Search

Askartele joulukoristeita hamahelmistä

paketointi-idea-joulu
Yhteistyössä Sinelli

Jos kaipaat askarteluideoita hamahelmistä, täältä pesee. Syksyllä esittelimme putkihelmistä tehdyn alustan (klik!), jota moni intoutui ohjeillamme kokeilemaan. Jäljelle jääneet helmet päätimme hyödyntää nyt jouluaskarteluissa! Teimme hamahelmistä pakettikoristeita.

Nämä hamahelmistä tehdyt joulukoristeet ovat mustavalkoisia siitä yksinkertaisesta syystä, että muita värejä ei tekohetkellä omasta takaa löytynyt. Sinellissä, josta nämäkin helmet ovat, on myynnissä paljon myös muun värisiä putkihelmiä. Eli jos haluat käyttää lämpimämpiä värisävyjä, niin kurkista Sinellin valtaisa putkihelmivalikoima täältä (klik!). Joka tapauksessa mustavalkoisetkin ovat tyylikkäitä esimerkiksi valkoista lahjapakettia vasten. Reunaa kiertävä kultanauha tuo pakettiin asteen lämpöä ja juhlavuutta.

Jos innostut tekemään joulukoristeita hamahelmistä, löydät näihin sapluunat alempaa.

pakettikoristeet-hamahelmistä

hamahelmi-askarteluideoita

Moni lukijoistamme vierasti viimeksi kovasti, kun käytimme helmistä nimitys putkihelmi. Se on kuitenkin niiden virallinen nimi ja Hama on yksi putkihelmimerkki. Muitakin valmistajia löytyy. Koska mekin luulimme pitkään, että hamahelmi on putkihelmien yleisnimi, käytämme tässä tekstissä poikkeuksellisesti molempia muotoja.

hamahelmet-joulu

diy-pakettikortti

Sapluunat hamahelmiaskarteluun

Teimme kaikkiaan viisi erilaista pakettikoristetta hamahelmistä: kaksi joulupalloa, yhden rusetin, pienen lahjapaketin ja Iloista joulua -pakettikortin. Kaikkien näiden sapluunat ovat vapaasti sinunkin hyödynnettävissä. joulupallot-sapluuna


rusetti-sapluuna

lahjapaketti-sapluuna

iloistajoulua-sapluuna

Välillä oikein naurattaa, että täällä me aikuiset miehet taas askarrellaan hamahelmistä! Mutta minkäs teet, sillä tämä on äärimmäisen terapeuttista ja koukuttavaa puuhaa. Eli ei yleistetä, että hamahelmiaskartelu olisi vain lasten puuhaa!

hamahelmi-pakettikortit

Jouluun ei ole enää montaa päivää aikaa. Meillä jouluaskareet alkavat olla hyvällä mallilla ja hiljalleen pääsee rauhoittumaan ja nautiskelemaan kiireettömyydestä.

P.S. Sunnuntain Helsingin Sanomissa oli juttu jouluvalmisteluistamme. Se löytyy myös verkosta, jos haluat käydä lukemassa. Mukana kolme helppoa askarteluohjetta. Juttuun pääset klikkaamalla tästä!

Leppoisaa jouluviikkoa!

*Yhteistyössä Sinelli

Tämän ja monta muuta hurmaavaa paketointi-ideaa löydät kirjastamme:

brunch

17 kommenttia

 1. Onpas ne söpöjä. :3 Hamahelmet on kyllä yksi juttu, mitä minä odotan, kun tuo tyttö tuosta vielä vähän kasvaa. Vielä helmet todennäköisesti menisivät vain suuhun kaiken muun ohella, mutta ehkä jo vajaan vuoden päästä.
  Luin Hesarin jutun, tuon linkin kautta, todella ihana ja hyvällä maulla tehty juttu. Kuvat olivat tosi kauniita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun teillä tyttö kasvaa, niin varmasti hamahelmistä keksitte vaikka mitä kivaa askarreltavaa. Niissäkin mielikuvitus vain on rajana.

   Poista
 2. Rusetti on niin suloinen <3
  Ihana idea, niin kuin aina!
  Mukavaa alkanutta viikkoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on itse asiassa minunkin lemppari. Kaunis ja menee pakettirusetista hyvin :) Iloa viikkoon Outille myös :)

   Poista
 3. Tosi kivoja,täytyykin kaivaa hamahelmet esille ja nakittaa mukulat hommiin:D.Meillä on jouluvalmistelut vielä ihan vaiheessa vaikka joka syksy lupaan itselleni muuta.Nyt jos olisi oikein ahkerana pari-kolme päivää,sitten loput ostokset ja sitten voisi huoletta heittäytyä laiskaksi;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pari päivää sykkimistä, niin sitten saa tosiaan levätä oikein kunnolla ja nauttia joulusta. Meillä on todella poikkeuksellinen joulu, kun ensi kertaa kaikki ei ole jäänyt viime tippaan.

   Poista
 4. Pitäisiköhän tehdä jotain hamahelmista, yksi tähtikaulakoru tehtiin, mutta minä en itse jaksa näpertää kun ovat niin pieniä. :D Nämä ideat olivat kyllä (jälleen kerran) huippuja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, no voin lohduttaa Katja, että itsekin lyhytpinnaisena ajattelin tämän olevan viho viimeistä puuhaa, mutta tiedätkö, olen ihan hurahtanut tähän. Saa laittaa muut ajatukset sivuun ja keskittyä tähän :)

   Poista
 5. Kivalta näyttää ihan pelkkä pallonlainen... kiitos joulukalenterista :)

  VastaaPoista
 6. Kiitos sapluunoista♥ Menee meillä huomenna lomalaisten iloksi, kun mikään tekeminen ei tunnu tällä hetkellä riittävän :D Ihanaa ja tunnelmallista jouluviikkoa♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava kuulla, jos näistä saa lomalaiset hieman ajanvietettä. Odottavan aika näin joulun alla on pitkä, varsinkin pienemmällä väellä :)

   Poista
 7. Nuo on tosi kivoja siintä, kun ne voi ripustaa kuusen koristeeksi sen jälkeen kun paketin on avannut. :)
  Ihanaa joulu viikkoa teille! <3

  VastaaPoista
 8. Voi teitä pojat!! Taas aivan ihania askarteluja. Todellakin nämä voi käyttää uudelleen, kun irrotettu paketista. Liisa

  VastaaPoista