Search

Rakenna lumiukko lahjapakettiin

Lumiukkokoriste joulupaketissa Kaikki Paketissa

Mitä sinulla nousee ensimmäiseksi mieleen sanasta lumiukko? Kenties lapsuudessasi rakentama lumiukko tai televisiosta tuttu piirroselokuva? Vai aloitko hyräillä mielessäsi ”Hei kuuraparta, lumiukko valkoinen”? Eikö olekin uskomatonta, kuinka paljon muistoja ja tunnetta voi sisältyä lumiukkoihin. Jos meiltä kysytään, vastaus on helppo. Lumiukko-piirroselokuvan katsominen on edelleen osa joulutraditiotamme, vaikka juonen muistaakin jo ulkoa. Aina se vain on nähtävä. Ei tule joulua ilman lumiukkoa!

Joulupaketin koristelu Kaikki Paketissa

Lumiukko toimi inspiraation lähteenä, kun suunnittelimme tämänkertaista lahjapakettia. Tämä on omiaan kaikille lumiukko-faneille.  Paketin tekemiseen tarvitset puunappeja tai -helmiä, joiden läpi menee reikä. Lisäksi tarvitset valkoista, mustaa ja oranssia maalia. Mustan ja oranssin maalin voi myös korvata samanvärisillä tusseilla.

Aloita maalaamalla puunapit kauttaaltaan valkoisiksi. Anna maalin kuivua ja maalaa tai piirrä lumiukolle napit, silmät, suu ja porkkananenä. Kiedo lahjapaperia paketin ympärille ja teippaa kiinni. Vedä valkoinen naru tai langanpätkä puunappien läpi ja kiedo lumiukko pakettiin kiinni. Solmi langasta kaunis rusetti toiselle puolelle pakettia. Näin lahja on kaunis molemmin puolin. Toista puolta koristaa lumiukko, kun taas toisella puolella koreilee suloinen rusetti.

Joululahjan paketointi-idea Kaikki Paketissa

Tämänpäiväinen postaus löytyy myös Ku ite tekee, saa mitä tilaa -blogin joulukalenterista. Ihana blogi kaiken kaikkiaan. Kiitos Minnalle, että pyysi meitä mukaan joulukalenteriinsa. Käykää katsomassa, mitä muita kivoja ideoita joulukalenterissa on tähän mennessä jaettu (klik!)


Hei, Kuuraparta, lumiukko valkoinen,
mustahampainen, nenä keltainen,
teimme porkkanasta sen!

22 kommenttia

 1. i-ha-na :))! Tuli ihan hymy huulille kuvia katsellessa :)

  VastaaPoista
 2. Mä olen niin melankolinen ihminen, että lumiukko lauluista mun lemppari on "on ukko rinteessä yksinään, talvisäässä, nokka jäässä..."
  Ihana lumiukko -koriste.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on kyllä kaunis laulu Outi. Siitä on tovi aikaa, kun olen sen viimeksi kuullut :)

   Poista
 3. Oi miten söpö! Ja onpas muuten kaunis lahjapaperi! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Lahjapaperi on viime vuonna messuilta hankittu. Viimeiset palat siitä on nyt käytetty.

   Poista
 4. Ihana lumiukkosomiste <3 Kaunis paketti :)

  VastaaPoista
 5. Hauska lumiukko tuo hymyn huulille! Minulle tulee lumiukoista aina mieleen Lassi ja Leevi sarjakuva ja ei ehkä niin perinteiset lumiukot :D.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho. Lassi ja Leevi ei olisi tullut heti mieleen, mutta tosiaan lumiukkoihin liittyy lukuisia mielikuvia :) Se on hienoa.

   Poista
 6. Suloinen ukko! Itselläni oli tänään blogini kalenterissa syötävä lumiukko :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitääkin tulla illalla katsastamaan sinun syötävä lumiukko :)

   Poista
 7. Kiva paketti! Mulla kans lumiukko aihe blogissa :D Hyvää yötä ♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin, lumiukko tuntuu olevan nyt pop! Tulenpa tänään kurkistamaan, mitä kivaa sinulla on blogissa :)

   Poista
 8. Onpa taas kiva idea ja lumiukosta mulle tulee mieleen lapsuuden lumiukot joita tehtiin ja hiilestä napit sille. Nenänä taisi toimia porkkanan sijaan kuusenkäpy. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taitaa käpy olla yleisempi nenä tosiaan ollut monilla kuin porkkana. Sellaista itsekin käytin lapsena tekemissäni lumiukoissa :)

   Poista
 9. Voi apua kuinka söpö paketti! En kyllä malttaisi tuota ees avata, laittaisin sen katosta roikkumaan (ettei kissat pääse käsiksi) ja ihailisin sitä joka päivä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä paketti kyllä varmasti herättäisi kisoissakin kiinnostusta. Taitaisi lumiukko olla pian entinen (ellei tosiaan kattoon ripusta pakettia) :)

   Poista
 10. Minulle lumiukoista tulee mieleen lapsuuden talvet ja se kun veli pudotti
  minut peffa edellä hankeen kaivettuun monttuun.Siinä rimpuilin enkä ylös päässyt ja savu vaan nousi korvista kun veli nauraa hekotti vähän matkan päässä:) Onneksi isä kuuli raivoamiseni ja nosti minut ylös:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Melkoinen tarina ja muisto :) Kyllä sisarukset ovat ihanuudessaan välillä olleet myös pieniä kiusanhenkiä :)

   Poista
 11. Tosi kaunis paketti. Eihän tuota raski edes avata.
  Itselle tulee ekana mieleen tosiaan se piirroselokuva ja hyräily "we walking in...." sitä kappaletta on neidin kanssa ehditty jo useamman kerran kuunnellakin.

  VastaaPoista
 12. Kaunis paketti ja lumiukolla on niiin soma hymy naamalla :)

  VastaaPoista