Search

Askartele Late Lammas vanulapuista

late-lammas-askartelu
Vaikka sitä kuinka aloittaisi jouluvalmistelut hyvissä ajoin, jotenkin asiat kasautuvat aina näihin joulunaluspäiviin. Niin työt kuin jouluvalmistelutkin. Sentään lahjat on saatu kutakuinkin pakettiin muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta. Tänä vuonna Janin kummilapsille toteutimme vekkulit Late Lammas -paketit. Tai lahjapussukat nämä oikeastaan ovat. Niiden kylkeä koristaa vanulapusta tehty Late Lammas, jonka voi paketin avattuaan ripustaa vaikkapa joulukuuseen roikkumaan. Kivoja askarteluja myös lasten tehdä. Aihe ei ole edes jouluun sidottu, joten koristeita voi tehdä muulloinkin.

Jos joku ihmettelee, mikä ihmeen Late Lammas, niin valaistaanpa asiaa lyhyesti. Late Lammas on brittiläinen animaatiosarja, jossa seikkailee Late-lammas laumansa kanssa Sammalperän farmilla. Sarjasta tekee poikkeuksellisen se, ettei siinä puhuta lainkaan. Hahmojen vuorovaikutus tapahtuu ääntelehtien. Late Lammas on varsin suosittu sarja ympäri maailmaa ja Suomessakin sitä on esitetty säännöllisesti. Sarjasta tehtiin muutama vuosi sitten myös elokuva.

Late Lammas -askarteluohje


tarvikkeet

vanulappuja
yleisliimaa
mustaa ja valkoista huopaa
mustaa narua
musta tussi

Leikkaa mustasta narusta lampaalle jalat ja ripustuslenkki. Liimaa kaksi vanulappua toisiinsa kiinni siten, että mustasta narusta tehdyt jalat ja ripustuslenkki jäävät osittain vanulappujen väliin. Anna kuivua. Tee mustasta huovasta lampaalle pää ja valkoisesta huovasta silmät. Liimaa ne kiinni vanulappuun. Viimeistele silmät piirtämällä mustalla tussilla mustuaiset. Hyödynnä koriste haluamallasi tavalla.

late-lammas-joulupaketissa

Hyödynsimme paketin koristelussa myös palan kakkupaperia, jonka reunuksista tuli kaunis yksityiskohta lahjapakettiin. Late Lampaan kiinnitimme lahjapussukan keskikohtaan kaksipuolisella teipillä. Näin koriste irtoaa siististi paketista pois.

Onko Late Lammas teidän perheessä tuttu hahmo? Entä mikä on jouluvalmistelujen ja paketoinnin tilanne muuten? Tsemppiä aherrukseen!

7 kommenttia

 1. Koska joulukuun alku on valmistauduttu eeppisiin kaksivuotis syntymäpäiviin, meillä havahduttiin jouluun vasta nyt. Voin kertoa, että kaikki on tekemättä, kun ensin ollaan säntäilty synttärilahjakaupoilla. :'D Sovittiin, että ensi vuonna juhlitaan joulukuun alussa, kun silloin ei tarvitse miettiä synnytyksestä toipumista.

  Meilläkin katsellaan kyllä Late Lammasta, mutta ainakaan vielä se ei ole mikään ykkössuosikki.

  VastaaPoista
 2. Tuttu on hahmo ja muutaman Late Lammas kortin olen askarrellutkin.
  Aivan ihana idea, jonka taidankin toteuttaa siskonpojan pakettiin :)
  Ihanaa tiistaita teille ❤️❤️

  VastaaPoista
 3. Vanulapuista on tehty sytykkeitä, mutta niistähän saa mitä mainioimpia lampaita. Hämmästelen jälleen kekseliäisyyttänne.

  VastaaPoista
 4. Kiitos pelastuksesta! Juuri mietin miten paketoin mieheni paketit persoonallisesti. Hän on intohimoinen Late Lammas fani ( koko perhe), joten tämä ohje tuli juuri oikealla hetkellä!!! Kiitos pojat <3

  Meillä joululöhöilyyn kuuluu nimenomaan Late Lampaiden katsominen putkeen :)

  Ihanaa Joulun odotusta teille <3 xx

  VastaaPoista
 5. Söpö paketti! Kiitos jälleen mukavasta vinkistä!

  VastaaPoista
 6. Voi että me ollaan miehen kanssa tosi huonoja paketoinnissa. Pitäisi päästä puolen vuoden oppiin. Mutta kun pojat oli pieniä ja nukkumassa me avattiin viinipullo ja aloitettiin paketointi. Teippiä meni jo hyviä paikkauksia tuli kulmiin. Mutta meillä oli hyviä kavereita mitkä tykkäsi paketoinnista ja ne auttoi mielellään. Ihana katsella teidän pakettejanne. Joulun odotusta.

  VastaaPoista
 7. Oi kuinka söpö! Tämä pitää muistaa jahka pienenpi lapsenlapsi kasvaa hieman isommaksi :)

  VastaaPoista