Search

Kuvioidut lasinaluset – Kaunis lahja pienellä budjetilla

Kuvioitu lasinalunen Kaikki Paketissa

Kaiken ei tarvitse aina olla suurta ja kallista. Myös pienellä budjetilla voi luoda kauniita joululahjoja, joissa näkyy oma kädenjälki. Siksi esittelemme nyt lahjaidean, jonka toteuttaminen onnistuu muutamalla eurolla. Kuvioidut lasinaluset ovat helppoja tehdä ja kauniita antaa. Kuvissa näkyvät lasinaluset ovat korkista tehtyjä. Niiden maalaaminen vedenkestävällä tussilla tai spraymaalilla on koukuttavaa hommaa.

Korkkilasinalunen Kaikki Paketissa

Itse tehty lasinalunen Kaikki Paketissa

Näitä tarvitset ja näin onnistut:

Tarvitset korkista valmistettuja lasinalusia (mm. Ikeassa 4kpl eurolla, muuallakin näitä myydään), vedenkestäviä tusseja (tai esim. spraymaalia), siluetin haluamastasi kuviosta, teippiä ja askarteluveitsen. Tulosta haluamasi kuva ja leikkaa se irti ääriviivoja pitkin. Askarteluveitsi on näppärä tähän hommaan.

Me päädyimme jälleen kauniiseen kauriskuvioon, yllätys yllätys. Taitaa olla yksi yleisimmin tänä vuonna käyttämistämme kuvioista. Kaunis, mutta niin kinkkinen leikata erityisesti sarvien kohdalta. Kuvion leikkaaminen vaatiikin keskittymistä ja tarkkuutta, mutta mahdotonta se ei ole. Jos haluat päästä helpommalla, valitse sapluunaksi yksinkertaisempi kuvio. Esimerkiksi Pinterestistä löytyy lukuisia ideoita lasinalusten maalamiseen, kun hakusanoiksi kirjoittaa diy cork coasters.

Kun olet saanut kuvion leikattua, voit käyttää sitä sapluunana lasinalusten maalaamisessa. Asettele sapluuna keskelle korkkialustaa ja teippaa se lasinaluseen tukevasti kiinni. Me käytimme maalaamiseen vedenkestävää tussia, jolla ”väritimme” kuvion kauttaaltaan. Tämän jälkeen sapluunan voi poistaa lasinalusen päältä. Kuvio on valmis. Toista sama muiden lasinalusten kohdalla.

poro


Lasinalusen maalaaminen Kaikki PaketissaMitä mieltä olet näistä lasinalusista? Oletko itse tehnyt samalla tekniikalla lasinalusia? Tai käyttänyt jotain muuta materiaalia/tekniikkaa? Mielellämme kuulemme vinkkisi.

Mukavaa keskiviikkoa! Meillä alkaa tänään joululoma. Eiköhän se ole pienen Tukholman reissun arvoinen asia. Pakaasit siis kantoon ja askel kohti satamaa.

Ps. reissun vuoksi digitaalisessa joulukalenterissamme luukut 17 ja 18 ovat poikkeuksellisesti avattavissa jo nyt. Älkäähän kurkkiko kuitenkaan ennen aikojaan ;)

23 kommenttia

 1. Tykkään kovasti! Ja sopii moneen kotiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä. Tuo korkki on muutenkin kiva ja ekologinen materiaali./ Jani ja Aleksi

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kiitos Niina. Toivotaan, että lahja on myös saajan mieleen :) /Jani ja Aleksi

   Poista
 3. Huippukva idea, menee toteutukseen. Huomenna tiedossa Ikea-reissu eli lasinalusia myös ostoslistalle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sattuipa sopivasti. Ikeasta noita korkkialusia tosiaan saa edullisesti.

   Poista
 4. Tosi kauniit ja niin helpot tehdä, mutta eipäs ole käynyt koskaan mielessä!! :))

  Ihanaa keskiviikkoa <3

  VastaaPoista
 5. Hitsi miten kivoja ja ensimmäinen kysymys olikin, mistä sitten korkkeja saa, no mutta Iksusta :) Loistavaa ja tähän voisin minäkin taipua ja jopa osata, vaikka en olekaan lainkaan askartelevainen. ;)

  Kivaa päivää <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iksusta Iksusta :) Sinne vain shoppailemaan korkkialusia.

   Poista
 6. Tosi kiva idea! Ja helppo toteuttaa.
  Kiitos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä. Jos kuvio yksinkertainen, niin näiden tekemisessä ei paljoa aikaa tuhraannu.

   Poista
 7. Vastaukset
  1. Kiitos jälleen Outi. Iloa keskiviikkoosi :) / Jani ja Aleksi

   Poista
 8. Hieno idea! Minä voisin tehdä nuita leimasimilla, kun leimakorttejakin teen :) Pääsis tässä hommassa helpommalla :) Kiitti ideasta taas ♡

  VastaaPoista
 9. Oi nämä ovat kauniita! Pakko se on näitäkin tehdä :D

  VastaaPoista
 10. Jälleen kiva toteutus!! Mukavaa Tukholman reissua!!! PS:Nyt taas toimii tämä kommenttikenttä. En tiedä, oliko vika minun koneessani vai missä. Liisa

  VastaaPoista
 11. Kauris ja lumiukko tuntuvat olevan teidän tämän vuoden teema. :)
  Mukavaa matkaa!

  VastaaPoista
 12. Kääk...mulla on kaapissa nuita Ikean korkkialusia-luistaisikohan huomenna siivouksesta ja alkaisi askarrella;D...

  VastaaPoista
 13. As usual, niin hyvä idea, että! Kiitos taas ja oikein mukavaa joulun odotusta

  VastaaPoista
 14. Todella tyylikkäät! Lasinalusia en ole koskaan tehnyt, huippu idea!

  VastaaPoista
 15. Tyylikäs lopputulos! Minä olen vain virkkaamalla tehnyt lasinalusia, tämä idea täytyy laittaa korvan taakse. Mukavaa lomaa ja hauskaa matkaa teille!

  VastaaPoista