Search

Suklaatalon valmistusohje – vaihtoehto piparitalolle

Suklaatalo ohje

Suklaatalo on yksi tämän vuoden somehiteistä. Maraboun suklaatalo villitsi ruotsalaiset jo vuosi sitten, ja tänä vuonna Fazer toi omat versionsa suomalaisille. Molemmista suklaista talojen rakentaminen onnistuu hyvin. Mekin päätimme testata, millaisen talon suklaasta voisi valmistaa. Päädyimme tekemään pelkistetymmän version ilman runsasta koristelua. Lähinnä siksi, että suklaatalon voi joulun jälkeen syödä ilman äärimmäistä sokerihumalaa :) Ehkä tämä pientä lumihuntua kaipaisi, mutta katsotaan sellaisen tekemistä ensi vuonna. Nyt suklaatalo on kerran testattu ja toimivaksi kokeiluksi todettu!

Suklaapiparitalo ohje Kaikki Paketissa


Piparitalo suklaasta Kaikki Paketissa

Suklaatalo ohje


Suklaatalo Marabou Kaikki Paketissa

Suklaatalon rakentamiseen tarvitset kuusi kokonaista suklaalevyä. Meidän suklaatalo on rakennettu Maraboun maitosuklaasta. Talon päädyistä ja ikkunoista vapautuu ylimääräistä suklaata ja se kannattaa säästää, vaikka kuinka karkkihammasta kolottaisi. Nimittäin ylijäämät sulatetaan ja hyödynnetään talon eri osien kiinnittämisessä. Sulatettu suklaa on tähän hommaan kuin tehty. Myös karkkikoristeiden kiinnitys onnistuu samalla tavoin. Jätimme jemmaan myös muutaman palan suklaata, joista teimme pihamaalle pienen halkokasan. Ikkunat on leikattu liivatelehdistä.

Haastavin vaihe oli ikkunoiden ja ovien leikkaaminen. Onneksi sulatetulla suklaalla voi korjata mahdolliset halkeamat näppärästi.

Jos innostut rakentamaan oman Marabou-talon, kannattaa katsoa alla oleva ohjevideo. Siitä selviää tekovaiheet. Koristelussa jokainen voi käyttää omaa mielikuvitustaan. Jos jostain syystä alla oleva video ei näy tai lataudu, se löytyy myös Maraboun suklaatalo-sivuilta (klik!). 

Kuvallinen ohje on saatavilla myös Lantliv-lehden sivuilla (klik!).

Marabou Suklaatalo
Mitäpä jos tekisit tänä jouluna piparkakkutalon sijaan suklaatalon?
Julkaissut Marabou Suomi 13. joulukuuta 2015

19 kommenttia

 1. Milläs nämä osat kiinnitetään jos on syönyt jo ylijäämä suklaat? :)
  Liian herrkkua ♡☆♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitänee ostaa uusi suklaalevy silloin tai jättää toinen kattopala liimaamatta ;) Houkutus oli kyllä suuri :)

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Ehkä pitää pyytää ystävät apuun joulun jälkeen. Kaksin tämän tuhoaminen ei kyllä onnistu ainakaan yhdessä illassa :)

   Poista
 3. No voi NAM! Tosi hieno! Suklaatalot on piparkakkutaloja enemmän mun juttu. Täytyisi ottaa itseään niskasta kiinni ja tehdä itsekin tuollainen, eikä vain netistä ihastella. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Tämä ei ollut niin työläs edes tehdä kuin piparitalo.

   Poista
 4. Yes mahtavaa, miksi tälläisestä en ole ikinä kuullut, helpompaa ja paremman makuinen kuin piparkakkutalo. :) Ehkä me tehdään tämä kuules joo tytöt täällä huikkaa ja näyttää peukkua. <3

  VastaaPoista
 5. Yummmyyyy :)) siis niin pali parempi ku piparitalo.

  VastaaPoista
 6. Näyttää niin hyvältä. Sanoisinko, että liian herkulliselta ;) Tulisi varmaan kiusauksia, jos vielä sattuisi olemaan gluteenitonta suklaata ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tuosta nyt jo tekisi mieli lohkaista pala ja syödä, mutta yritämme malttaa joulun välipäiviin :)

   Poista
 7. Tämä olisikin isännälle sopiva lahja :) Tosin se kyllä menisi heti parempiin suihin :) Liisa

  VastaaPoista
 8. Ihana! Kävin kans kurkkaan tuossa tuon Maraboun sivun ja näyttää menevän helposti. Mulla ei varmaan onnistu noin helposti! Joulun jälkeen ei ole siis suklaa teillä loppu, kun talokin on vielä tuhottavana :D

  VastaaPoista
 9. Vautsi, tykkäisin kyllä enemmän tuollaisesta suklaa- kuin piparitalosta :P

  VastaaPoista
 10. Näitä minä olen somessa kuolannut, mutten ole saanut aikaiseksi tehdä :)

  VastaaPoista
 11. Tyylikäs lopputulos. Meillä levyt odottavat vielä, ihme kyllä, koskemattomina. :D

  VastaaPoista
 12. Kivan näköinen talo! Onhan niissä piparitaloissa oma viehätyksensä, mutta ennemmin minä tällaisen tekisin :). Maistuisi paremmin, kun en niin paljoa piparkakuista välitä (paitsi taikinana :D).

  VastaaPoista
 13. Aivan ihana! Pitäisiköhän itsekin kokeilla tuollaista tänä vuonna :) Tosin on pidettävä huolessa, että en yksin syö kuuden levyn verran suklaata, ihan sama ovatpa talon tai levyn muodossa :D

  VastaaPoista