Search

Tunnelmavalaisin Coca Cola -pullosta

DIY-lamppu3

Ulkona on niin pimeää ja ankeaa, että aamuisin tekisi mieli vetää peitto korviin ja jatkaa uniaan. Onneksi erilaisilla valaistusratkaisuilla voi luoda tunnelmaa kotiin. Meitä on jo jonkin aikaa kutkuttanut toteuttaa itse tehty tunnelmavalaisin tv-tason päälle. Kovin monimutkaisiin rakennelmiin taitoa ei vielä löydy, joten valaisimen tulisi olla helposti toteutettavissa. Päädyimme tekemään tunnelmavalon, jollaisen toteuttaminen onnistuu keneltä hyvänsä. Parasta tässä on, että edulliset valmistusmateriaalit löytyvät lähes joka kodista jo valmiiksi. Nimittäin tämä tunnelmavalaisin on tehty muovisesta 1,5 litran Coca Cola -pullosta, leivinpaperista ja kartongista. Lisäksi tarvitset paristoilla toimivan led-valosarjan valaisimen sisään, kaksipuoleista teippiä, askarteluveitsen ja haluamasi kuvion, joka toimii sapluunana. 

Diy-lamppu2

Jos innostut kokeilemaan vastaavanlaisen valaisimen tekemistä, teimme lyhyen ohjevideon. Nopeimmillaan valaisimen rakentaa kymmenessä minuutissa. Meillä kului puolisen tuntia johtuen kauriskuviosta, joka oli haasteellinen leikata. Kauriin tilalla voi käyttää mitä vain kuviota, esimerkiksi tähteä tai sydäntä. Päädyimme kauriskuvioon, koska Janin lapsuudenkodin lähettyvillä metsäkauriit kokoontuvat edelleen joka syksy pellon reunalle aamuisin. Huurteinen maa ja usvan keskellä tarpovat kauriit ovat mykistävän kauniita. Kuin suoraan postikortista. Näkymä, jota voisi ihailla aamusta toiseen.

Ei siis ole sattumaa, että valitsimme juuri tämän kuvion valaisimeen. Tarinan vuoksi valaisimesta tuli meille heti kovin rakas. Kuvio on kaunis ja erottuu sopivasti valaisimesta. Eikä ole pelkoa, että tismalleen samanlainen valaisin kävelisi heti vastaan.

Jostain syystä valosarja aiheuttaa pientä värinää videolla, pahoittelut siitä! Idea, kuinka lamppu tehdään, tulee kuitenkin selväksi.Osallistuimme tällä blogitekstillä vuosi sitten myös nettirautakauppa www.taloon.comin valaisinaiheiseen blogikilpailuun, jonka voitimme. Kiitos vielä kaikille tuolloin meitä äänestäneille.

diy-lamppu1


27 kommenttia

 1. Wautsi wau! Todella hauska idea :) Hyvä te!

  VastaaPoista
 2. Kiitos haasteesta ♡
  Aivan ihanan valaisimen valmistitte ♡ ja kiva tuo video.

  VastaaPoista
 3. Jälleen kerran kiva idea. Ja kokisfanin huushollista ei materiaalia puutu :)

  Kivaa kolmatta adventtia!

  VastaaPoista
 4. Aivan huippu idea! Tekis mieli kokeilla! Tuo kauris on kyllä niin söpö ♡ Kiitti tuhannesti tästä ihanasta ideasta!

  VastaaPoista
 5. Tästä mä sainkin joululahja idean, kiitos pojat taas kerran <3

  VastaaPoista
 6. Onpas ihana. Pitäisi varmaan tarttua itsekin ideaan, kun olen kironnut tässä jo hetken aikaa sitä, ettei meillä ole olohuoneessa kivaa tunnelmavalaisinta.
  Ja tuo teidän valitsemanne kattovalaisin on kiva. Yleensä plafondit aiheuttavat minulla vaistomaisen oksennusrefleksin (vihaan plafondeja) mutta tuo näyttää siltä, että voisin ehkä huolia samanlaisen myös tänne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama täällä, perusplafondit eivät oikein iske, mutta tuossa se muotokieli puhutteli ja pääsyimme antamaan sille mahdollisuuden :D

   Poista
 7. Ei vitsit, pitää varmaan lähteä vielä hakemaan cocacolaa kaupasta et pääsee koittamaan!Tosi kivan näköinen ja näytto niin helpolta tehdä!

  VastaaPoista
 8. Ihana valaisin. Kauriit ovat kyllä kauniita. <3

  VastaaPoista
 9. Kaunis valaisin ja kekseliäästi hyödynnetty kierrätystäkin! Valaisimen merkitys on teille varmasti suuri, kauriit ovat kauniita eläimiä.

  VastaaPoista
 10. Tosi kiva idea! Näitä tulee askarreltua useampikin :)

  VastaaPoista
 11. Kiva tuli tästä versiosta - sopii muulloinkin kuin jouluaikaan :)

  VastaaPoista