä Lapin yliopiston taiteiden tiedekunnan kanssa.

Joulupostimerkkien hinnat 2020


Joulumerkkien hinnat 2020 ovat seuraavat:

Joulutervehdyksen ikimerkki 1,20 €
Kotimaan ikimerkki 1,75 €Edullisemman taksan joulumerkki johdatteelee lapsuuden jouluihin. Ida Sarisalmen kuvittamaa merkkiä koristaa ikkunan takana kurkisteleva tonttu.  Joulupostimerkin hinta on 1,20 euroa. Yhdessä arkissa on 20 kappaletta merkkejä. Joulupostimerkki kantaa nimeä Kylätonttu

Joulutervehdyksen postimerkki julkaistaan nyt jo viidettä vuotta peräkkäin ikimerkkinä, jonka maksumerkintänä on lumihiutale. Tämän vuoden joulumerkkejä voi siis käyttää myös seuraavina vuosina ja vastaavasti viime vuoden joulumerkit käyvät maksuksi tänä vuonna.

Kotimaan ikimerkissä eli siinä perushintaisessa merkissä on jouluinen tupa, joka suorastaan pursuaa lämminhenkistä joulun odotusta ja juhlaa. Kotimaan ikimerkin hinta on 1,75 euroa. Yhdestä arkista löytyy postimerkkejä kymmenen kappaletta. Myynnissä on myös viiden merkin arkkeja. Jutta Luukkosen suunnitteleman joulumerkin nimeksi on annettu osuvasti Joulutupa.

Ulkomaan ikimerkistä löytyy sympaattinen kylä tunnelmallisine taloineen. Merkki kantaa nimeä Tervetuloa kylään!, ja sen on suunnitellut Matti Pikkujämsä. Ulkomaan ikimerkin tunnistat kulmassa olevasta maapallosta. Kymmenen postimerkin arkissa on ulkomaan ikimerkkien lisäksi Priority-tarrat. 

Joulukorttien lähetyspäivät 2020

Vuoden 2020 osalta joulukorttien viimeiset lähetyspäivät ovat seuraavat:

 • Joulukorttien viimeinen lähetyspäivä edullisemmalla joulupostimerkillä on 14.12Jätä kortit kirjelaatikkoon viimeistään klo 24. 
 • Kotimaan ikimerkillä (arvo 1,75 €) varustetut joulukortit tulee postittaa viimeistään 17.12. 
 • Vielä tämänkin jälkeen ennätät lähettää kortit Manner-Suomeen. Kun varustat kortin kotimaan ikimerkin lisäksi plusmerkillä ja laitat sen postin matkaan 21.12. mennessä, korttisi ennättää vielä perille
 • Joulupostikorttien lähetys onnistuu kätevästi jo hyvissä ajoin punaisessa postituskuoressa. Se jaetaan koteihin marraskuun puolivälissä. Punaisia postituskuoria saa myös posteista.Joulukorttien lähetys ulkomaille

Joulukorttien lähetys ulkomaille kannattaa tehdä hyvissä ajoin, jotta tervehdykset ennättävät perille. 

PRIORITY

Tanska 8.12.
Pohjoismaat ja Baltia 14.12.
Eurooppa 7.12.
Kanana ja Yhdysvallat 15.11.
Muut maat 15.11.


ECONOMY

Tanska 1.12.
Pohjoismaat ja Baltia 10.12.
Eurooppa 4.12.
Kanada ja Yhdysvallat 8.11.
Muut maat 8.11.

Lähde ja kuvat: Posti


39 kommenttia

 1. Joo o... joulupostimerkissä on lumihiutale. OK. Mutta unohtiko posti mainonnassaan että on myös joulukortteja joissa on "postimaksu maksettu kaikkiin maihin" sekä Priority -leima. Milloinka ja mihin kuoreen sellaiset saa laittaa postitettavaksi. Vai laitetaanko ilman punaista kuorta vaikka olisi 50 korttia. Ei siis osattu sellaista mainintaa punaiseen kuoreen laittaa.

  Missä muuten posti nykyisin viipyy... ei ole tullut viikkoon postia vaikka jaossa pitäisi olla myös Postinen mainoksineen. Kysyy keravalainen Saviolta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Postin sivujen mukaan voit edelleen lähettää kortit, joissa postimaksu valmiiksi maksettu. Ne voit laittaa joko punaiseen kuoreen tai sitten sujauttaa yksittäin kirjelaatikkoon. Punaisen kuoren tarkoitus on kertoa Postille, että sisällä joulukortteja, joiden kuljetus ajoitetaan niin, että kortit ennättävät sopivasti jouluksi perille.

   Poista
 2. Ymmärränkö oikein vai oikein väärin, että edullisempi joulukortin lähetystapa on VAIN JOULUPOSTIMERKILLÄ? Eli ei voi käyttää vanhoja merkkejä niin, että niiden yhteishinta olisi tuo joulumerkin hinta 1,20 e ja kirjekuoressa 1,75 e? Roskiinko vanhat merkit, jotka hankittu ennen v 2020?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kunhan merkkien arvo vastaa nykyisen joulutervehdyksen ikimerkin hintaa, voit käyttää vanhojakin merkkejä. Myös aiempien vuosien joulutervehdysten ikimerkit käyvät edelleen. Niissä arvo pysyy ennallaan.

   Poista
 3. Voinko käyttää mm. 2009 ja 2014 joulumerkkejä, kun on jäänyt käyttämättä. Esim. 0,75x2=1,50 joten arvo ainakin riittää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kunhan merkkien arvo vastaa nykyisen joulutervehdyksen ikimerkin hintaa, voit käyttää vanhojakin merkkejä. Myös aiempien vuosien joulutervehdysten ikimerkit käyvät edelleen. Niissä arvo pysyy ennallaan.

   Poista
 4. Hei, nuo ulkomaan lähetyspäivät näyttivät olevan www.posti.fi/joulu sivulla listattuna.

  VastaaPoista
 5. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 6. Posti kuljettaa verkkokauppaostokset nyt ilmqn toimituskuluja 7.12. saakka. Tilasin postimerkkejä itselleni pariinkin kertaan ja äidille myös joulupostimerkit kotiin kannettuna. Lähetän itse tekemäni joulukortit hänelle postitse (kun en pääse itse viemään) ja sitten on merkitkin kortteihin valmiina :) Ikimerkkejä moneksi vuodeksi, jos ei nyt kaikkia käytä.

  VastaaPoista
 7. Voi ei! Olisin laittanut postikortin menemään Australiaan (Priority) vasta huomenna 23.11.2020. Eikö tosiaan enää ehdi jouluksi, jos nyt laittaa?!

  VastaaPoista
 8. Voiko myös kirjekuoressa olevia tervehdyksiä laittaa 1,20 merkillä. Aikataulussa puhutaan "joulukorttien" lähettämisestä?

  VastaaPoista
 9. Voiko kirjekuoressa olevan joulupostin lähettää 1,20 euron hintaisena ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka, voi lähettää myös kirjekuoressa olevan kortin tuohon hintaan :)

   Poista
 10. Marraskuu loppuu kohta eikä mitään punaista postituskuorta ole näkynyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eilen tipahti meille kuori. Näköjään tuli hieman myöhemmin tänä vuonna kuin aiempina vuosina.

   Poista
 11. Punaisia kuoria ei myöskään ole tullut 00900 eikä 00580 osoitteisiin. Postin kannattaisi lukea voimaantullut Saavutettavuus-direktiivi ja kirjoittaa tuo teksti uudelleen. Mitä eroa on joulutervehdyksellä, joulukortilla, joulupostimerkillä, joulutervehdyksen postimerkillä ja joulumerkillä. Aikoinaan joulumerkki oli hyväntekeväisyysmerkki eikä se ollu postimerkki, vaikka postimerkin kanssa jouluna postikortteihin lisättiinkin. Joulutervehdyksen ikimerkki ja postimerkki. Lukeeko ikimerkissä aina, että se on ikimerkki. Ja sitten kotimaan ikimerkit js ulkomaan ikimerkit, mutta priority ja ekonomic -hinnastot. Entä mikä on plus-merkki, minkä hintainen. Onko plus-merkki myös ikimerkki, vai nouseeko sen hinta kaiken aikaa? Kiitos lumihiutaleen selityksestä. Olen kyllä käyttänyt näitä postimerkin näköisiä merkkejä, ilmeisesti miten sattuu, miksei niissä lue tai edes siinä paperissa missä ne on, mihin tarkoitukseen ne on tarkoitettu. Joka vuosi jää postimerkkejä laatikon pohjalle. Jos löytyy tähti niin postiin 14.12. mennessä ja jos kuvassa ei ole tähteä, niin se onkin ikimerkki, jota voi käyttää milloin vaan. Menikö oikein?

  VastaaPoista
 12. SIIS Kuopioon ei ole tullut vielä punaista kuorta tuleeko se vai jääkö tulematta nyt on marraskuun viimeinen päivä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moniin talouksiin kuori on tipahtanut vasta joulukuun alussa. Et siis ole ainoa. Punaisia kuoria saa myös posteista ja kortit voit toki laittaa kirjelaatikkoon ilman punaista kuortakin.

   Poista
 13. Kiitos kerrankin sivusta, jolla selkeästi ilmoitetaan joulupostimerkkien hinnat, lähetyspäivämäärät ym. Laitettu suosikkeihin. Tutustun myös muuhun sisältöön. Hyvää Joulun odotusta!

  VastaaPoista
 14. Millainen merkki täytyy ostaa joulukortille Ruotsiin? Paljon sen hinnaksi tulee?

  VastaaPoista
 15. Viime vuodesta jäi postimerkki maksettu kortteja. Voiko niitä tänä vuonna lähettää

  VastaaPoista
 16. Voinko käyttää joulupostimerkkiä osana kirjemaksussa kun lisään siihen tarvittavan määrän muita merkkejä nyt?

  VastaaPoista
 17. Hei. Yritin postin sivuilta selvittää seuraavaa kysymystä, mut en löytänyt vastausta - olisiko teillä tietoa: jos joulutervehdys painaa yli 50g, riittääkö 2 joulumerkkiä lähetykseen, vai onko normihintainen? Tarkoitus lähettää ennen 14.12.

  VastaaPoista
 18. Voiko postimerkkejä ostaa yksittäin vai pitääkö ostaa koko 20kpl arkki?

  VastaaPoista
 19. Posti ei tuonut Kontiolahdelle Alapihantie 7,(rivitalot) punaista kortin lähetyskuorta?? Muutenkin posti jaetaasn vasta illan suussa.

  VastaaPoista
 20. nimetön 11.12.2020
  miten voin hyödyntää joulumerkkiä "osamaksuna" esim. yli 50g ylittävissä kirjeissä? Joulumerkkien myynti pakkauksessa mainitaan merkin käyvän myös "muihin kerjelähetyksiin".

  VastaaPoista
 21. Joulukuu 13 pv. Ei ole tullut punaista kuorta. Olisi tässä 30kpl.joulukorttia lähtöön. Viimevuonna oli sama.Kankeeta,ankeeta.Sain kuitenkin lähetetyksi.(Ja nyt on v.2019postimerkkiä 9kpl.Saa nädä meneekö perille) Hvvää Joulumieltä kaikille!

  VastaaPoista
 22. Miten saan kortin takaisin ennen sen menoa perille? Olen vahingossa lähettänyt kortin edesmenneelle ja haluisin sen takaisin. Voiko kiinniliimatun merkin käyttää, jos saa sen ehjänä irrotettua? Sain kuulla kunniani, kun kirjoitin vahingossa eteen -Rouva, ja olikin kysymyksessä neiti-ihminen, voinko enää lähettää kyseiselle ihmiselle uutta korttia, vai pitääkö laittaa esim. ilmoitustaululle anteeksipyyntö erehdyksestä? Kovasti epätietoinen olen ja menettänyt yöuneni näitten pohdintojeni kanssa. Oikein rauhallista joulua kaikille toivotan ja kiitän vastauksista jo etukäteen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miten kukaan voi ja ehtisi etsiä yksittäisiä kortteja mistään? Jos vahingossa lähettää edesmenneelle tai rouvalle neidin sijaan, ei se ole maailmanloppu. Olen minäkin lähettänyt Ystävänpäivä kortin kahdelle edesmenneelle ystävälle. Jos ei saa ajoissa tietää, minkäs teet.
   Ei elämä ole niin vakavaa. Käytettyä merkkiä ei saa käyttää uudestaan. Kerran maksettu on jo käytetty. Postimerkit ovat rahaan verrattavia tuotteita.

   Poista
 23. Minulla on valmiiksi maksettuja postikortteja, mutten tiedä kuinka vanhoja nämä ovat! Onko näissä joku aikaraja käyttää pois? "postimerkin" kulmassa lukee Itella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valmiiksi maksetut ikimerkkiset kortit ovat aina käypää tavaraa. Ikimerkki ei vanhene.

   Poista
 24. Lainaus Suomen Postcrossing ry:n sivulta:

  Posti otti käyttöön 10.11.2016 uudet ikimerkkien merkinnät: Suomen kartan (kotimaan taksa), maapallon (ulkomaan taksa) ja lumihiutaleen (kotimaan edullisempi joulukorttitaksa). Vanhat 1. lk – ja 2. lk -merkit vastaavat uudistuksen jälkeen maksuarvoltaan Suomen karttaa eli kotimaan taksaa ja niitä voi edelleen käyttää.

  Suomen sisällä ei enää ole käytössä 1. ja 2. luokkaa, vaan kaikelle postille on sama kulkunopeus.

  Esimerkki: Ostat tänään 1. lk postimerkin, jonka hinta on 1,20 euroa. Seuraavana päivänä hintoja päätetään nostaa ja merkin hinnaksi tulee 1,30 euroa. Eilen ostamasi merkki on nyt arvoltaan 1,30 euroa, vaikka maksoit siitä eilen vähemmän.

  Jos postimerkkiin on painettu raha-arvo (esim. 0,10€ tai 1,80€), on se aina tämän ilmoitetun summan arvoinen eikä kyseessä ole ikimerkki.

  Ikimerkit eivät vanhene koskaan; 20 vuotta sitten julkaistut ikimerkit käyvät edelleen lähettämiseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti tästä on muillekin apua. Mukavaa joulun odotusta ✨

   Poista
 25. Suomussalmen postissa tuli monelle yllätyksenä se, että edullisemman taksan joulumerkkien myynti oli lopetettu noin klo 16:n aikaan, koska tuolloin oli lähtevä posti tältä päivältä noudettu. Ei auttanut kuin ostaa kalliimpia merkkejä, jotta sai lähettää joulutervehdyksen... Vasta kotona löytyi tämä sivu, josta ilmeni, että aikaa olisi ollut puoleen yöhön saakka...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suomussalmi ei saa toimia ominpäin. Ei postimerkkien myyntiä saa lopettaa, kuka rahansa voi haluta ko merkkejä muuten vaan. Postikortit pitää olla postilaatikossa ennen keskiyötä, saman vuorokauden puolella, ei klo 16.
   Suomussalmella on sooloiltu, ko. merkkejä pitää saada ostaa vaikka tammikuussa, jos niitä haluaa. Tosin postitukseen pitää lisätä 55 senttiä normitaksan mukaan, mutta ei kukaan voi ominpäin päättää myykö merkkejä vai ei. Tuo on huijausta!

   Poista
 26. Minulla on kymmenen 6.11.2019 tonttumerkkiä (kolme tonttua. minkä arvoisia ne on eli paljon tarvitaan merkkejä lisää korttiin.

  VastaaPoista
 27. Minä koin itseni petetyksi, kun vein postin palvelupisteeseen 14,12, n. klo 14 joulukortteja ja pyysin joulupostimerkkejä 26 kpl. Sain merkit ja liimasin ne ja annoin lähetettäväksi. Vasta kotona huomasin kuitista, että olin saanut normaaleja ikimerkkejä hintaan 1,75 kpl. Selityksenä oli, että halvemmat merkit olivat loppuneet. Ennenkuulumatonta! Hävisin siis 14,30 euroa, kukas sen korvaa?

  VastaaPoista