Search

Lautaliinan taittelu joulupöytään - Tee servetistä kynttilä

lautasliinasta kynttilä
Kaipaatko ideoita joulukattaukseen? Tarjolla olisi jouluinen lautasliinan taitteluohje.  Kyseessä on servetistä taiteltu kynttilä. Servettikynttilä herättää ihastusta juhlapöydässä ja sitä voi hyödyntää myös paikkakorttina. Kynttilän tekeminen lautasliinasta ei ole monimutkaista ja se valmistuu nopeasti. Ohjevideon löydät alta.

servetintaittelu-ohje

Kynttilälautasliinan ympärille voit tehdä myös hauskat paikkakortit. Asettele lautasliinasta tehty kynttilä pienelle lautaselle. Leikkaa kapea suikale paperia ja kirjoita siihen henkilön nimi. Kiinnitä se kuvassa näkyvällä tavalla lautaseen esim. sinitarralla. Kokonaisuus muistuttaa vanhanajan kynttilänjalkaa, eikö vain?

Meidän tämänvuotinen joulukattaus sisältää kullan ja hopean eri sävyjä. Sopivassa suhteessa lämpöä ja talvista viileyttä. Pöydän ympärille aseteltu valosarja luo mukavasti tunnelmaa hämärtyvään iltaan. Vuosi sitten Koiramäen Pajutallilta Tuusulasta ostetut luistin-tuikut pääsevät niin ikään joulupöytään. 

ideoita joulukattaukseen

joulukattaus

Lautasliinasta taiteltu kynttilä -ohje:
joulukattaus


servetistä kynttilä

Joko siellä odotetaan aattoa? Millainen juhlakattaus sinulla on suunnitteilla?

5 kommenttia

 1. Aivan ihana kattaus! Itse en ole ehtinyt sitä vielä edes miettiä, tosin V toi Berliinista tuliaisena kauniit hopeiset Zara Homen servettirenkaat, joten ne ainakin päätyvät joulukattaukseen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jossu. Zara Homelta löytyy kauniita servettirenkaita. Mekin ostettiin yhdet ZH:n servettirenkaat vuosi sitten Tukholmasta ja on tykätty.

   Poista
 2. Olipa helppo, luulin hirmuisen haastavaksi :) Todella kaunis lisä juhlakattaukseen.
  Ihanaa torstaita <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, tämä on tosi, tosi helppo :) Mukavaa torstaita Outille :)

   Poista
 3. Odotetaan ja ei. Meillä menee aatosta noin kuusi tuntia junassa istuessa. Mutta pääsemmekin siitä suoraan valmiiseen joulupöytään. Saa vaan nähdä miten mahdutaan, kun meitä tulee joulua viettämään saman katon alle kaksitoista ihmistä. :D

  VastaaPoista