Search

Itse tehty tuoksukynttilä soijavahasta

soijavahakynttilän-teko-ohje

Se on saapunut. Joulukuu! Tänä iltana kaivetaan esiin hyvä kirja, lämmitetään kuppi glögiä ja luodaan tunnelmaa itse tehdyillä soijavahakynttilöillä. On aika nauttia ja rentoutua.

Innostuimme keväällä soijavahakynttilöiden tekemisestä niin, että meidän kynttiläpajassa niitä on valmistunut ympäri vuoden. Nyt vuorossa ovat jouluiset tuoksukynttilät soijavahasta. Näissä kynttilöissä tuoksuu mäntymetsä.

Osa teistä saattaa tietääkin, että emme ole kovin suuria tuoksukynttilöiden ystäviä. Kauppojen tuoksukynttilöissä nimittäin on usein omaan nenään kovin voimakas ja teollinen tuoksu. Sitä vaaraa ei ole, jos tuoksukynttilät tekee itse. Silloin voi itse vaikuttaa siihen, kuinka voimakkaan tuoksun kynttilään haluaa. Me päädyimme käyttämään Limepopin männyntuoksuista eteeristä öljyä. Se on sopivan luonnollinen, ei liian pistävä. Lahjaksi tehtävät kynttilät on useimmiten fiksuinta tehdä tuoksuttomiksi, ellei ole varma, että tuoksu miellyttää varmasti myös lahjan saajaa.

Oman tunnelmansa näihin kynttilöihin tuo puusydän, jonka palamista on rauhoittava katsella ja kuunnella. 

soijakynttilä_valmistus

Teimme joulukynttilät tyhjiin säilykepurkkeihin, jotka koristelimme ruskealla lahjapaperilla, koristenauhalla sekä tähtianiksella. Kynttiläainekset on hankitty luottokaupastamme eli kotimaisesta Limepopista.

Soijakynttilöiden valmistus on äärimmäisen helppoa. Soijavahaan liittyy paljon muitakin hyviä puolia, joista voit lukea aiemmasta postauksestamme täältä! Valmistusohje tulee tässä:

soijavahakynttilän-ohjekuva

Soijavahaa kannattaa sulattaa noin kaksinkertainen määrä kynttiläkipon kokoon nähden. Eteeristä tuoksuöljyä voi annostella oman mielen mukaan.

Puusydämiä on Limepopissa myynnissä kolmea eri kokoa: S (10x152 mm) / M (14x152 mm) / L (22x152 mm).

Näistä S-koko soveltuu pienille kynttilöille ja tuikkukynttilöihin, M- ja L-koko sitä suuremmille. Me käytimme säilykepurkeissa M-kokoa.

Suorat linkit tuotteisiin:


Joko olet kokeillut soijavahakynttilöiden tekemistä? Entä oletko tuoksukynttilöiden ystävä vai pidätkö enemmän tuoksuttomista kynttilöistä?

Tunnelmallista joulukuuta!

*Yhteistyössä Limepop

16 kommenttia

  1. Itse tehdyt ovat aina parhaita lahjoja. Meillä on tehty jo syksyllä puuhelmistä kivoja juttuja, jotka menee lahjoiksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on :) Puuhelmistä saa varmasti kauniita lahjoja. Mukavaa joulunodotusta Aikulle :)

      Poista
  2. Kaunis kynttilä <3
    Ihanaa joulukuun ensimmäistä päivää <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuosta tuli tosiaan ihan mukavan tunnelmallinen kynttilä :) Mukavaa joulunodotusta Outille :)

      Poista
  3. Aaa... Mun piti tehdä mäntytuoksukynttilä. Katoin jo aineet limepopista valmiiksi, mutta tilaaminen jäi. Haaveilen ajasta, jolloin mulla olisi aikaa käsitöille, mutta juuri nyt blogi ja lapsi ja työ vievät sitä aikaa aika tehokkaasti. Ehkä vielä joku päivä löydän sen tasapainon.
    Musta on aikuisiällä tullut tarkempi tuoksukynttilöiden suhteen. Valikoin tarkemmin sen mitä ostan ja nykyisin Ikean tuoksukynttilät jäävät aika usein sinne Ikeaan. Sen sijaan haaveilen Balmuirin kynttilöistä. Yleensä tulee valittua joku luonnonmukainen tuoksu; kaneli, mänty, laventeli jne.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Luonnonmukaiset tuoksut ovat meidänkin mieleen. Ne eivät usein ole liian voimakkaita omaan nenään. Balmuirin kynttilät ovat todella tyylikkäitä. Hintaa niillä on hieman enemmän, joten vielä asia on jäänyt meillä haaveilun tasolle.

      Poista
  4. Tavallisia kynttilöitä olen joskus valanut. Täytyykin laittaa tämä ohje talteen!
    Aurinkoista alkanutta joulukuuta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Laita tosiaan talteen. Soijavaha on meidän mielestä paljon helpompi käsiteltävä kuin esim. parafiini tai steariini.

      Poista
  5. Soijavaha onkin mulle uusi tuttavuus! Kiva harmoninen kynttilä! Ihanaa joulukuuta <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Jaana. Tuo tähtianis sopi tuohon purkin kylkeen hyvin :)

      Poista
  6. Kaunis kynttilä! Jännittävää joulun odotusta teille, mä täällä tonttuilen sydämeni kyllyydestä! Katsotaan miten paljon tuotoksia blogiini ehdin laittamaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täälläkin on tonttuiltu kyllä niin urakalla. Ihan kaikkea ei blogiin asti saada, mutta suurin osa toki tänne päätyy :) Iloa ja valoa Niinan joulun odotukseen.

      Poista
  7. Voi miten kaunis kynttilä! Pitäisiköhän sitä väkertää joululahjaksi kynttilöitä... Sopisi hyvin opiskelijabudjettiinkin olematta mitään krääsää :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Erinomainen joululahjaidea opiskelijankin kukkarolle! Ja käytännöllinen lahja samalla. Voi tehdä just sellaisen kynttilän kuin itse haluaa :)

      Poista
  8. Täälläkin on kokeiltu tehdä kynttilöitä. Noita soijajuttuja ei ole kokeiltu, mutta pakkohan se on jossain vaiheessa kokeilla ihan tuoksujen kanssa. Ihastuttava ulkonäkökin tekemällänne kynttilällä. Tykkään tuoksukynttilöistä, mutta ellei niitä ole, niin laitan tuikun alle kahvinpapuja tuomaan hieman tuoksua. Hyvää alkanutta joulukuuta teille tv Liisa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kävinkin kurkistamassa noita sinun tekemiäsi kynttilöitä ja olivat kyllä aivan hurmaavia. Onpas muutenkin kiva idea tuo kahvipapujen laittaminen tuikun alle. Ei ole tullut mieleenkään. Jälleen opin uutta :)

      Poista