Search

Joulupukin nuttu lahjapaketin ympärillä

joulupukkipaketti
Korvatunturilla tontut ovat päässeet vauhtiin. Lahjapajassa paketit ovat saaneet punaista ylleen. Ei voi erehtyä, mistä inspiraatiota paketointiin on tällä kertaa haettu. Paketteja koristaa tonttujoukon pomon eli joulupukin punainen nuttu.


Joulupukin nuttu on toteutettu lahjapakettiin seuraavalla tavalla: lahja on ensin paketoitu punaiseen paperiin. Sen jälkeen paketin ympärille on tehty mustasta washiteipistä vyö ja kimaltelevasta kultahileteipistä solki. Erilaisia teippejä myy mm. Teippitarha. Solki on mahdollista toteuttaa myös paperista. Punaista lahjapaperia olemme viime aikoina nähneet mm. Tokmannilla ja Adlibris-verkkokaupassa. Ne eivät väriltään olleet aivan yhtä kirkkaanpunaisia, mutta se ei ole lopputuloksen kannalta ratkaisevaa.

joulupukkipaketti4

Oletko tullut koskaan miettineeksi, mistä joulupukin nutun punainen väri on peräisin? Vaikka nykyjoulupukkiin liitetäänkin vahvasti punainen nuttu, aina näin ei ole ollut. Punainen väri alkoi tulla mukaan vasta 1800-luvun loppupuolella. Ennen sitä mm. Yhdysvalloissa pukki verhoutui vihreään, siniseen tai todella tummanvärisiin asuihin. 

Vuonna 1885 bosnialainen kirjanpainaja ikuisti tiettävästi ensi kertaa punanuttuisen joulupukin painamassaan kortissa. Mielikuva vahvistui entisestään, kun Coca Cola 1931 otti punanuttuisen, pyöreän ja valkopartaisen Santa Clausin mainoskampanjansa mannekiiniksi. 

Myös suomalainen pukki sai vaikutteita yhdysvaltalaisesta punanutusta toisen maailmansodan jälkeen. Ennen sitä pukkimme oli varsin harmaa ja kasvoilla oli useimmiten tuohinaamari.

joulupukkipaketti5

joulupukkipaketti2

Tällaisia terveisiä välitimme tällä kertaa tonttujen paketointipajasta. Tämä olikin tämän joulun ensimmäinen paketointi-idea, mutta lisää on toki tulossa ja meidän kirjasta ideoita löytyy pilvin pimein lisää. 

Joko siellä paketointiurakka on aloitettu? 

10 kommenttia

 1. Ei vitsi miten hauska idea, tästä tuli hymy huulille heti aamusta! Paketointipuuhat on täällä vielä aloittamatta, täytyisi nuo joulukortit saada ensi postiin.... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että paketti sai hymyn poskille :) Hyvin ehtii vielä paketoinnit hoitaa :)

   Poista
 2. Pari pakettia on jo pakattu. Lähetin myös lahjapaperiin käärittyinä blogissani arvonnan voittona olleet kalenterit.
  Ihana nuttu paketilla on päällä.
  Mukavaa perjantaita ja tulevaa viikonloppua teille ❤️❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pakko tulla väliin kommentoimaan, että olikin ihana paketti! Kiitos <3 Tosi ihana idea!

   Poista
 3. Mainio idea :) Paketointi on niiiiin kivaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on, huomasin, että sinullakin oli kaunis paketti blogissa esillä :)

   Poista
 4. Mainio idea :) Varsinaisesti ei ole vielä paketoitu yhtään, mutta pientä valmistelua :) Mukavaa viikonloppua!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä paketti sopii vähän joka ikäiselle, vaikka pukkiin ei uskoisikaan. Vekkuli ja värikäs :)

   Poista
 5. Joulupukki on aina kiva, vaikka lahjan kääreenä.

  VastaaPoista
 6. Kiitos ideasta - juuri sen verran simppeli, että laiskempikin lady osaa tehdä;)

  VastaaPoista