Search

Herkkukori lahjaksi - kuusi ihanaa reseptiä

herkkukori lahjaksi
Herkkukori sopii lahjaksi kaikille. Meillä on vuosittain tapana toteuttaa lahjaksi herkkukori, joka koostuu itse tehdyistä herkuista. Toki korin voi koota myös kaupan tuotteilla, mutta meistä on mukavaa tehdä herkut alusta alkaen itse.

Tänä vuonna tekemästämme herkkukorista löytyy mm. puolukkaglögi, hunajainen sinappi, pellavansiemenkeksejä, pähkinä-suklaafudge, tyrnimarmeladi ja punaviinisuola. Kombo, jossa on sekä suolaista että makeaa. Vuosittain herkkukoriin päätyy myös pullollinen itse tehtyä glögiä. Kokosimme sivustolle kaikkien herkkujen ohjeet, joista voit napata omat suosikkisi.

Puolukkaglögi


200 g pakastepuolukoita
1 l vettä
1 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
1 kanelitanko
2 tähtianista


Laita kaikki ainekset kattilaan ja kiehauta seos. Nosta kattila pois liedeltä ja anna seoksen maustua noin 20 minuuttia. Valuta seos siivilän läpi ja jäähdytä se. Pullota glögi.

Alkuperäinen ohje: Kotivinkki


hunajasinappi resepti

Hunajainen sinappi


Tämä joulusinappi makeutetaan hunajalla ja se on erittäin oiva kaveri joulukinkulle!


(10 annosta):

1 1/2 dl sinappijauhetta
2 1/2 dl ruokakermaa
3 kpl munaa
2 dl juoksevaa hunajaa
1 rkl omenaviinietikkaa
3/4 tl suolaa

Sekoita kattilassa sinappijauhe, kerma, munat ja hunaja. Kuumenna seos kiehuvaksi koko ajan sekoittaen. Lisää joukkoon viinietikka ja suola.

Annostele hunajasinappi purkkeihin. Säilytä jääkaapissa.

Alkuperäinen ohje: Maku / Meillä kotona

pellavansiemenkeksit ohje

Pellavansiemenkeksit


0,5 dl pellavansiemeniä
0,75 dl vettä
0,75 dl grahamjauhoja
1,5 dl vehnäjauhoja
0,75 tl leivinjauhetta
0,25 tl sokeria
0,5 tl suolaa
0,33 dl (kylmäpuristettua) rypsiöljyä


Sekoita pellavansiemenet veteen. Anna turvota noin tunnin ajan. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää joukkoon öljy ja pellavansiemenet vesineen. Sekoita taikina tasaiseksi ja pyöritä palloksi. Kääri taikina kelmuun ja siirrä jääkaappiin tunniksi tai pariksi.

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kauli taikina leivinpaperin päällä vähän vajaat pellin kokoiseksi (paksuus 2-3 mm) ja nosta taikina paperin päällä uunipellille. Leikkaa taikina noin 6*6 cm kokoisiin ruutuihin ja pistele haarukalla. Paista uunin ylätasolla 10-15 minuuttia tai kunnes keksit tuoksuvat ja ovat saaneet vähän väriä. Varo polttamasta! Tarjoile sellaisenaan tai levitteen kanssa.

Alkuperäinen ohje: Härkäpapua sarvista -kirja

tyrnimarmeladi

Tyrnimarmeladi


2 dl vettä
3 dl vahvaa tyrnimehua
6 dl sokeria
2 rkl agar-jauhetta (apteekista)
Marmeladin pinnalle erikoishienoa sokeria (Siro)



Mittaa kattilaan vesi, mehu ja sokeri. Kuumenna. Ripottele agar-jauhe kiehuvaan nesteeseen koko ajan sekoittaen. Keitä 2 minuuttia.

Vuoraa reunallinen vuoka (koko noin 20 x 25 senttiä) tuorekelmulla. Kaada liemi vuokaan. Anna marmeladin kuivahtaa vähintään muutama tunti tai yön yli.

Ota marmeladi vuoasta ja leikkaa haluamasi kokoisiksi paloiksi. Anna palojen kuivua vielä muutama tunti tai seuraavaan päivään.

Kun marmeladien pinta ei tunnu enää kostealta, kierittele ne sokerissa. Jos pinta ei ole kuivunut hyvin, sokeri sulaa. Purkita ja säilytä karkit huoneenlämmössä kosteudelta suojassa.

Itse tehty marmeladi on herkku ilman säilöntäaineita. Tämä marmeladi sopii myös vegaaneille, sillä agar-jauhe tehdään levästä. Jos marmeladimassa jää valjun väriseksi, sen voi värjätä elintarvikevärillä.

Alkuperäinen ohje: Kotivinkki

pähkinä-suklaafudge

Pähkinä-suklaafudge 


4 ½ dl sokeria
2 ½ dl vispi- tai kuohukermaa
100 g tummaa suklaata
50 g voita
½ dl siirappia
(50 g valkosuklaata)
1 dl cashewpähkinöitä
rypsiöljyä vuoan voiteluun
(sormisuolaa)


Mittaa paksupohjaiseen kattilaan sokeri, kerma, paloiteltu tummasuklaa, voi ja siirappi. Sekoita ja kuumenna seos. Kun seos alkaa kiehua ja sokeri sulaa, nosta lämpötilaa. Keitä noin seitsemän minuuttia.

Tee kuulakoe: pudota tippa seosta kylmällä vedellä täytettyyn lasiin. Jos seos jähmettyy muotoiltavaksi, se on valmista. Anna seoksen jäähtyä kädenlämpöiseksi, jonka jälkeen sekoita massa vaaleammaksi sähkövatkaimella. Lopussa voit halutessasi lisätä karkeaksi rouhittua valkosuklaata.

Voitele 16 x 24 cm tai 20 x 20 cm vuoka rypsiöljyllä ja kaada fudgeseos vuokaan.

Rouhi cashewpähkinät. Paahda rouhe kuumalla ja kuivalla paistinpannulla. Ripottele pähkinät fudgen pinnalle. Anna jähmettyä jääkaapissa 4–6 tuntia ja leikkaa paloiksi. Viimeistele makuelämys ripottelemalla fudgen pinnalle sormisuolaa.

Herkku säilyy huoneenlämmössä kuivassa paikassa noin viikon.

Alkuperäinen ohje: Kotivinkki

jouluherkut

Punaviinisuolan ohjeen voit lukea tammikuussa julkaisemastamme postauksesta! Se on erinomainen kaveri esim. talven riistaruoille.

Miltä herkkukorin sisältö kuulosti? Viime vuonna toteuttamamme herkkukori oli myös täynnä ihastuttavia juttuja ja niitä voit kurkistella täältä!

19 kommenttia

  1. Herkkukori on aivan loistava lahja myös sellaiselle ihmiselle, pariskunnalle tai perheelle, joilla on jo kaikkea. Ihanan herkullisia juttuja löytyy teidän kehittelemässä herkkukkorissa.
    Ihanaa viikonloppua murut <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Välillä on tosi vaikea keksiä aikuisväelle mitään järkevää lahjaa ja mitään turhaa ei haluaisi ostaa. Ollaan tultu siihen tulokseen, että herkkukori on sopiva niihin tilanteisiin. Ja jos aika ei riitä, että tekee itse, voi sen koota myös kaupan valmisjutuista. Lämminhenkistä viikonloppua myös sinulle Outi ❤️

      Poista
  2. Kuulosti oikein ihanalta, itse tehdyssä lahjassa kun on sitä jotakin, mitä kaupasta ei saa :)
    Tuota puolukkaglögiä ainakin kokeilen, kuulostaa niin ihanalta ohjeelta..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on totta, että itse tehty tuo lahjaan aina ripauksen vielä enemmän tunnetta. Kyllähän tämä syö aina aikaa, mutta välillä on kiva panostaa muistamiseen kunnolla 😊

      Poista
  3. Kuulostaa herkulliselle ja näyttää ihanalle lahjalle♥ Meillä lahjaksi päätyy tänä jouluna aikakin itsetehtyä jouluista granolaa sekä saaristolaisleipää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Saaristolaisleipä on kyllä niin kertakaikkisen hyvää ja sitä mekin saatu pari kertaa lahjaksi. Varmasti ovat mieleen 😊

      Poista
  4. Kiitos resepteistä ja ihana herkkukori!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kaisa. Tuosta voi noukkia sen reseptin mikä itsestä kuulostaa hyvältä. Pellavansiemenkeksit oli niin hyviä, että niitä pitänee tehdä vielä lisää itsellekin jouluksi.

      Poista
  5. Tämä on ihastuttava lahjaidea!Juuri tämmöisiä,kun ehtisi/innostuisikin tekemään!Olipa kiva lukea juttua perjantain lehdestä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa Aikku. Kiva, että bongasit jutun lehdestä :) Mukavia joulunaluspäiviä sinulle! T. Aleksi ja Jani

      Poista
  6. Loistava lahjaidea..kaikki herkut näyttivät ja kuulostivat niin hyviltä, että ihan vesi kihahti kielen päälle:) Hyvää kolmatta adventtia sinne teille♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Päde :) Glögistä tuli niin hyvää, että oli pakko eilen tehdä vielä uusi satsi itselle. Loput tosiaan menivät lahjaksi herkkukorin mukana :) / Jani ja Aleksi

      Poista
  7. Ihania ohjeita, keksit menee kokeiluun heti huomenna. Mukavaa iltaa ja jouluviikkoa, terkuin Suska.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Keksit olivat Janin lemppareita ja niitäkin pitää tehdä viimeistään joulun jälkeen itselle lisää. Sopivat tosi hyvin myös juustojen kanssa :) Iloa ja valoa jouluusi Susanna :)

      Poista
  8. Herkkukori on aivan loistava idea ja kun vielä itse tehtyjä lahjoja :) Upeaa pojat!! Mukavaa joulunalusviikkoa!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lämmin kiitos Liisa :) Kovasti se joulu sielä jo kuiskailee tulostaan. Muutama päivä ja h-hetki koittaa :) Mukavia joulunaluspäiviä sinullekin.

      Poista
  9. Ihania herkuja - tuo tyrnimarmeladi-idea kolahti niin, että saattaa päätyä täälläkin pukunkonttiin<3

    VastaaPoista
  10. No vissisti ilahtuisin, jos tuollaisen herkkukorin saisin - että kyllä kiitos! :D

    VastaaPoista
  11. Heippa! Ihanan kuuloisia herkkuja! Täytyy ehdottomasti ottaa omalle lahjalistalle. Osaatteko sanoa, että kuinka kauan suunnilleen esim sinappi tai glögi säilyy? Osaa sitten sanoa lahjan saajalle:)
    Terkuin Joulu-hullu

    VastaaPoista