Search

Pakettikortit saippuasta

saippuapakettikortit
Olemme jo pitkään halunneet luoda pakettikortin, joka olisi samalla myös lahja. Toteuttamiskelpoinen idea on ollut mietinnässä, kunnes taannoin saimme ahaa-elämyksen: saippuasta tehty pakettikortti! Muutama testikappale piti tehdä ennen kuin kunnollinen tekniikka ja omaa silmää miellyttävä lopputulos syntyi. Saippuan keskellä on lahjansaajan nimikirjain, mikä tekee siitä hauskan pakettikortin.

Esittelemme muutaman erilaisen tavan tehdä saippuapakettikortteja. Poikkeuksellisesti suosittelemme, että kokeilet vaihtoehtoa kaksi, joka on helpompi. Vaihtoehtoon yksi liittyy enemmän epäonnistumisriskejä ja enemmän näpertelyä. 

Raaka-aineina on käytetty valmista saippuamassaa, joka soveltuu aloittelijoille erinomaisesti. Toinen tapa on valmistaa saippuat kylmäprosessin avulla, mutta uppoudutaan siihen tekniikkaan toisella kertaa. Saippuoissa käytetyt raaka-aineet ovat kotimaisesta Limepop-verkkokaupasta.

pakettikortti saippuasta

Saippuan pintaan upotettu kirjain (kuva yllä)

Haasteellisempi versio

Huom! Hankala toteuttaa seuraavilla kirjaimilla: A, B, D, R, Q, P ja O. Massan kaataminen kyseisten kirjainten pieniin rakoihin on haasteellista. Muiden kirjainten kohdalla samaa ongelmaa ei ole.
TARVITSET:
Kuumuutta kestävä astia massan sulatukseen


KIRJAIMEN VALMISTUS

Leikkaa pieni palanen valkoista saippuamassaa. Määrän voit arvioida silmämääräisesti muottien koon perusteella. Sulata saippuamassaa mikrossa lyhyissä sykleissä, kunnes massa on nestemäistä. Varo, ettei se pääse kiehumaan. Värjää sulanut saippuamassa haluamallasi mica-värillä, sekoita hyvin. Jos haluat, että kirjain on valkoinen, väriä ei tarvita. Kaada sula massa kirjainmuottiin kovettumaan. Irrota kirjaimet varovasti, kun massa on kovettunut.

Kirjaimia on mahdollista valmistaa myös pienillä kirjaimen mallisilla piparimuotilla. Tällöin sinun pitää sulattaa valkoista saippuamassaa ja kaataa sitä ohut kerros (noin 0,5cm) muottiin. Kun massa on kovettunut, irrota se muotista ja paina kirjainmuotti saippuan läpi. Irrota kirjain varovasti muotista. SAIPPUAN VALMISTUS1. Aloita tekemällä saippuan päälliosa, jossa kirjain on näkyvillä. Leikkaa ohut kerros valkoista saippuamassaa. Paloittele sen jälkeen saippuamassa pienempiin palasiin ja asettele kuumuutta kestävään astiaan. 

2. Sulata saippuamassaa mikroaaltouunissa lyhyissä sykleissä, kunnes massa on kokonaan sulanut. Huolehdi, ettei massa pääse kiehumaan.

3. Värjää saippuamassa haluamallasi mica-värillä. Sävyn syvyyttä voi arvioida omin silmin. Halutessasi voit lisätä saippuamassaan myös eteerisiä öljyjä ja tuoksuöljyjä. Ne eivät ole pakollisia.

4. Asettele kirjain pyöreän, tasapohjaisen silikonimuotin pohjalle ja kaada sulaa saippuamassaa varovasti muotiin niin, että se hiljalleen ympäröi kirjaimen. Ennen kaatamista asettele pieni paino kirjaimen päälle. Korostamme, että massaa kannattaa kaataa varovasti ja vain sen verran, että se peittää muotin pohjan ja ympäröi kirjainta. Suihkauta saippuan pinnalle taikapähkinävettä tai isopropyylialkoholia, jotta mahdolliset kuplat lähtevät pois.

5. Anna jähmettyä. 

6. Tee loppuosa saippuasta. Sulata saippuamassaa sen verran, kuinka paksuksi haluat saippuan tehdä. Värjää samanväriseksi kuin saippuan alempi osa. 

7. Poista paino kirjaimen päältä. Kaada sulatettu massa muotissa olevan jähmettyneen saippua päälle. Suihkauta lopuksi saippuan pinnalle taikapähkinävettä tai isopropyylialkoholia. Anna jähmettyä ja irrota muotista.

7. Kiedo saippua kelmuun tai sellofaaniin, jotta kosteus ei haihdu saippuasta. 

saippuasta tehty pakettikortti

Saippuan pintaan kiinnitetty kirjain (kuva yllä) 

Helpompi versio


TARVITTAVAT MATERIAALIT
Kuumuutta kestävä astia massan sulatukseen
Kirjainmuotti, silikoninen (klik!)


KIRJAIMEN VALMISTUS

Leikkaa pieni palanen valkoista saippuamassaa. Määrän voit arvioida silmämääräisesti muottien koon perusteella. Sulata saippuamassaa mikrossa lyhyissä sykleissä, kunnes massa on nestemäistä. Varo, ettei se pääse kiehumaan. Värjää sulanut saippuamassa haluamallasi mica-värillä, sekoita hyvin. Jos haluat, että kirjain on valkoinen, väriä ei tarvita. Kaada sula massa kirjainmuottiin kovettumaan. Irrota kirjain varovasti, kun se on kovettunut.SAIPPUAN VALMISTUS1. Leikkaa saippuamuotin kokoinen pala kirkasta saippuamassa. Paloittele sen jälkeen saippuamassa pienempiin palasiin ja asettele kuumuutta kestävään astiaan. 

2. Sulata saippuamassaa mikroaaltouunissa noin 15 sekunnin sykleissä, kunnes massa on kokonaan sulanut. Huolehdi, ettei massa pääse kiehumaan.

3. Kaada sulaan massaan mikrohienoa glitteriä tai värjää saippuamassa haluamallasi mica-värillä. Sävyn syvyyttä voi arvioida omin silmin. Halutessasi voit lisätä saippuamassaan myös eteeristä tuoksuöljyä.

4. Kaasa massa saippuamuottiin. Suihkauta saippuan pinnalle taikapähkinävettä tai isopropyylialkoholia, jotta mahdolliset kuplat lähtevät pois.

5. Anna jähmettyä muutaman tunnin ajan. 

6. Sulata pieni määrä vielä saippuamassaa. Sivele sitä kirjaimen pohjaan ja kiinnitä kirjain keskelle valmista saippuaan. Tämä vaatii hieman nopeutta.

7. Kiedo saippua kelmuun tai sellofaaniin, jotta kosteus ei haihdu saippuasta. 

Tällä menetelmällä kirjain ei käytettäessä pysy saippuassa kiinni samalla tavoin kuin upotettuna, mutta meistä se ei ole ongelma.

saippuapakettikortit2

saippukortti3

Jos teet saippuoita suorakaiteen muotoiseen muottiin, voit myöhemmin leikata veitsellä saippuoista enemmän pakettikortin näköisiä, kuten me teimme vihreäpohjaisen saippuan kanssa.

Olihan tämä näpertelyä ja saattaa olla, että jokin helpompikin tapa ensimmäisen saippuan valmistamiseen olisi. Kaikkea on kuitenkin kokeiltava ja lopputulos oli kiva molemmilla tyyleillä tehtynä.

*Yhteistyössä Limepop

14 kommenttia

 1. Kivoja. Saippuan teko on minullakin sillä listalla, kun tuo taapero on siinä iässä, että hänen kanssaan päästään askartelemaan. Ehkä me silloin tehdään myös pakettikortteja. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saippuan tekeminen ei onneksi ole aikaan sidottua eli kun teillä taapero kasvaa, niin ennättää hyvin kokeilla :) Mukavaa viikonloppua!

   Poista
 2. Todella upeita <3
  Ihanaa perjantaita ja tulevaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 3. Vastaukset
  1. Kiitos Katja ❤️ Kyllä tässä vähän hammasta purtiin, mutta löytyi se tekniikka testaamalla lopulta :)

   Poista
 4. Taas uusi hauska idea:D.Tuo glitteri on kaunis lisä-tuo mukavaa ylellisyyden tuntua.Jääkö sitä ihoon pesun jälkeen?
  Iso plussa myös tarvittavien materiaalien listaus linkeiksi-ei tarvitse kaupasta etsiskellä jokaista erikseen:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ❤️ Ei jää glitteriä ihoon. Se on just tähän tarkoitukseen soveltuvaa. Perusgliggeriä en lähtisi saippuaan laittamaan :)

   Poista
 5. Kiva idea :) Mä en ole vielä koskaan tehnytkään saippuaa,pitäisi kyl kokeilla :) Hyvää viikonloppua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa kokeilla. Aloittelijalle tuo valmis saippuamassa on hyvä tapa tutustua saippuan tekoon. Sen jälkeen voi testata kylmäprosessoitua saippuaa jos innostuu :)

   Poista
 6. Ai, miten ihana idea taas teiltä. Paketista tulee jotenkin ylellisen näköinen ja taitaa vähän tuoksuakin. Saippuaa en ole vielä kokeillut tehdä, mutta kuka tietää joku päivä, mitä tapahtuu. Mukavaa viikonloppua teille tv Liisa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu tuossa on kevyt appelsiinintuoksu. Muutaman teimme hajusteettomiksi :) Iloista viikonloppua!

   Poista
 7. Upeat pakettikortit. Ei ihan helpoimmasta päästä, mutta on todella persoonalliset.

  VastaaPoista