Search

Kansi tulitikkuaskille silityshelmistä

suomi100-askartelu
Näin joulun alla tulee koristeluissa kiinnitettyä huomiota niihin kodin pienempiinkin yksityiskohtiin. Tällä kertaa tulitikkuaskeihin. Niitä pyörii meidän pöydillä useampikin kappale, kynttiläihmisiä kun olemme henkeen ja vereen. Valitettavasti marketeissa myytävät tulitikkuaskit eivät useimmiten ulkonäöllisesti ole kauneimmasta päästä.

Onneksi tulitikkuaskejakin voi tuunata. Uuden kauniimman kuosin tulitikkuaskiin saa esimerkiksi liimaamalla päälle kuvioteippiä tai rakentamalla hamahelmistä päällystän askille. Päädyimme kokeilemaan jälkimmäistä vaihtoehtoa. Toden totta, tulitikkuaskin ilme muuttui heti huomattavasti.


hamahelmikoriste-tulitikkuaskiin

Toteutimme hamahelmistä kaksi erilaista kuosia tulitikkuaskeille. Toisessa askissa koreilee sininen satanen, joka viittaa meneillään olevaan Suomi 100 -juhlavuoteen. Toiseen askiin teimme hamahelmistä kuvion, jossa on kolme tulitikkua. Molemmat kuviot ovat helppoja ja yksinkertaisia toteuttaa.

Kun helmet on sulatettu toisiinsa kiinni, valmis hamahelmityö vain liimataan kuumaliimalla tulitikkuaskin päälle. Tällä kertaa emme tehneet erillistä ohjesapluunaa toteutuksille, sillä kuosit voi toteuttaa helposti pelkkien valokuvien perusteella. Voit siis hyödyntää meidän toteutuksia tai suunnitella kuviot itse. Tulitikkuaskin pieni koko toki hieman asettaa rajoitteita kuvion suunnittelulle, mutta nämä meidän toteuttamat kuviot onnistuvat ainakin. Suuremmissa tulitikkuaskeissa mielikuvitusta voikin jo käyttää enemmän.

hamahelmi-tulitikkuaski

Mitenkäs siellä valmistaudutaan Suomi 100 -juhlavuoden huipennukseen eli itsenäisyyspäivään? Me ajattelimme viettää tunnelmallisen illan hyvän ruuan merkeissä ja presidentin juhlavastaanottoa katsoen. 

Lisää askarteluideoita voit ammentaa kirjastamme. Mukana mm. hamahelmin koristellut kauniit joulupaketit:

brunch

15 kommenttia

 1. Hieno Suomi 100 laatikko :) Leppoisaa itsenäisyyspäivän aattoa teille <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin Jaana, tunnelmallista itsenäisyyspäivän aattoa sinulle :)

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kiva kuulla. Helposti tuli uusi ilme niinkin arkiselle asialle kuin tulitikkuaski :)

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Ylpeä saa olla omasta isänmaastaan ja sen vuoksi piti ajatus suoda sillekin näin askartelujen muodossa :)

   Poista
 4. Onpa kiva idea! Parantaa kovasti askin ulkonäköä!
  Meillä vietetään itsenäisyyspäivää oman perheen kanssa syöden tavallista paremmin ja katsoen Linnan juhlia. Kunhan ensin kotiudun aamuvuorosta. Itse asiassa keittelen just kinuskia kakkuun jota tarjotaan huomenna. Melkein poltin pohjan, meinas unohtua uuniin...

  Hyvää itsenäisyyspäivää teille! 🇫🇮

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, kinuskia. Mun lempparikakku. Samanlaisia suunnitelmia meilläkin itsenäisyyspäivän osalta. Samalla saa nauttia vapaasta keskellä viikkoa :)

   Poista
 5. Jännä idea kyllä laatikon ilme muuttui kerralla. Me vähän jo aloitimme Itsenäisyyspäivän juhlan valmisteluja. Pitää tänään vielä käydä kukkia lisää hakemassa ja ruokakaupassa. Muuten suunnitelmat ovat samat kuin teilläkin. Eli hyvää Itsenäisyyspäivää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä kukat unohtui tyystin hankkia. Nyt kun sanoit, niin tuli mieleen. Enää ei kyllä viitsi lähteä tuonne ryysikseen. No onneksi kotoa löytyy jo muutama joulukukka, luokoon ne tunnelmaa myös itsenäisyyspäivään :)

   Poista
 6. Ihan huippuhienot tuli. Kiva tuo Suomi 100 teemakin. Minä olen tänään paistanut ekat piparit ja ihan huomista varten. Mukavaa tiistai-iltaa ihanat <3 ja aivan upeaa itsenäisyyspäivää huomiselle!

  VastaaPoista
 7. Silityshelmistä on kyllä moneksi, kiva idea koristaa askien kannet!

  VastaaPoista
 8. Minulla on kaksi erityistä inspiraation lähdettä: Pinterest ja Kaikki paketissa-blogi. Olette kyllä ihan "mahdottomia" 😂 ideanikkareita. Mistä näitä ideoita oikein riittää? Konstailematon ja varma tyylinne ilahduttaa kovasti.

  VastaaPoista
 9. Niin just, hamahelmistä voi tehdä tuollaisiakin päällysteitä - olipa taas hyvä keksintö :)
  Hyvää itsenäisyyspäivää.

  VastaaPoista
 10. Voi miten kivat laatikot olisi antaa kynttilän mukana lahjaksi. Taidanpa käydä hamahelmiostoksilla.

  VastaaPoista