Search

Itse tehty kynttelikkö vyöstä

itsetehty-kynttilänjalka-vyöstä
Meille tämän joulun rakkain diy-toteutus tulee tässä. Kyseessä on nahkavyöstä tehty kynttelikkö. Tämä itse tehty kynttilänjalka on sen verran persoonallinen, että siitä joko pitää tai ei pidä. Me olemme suorastaan rakastuneet tähän vyökynttilänjalkaan kaikessa erilaisuudessaan!

Törmäsimme vuosi sitten tukholmalaisessa design-liikkeessä nahasta tehtyyn kynttiläjalustaan, joka jäi korkean hinnan vuoksi ostamatta. Koko homma melkein unohtui, kunnes kesällä huomasimme kirpputorilla myynnissä olleen rikkinäisen vyön. Se oli lähes tuliterä, mutta solki oli hajonnut. Aivan täydellinen tähän käyttötarkoitukseen! Hintaa tälle itse tehdylle kynttelikölle tuli muutama euro.

Heräsikö kiinnostus? Ohjeistamme alapuolella, kuinka vyöstä tehty kynttilänjalka on toteutettu. Myös muutama tärkeä asia paloturvallisuuteen liittyen löytyy alempaa.

diy-kynttilänjalka-vyöstä

vyöstä-kynttilänjalka

Kynttelikkö nahkavyöstä -ohje

PicMonkey Image


Tarvitset

Nahkavyö (mahdollisimman paksu ja pitkä, jonka reunat ovat tasaiset)
Ruuviniittejä 6 kpl (hommaan soveltuu myös sisarniitti, tasaniitti ja ruuvikiinnitteinen niitti)
Liimaa (esim. Pattex 100 %)
Reikäpihdit
Sakset
Tasapohjaisia, paksuja kynttilöitä


1. Leikkaa solki vyöstä irti. Kierrä vyötä toisesta päästä pienen matkaa kynttilän ympärille ja tee reikäpihdillä reikä ruuviniittiä varten. Reikä kannattaa sijoittaa niin, että kynttilä pysyy tiukasti ja tukevasti sille tarkoitetussa kolossa.
2. Kiinnitä ruuviniitti reikään ja varmista, että kynttilä pysyy edelleen tukevasti välissä.
3. Katso kuvasta 4 etenemissuunta (violetti nuoli). Levitä liimaa alueelle, joka sijoittuu ensimmäisen ja toisen kynttilän väliin. Paina vyön molemmat puoliskot toisiaan vasten ja laita paino liimatulle osuudelle. Anna kuivua ennen kuin teet kolon seuraavalle kynttilälle. 
4. Tee loppuosa kyntteliköstä kuvan 4 mukaisesti. Kuvassa mustat nuolet osoittavat kohtia, joihin ruuviniitit sijoittuvat. Levitä liimaa kuvan osoittamiin kohtiin.

Kynttilät voit sijoittaa vyössä haluamiisi kohtiin. Me jätimme ensimmäisen ja toisen kynttilän väliin pidemmän välimatkan, koska se näytti omaan silmään parhaalta. Muut kynttilät sijaitsevat tasaisin välein.

Ruuviniittejä myydään muun muassa täällä (klik!) ja täällä (klik!). Mittaa kaksinkerroin laitetun vyön paksuus, jotta osaat tilata halkaisijaltaan oikean kokoisen niitin. Reikäpihtejä on myynnissä muun muassa Clas Ohlsonilla (klik!)

kynttilänjalka-nahasta

Onko vyöstä tehty kynttelikkö tukeva? Kyllä, jos vyö on suora ja jämäkkä. Tasapohjaiset kynttilät pysyvät hyvin pystyssä tukevalla, palamattomalla alustalla. Nahkavyöstä tehty kynttelikkö kannattaa kuitenkin sijoittaa paikkaan, jossa se on lasten ja eläinten ulottumattomissa. Tämä kaatuu siinä missä mikä tahansa muukin kynttilänjalka, jos sitä töytäisee. Mieti siis huolella, minne haluat kynttelikön sijoittaa. Kynttilät pitää aina sammuttaa ennen kuin ne saavuttavat nahkaosuuden. Muistathan, ettei kynttilöitä muutenkaan saa jättää vartioimatta. Kynttilöiden kanssa ei koskaan voi olla liian varovainen!

vyö-kynttiläjalka

Mitäs pidät tällaisesta kynttilänjalasta? Onko liian erilainen sinun makuusi vai mukavan persoonallinen?

19 kommenttia

 1. Täysi kymppi!!!! Ja nyt iski kynttelikkökateus :) Olisi muuten upea myös konjakin värisellä vyöllä....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiedätkö Jossu samaa mekin mietimme. Ei ole tullut sen värisenä sopivaa vyötä vielä vastaan, mutta jos tulee, niin ehdottomasti pitää tehdä vielä toinen :)

   Poista
 2. Tykkään ja kovasti, sopisi meidänkin olkkarin pöydälle oikein hyvin.
  Pitäiskin hommata tuollainen nahkan rei´itin itsellekin.
  Kivaa viikonloppua taitavat muruset <3

  VastaaPoista
 3. Rei'itin jo löytyykin. Seuraavaksi pidän kirpparikierroksella silmät auki niiden vöiden kohdalla. T. Heljä

  VastaaPoista
 4. Tää on kyllä super upee :) Hyvää työtä.

  VastaaPoista
 5. VAU! Järjettömän hieno taas. Ja miehekäs! Tökkäsin jo miestä kylkeen, että sattuisko meiltä löytymään rikkinäistä vyötä. :D
  ps. Tulkaahan tekin osallistumaan arvontaan :)
  http://omituinenpieniperhe.blogspot.fi/2016/11/jouluarvonta-kankaan-hapankorput.html

  VastaaPoista
 6. Wautsi! Aivan mieletön idea :).

  VastaaPoista
 7. Aluksi katoin, että olette tehneet Luciakruunun, mutta se olikin ehkä miehiseenmakuun sopiva kynttilänjalka. :)
  Mukavaa kolmatta adventtia. <3

  VastaaPoista
 8. Hieno ja jotenkin sellainen rouhea miehekäs kynttilänjalka :)

  VastaaPoista
 9. Rakastan!! Ihan pakko toteuttaa, joskus. Ehkä sitten, kun meidän vaahtosammuttimen kokoinen tutkimusmatkailija hieman rauhoittuu sormiensa kanssa.
  Meillä on tänä viikonloppuna juhlittu yksvuotisia, hieman etukäteen. Tosi vaikeaa kuvitella, että tuo tirriäinen on jo yksi.

  VastaaPoista
 10. Täältähän löytyikin paljon kivoja ideoita - kirjauduin lukijaksi:)

  VastaaPoista