Search

Punainen lahjapaperi kaipaa valkoista rinnalleen

Joululahjojen paketointi-idea Kaikki Paketissa

Meidän paketointipajassa on ollut aika huisketta muutaman illan ajan. Lahjahankinnat ovat hyvällä mallilla, joten olemme siirtyneet paketointipuuhiin. Kun lahjapaketoinnin hoitaa hyvissä ajoin, jää aikaa myös muihin joulupuuhasteluihin. Mikäs siellä on tilanne paketointien suhteen?

Tämänkertaisen idean joku on saattanut bongata Kodin Kuvalehdestä, jossa meistä oli aukeaman juttu taannoin. Koristelimme punaisen lahjapaperin valkoisesta kartongista tehdyllä koristeblanssilla ja vanhan kirjan sivusta leikatulla joulukuusikuviolla. Koska paketti kaipasi vielä jotakin, liimasimme siihen tähtitaivaan.

Punainen on ehdottomasti joulun väri. Punaisen lahjapaperin hankaluus on kuitenkin siinä, että sen koristelu muilla väriyhdistelmillä on haastavaa. Valkoinen on hyvä ja turvallinen värivalinta, jos haluat kietoa punaisen lahjapaperin ympärille esimerkiksi satiininauhaa tai tehdä muita koristeta. Toimii varmasti!

Joulupaketti Kaikki Paketissa

Miksi joululahjat avataan jouluaattona eikä joulupäivänä?

Oletko koskaan miettinyt, miksi Suomessa joululahjat annetaan 24. joulukuuta eikä päivää myöhemmin, kuten monissa muissa maissa tehdään? Wikipedian ja suuren perinnekirjan mukaan lahjojen antamisen ajankohdasta alkoi kristittyjen kesken aikoinaan ilmetä erilaisia käsityksiä, jotka selittävät asiaa.  Kristittyjen alkuperäinen tarkoitus on ollut antaa lahjat Jeesuksen syntymäpäivänä 25. joulukuuta. Tätä tapaa noudatetaankin edelleen monissa maissa.

Pohjoismaissa päiväksi on valikoitunut jouluaatto vanhan perinteen vuoksi. Perinteen mukaan uusi päivä alkoi, kun pimeys laskeutui. Toisin sanoen joulukuun 25. päivän katsottiin alkavan jo edellisiltana pimeyden laskeutuessa. Perinne juurtui niin syvälle, että edelleen Pohjoismaissa lahjat saadaan jo jouluaattoiltana.

Joululahjojen paketointi-idea Kaikki Paketissa

Joululahjojen paketointi-idea Kaikki Paketissa

28 kommenttia

 1. Kaunis paketti! Mä lähden tänään tonttuilemaan :)

  VastaaPoista
 2. Yritin etsiä miten pääsee kommentoimaan tuota ihanaa punaisen paketin juttua.Täällä on aina niin hyviä ideoita teillä paketointiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan oikeaan paikkaan kommentoit Aikku :) Tämä kommenttiboksi on hieman hassussa kohtaa, mutta emme ole saaneet sitä siirrettyä ylöspäin.

   Poista
 3. Yritin etsiä miten pääsee kommentoimaan tuota ihanaa punaisen paketin juttua.Täällä on aina niin hyviä ideoita teillä paketointiin!

  VastaaPoista
 4. Vitsi miten söpö paketti! Mulla kulkee suurin osa paketeista Postin välityksellä ja niihin aina harmittaa tehdä tuollaisia hienoja juttuja, kun perille päästyään näyttää siltä, että postityöntekijät on istunut vuoronperään niiden päällä :) Onneksi voin miehen pakettiin väkertää kaikkea mahdollista, vaikka hän sitä tuskin osaa arvostaa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No se on kyllä totta. Valitettavan usein postitse lähetetty paketti ruhjoontuu matkalla. Onneksi nykyisin löytyy paljon kauniita lahjapapereita, joita sentään voi käyttää koristelussa.

   Poista
 5. Tässä näkee hyvin kuinka pienillä jutuilla saa todella kaunista jälkeä :)

  VastaaPoista
 6. Niin kaunis, lempivärejä ehdottomasti siksikin silmät täällä ihastelee. Mukavaa viikonloppua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Punainen on kyllä niin kaunis ja ennen kaikkea jouluinen väri :)

   Poista
 7. Punainen ja valkoinen on hyvä pari jouluisiin juttuihin. Kaunis paketti! Lahjojen paketointia en ihan vielä ole aloittanut. Toissa jouluna käytin kauniita kankaisia nauhoja ja näin todella paljon vaivaa aikuisten paketteihin. Kukaan ei vilkaissutkaan sen tarkemmin, repi vaan kiireellä paperit auki :D. Lahjojen avaamisen jälkeen sain ne nauhat kaivella roskista, kun eivät huomanneet niiden olevan kankaisia. Meillä taitaa pitää tyytyä ihan niihin kaupan valmiisiin lahjapapereihin, niin ei mene työ 'hukkaan' ;).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Erityisesti lapsilla on usein niin kiire avata paketit, että siinä äkkiä menee työ hukkaan, jos kovin monimutkaisia juttuja tekee paketin päälle :)

   Poista
 8. Kauniilta näyttää! Täällä on aikalailla kaikki lahjat paketoitu ja ensimmäinen erä näyttää tältä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä homma :) Teillä on jouluaskareet ainakin lahjojen osalta siis hyvällä mallilla. Leppoisaa joulunodotusta!

   Poista
 9. Olipa kiva kuullu tuosta lahjojen jaon perinteestäkin.
  Aivan ihana paketti<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ajateltiin hieman raottaa asiaa. Tuota kun itse joskus ihmetellyt.

   Poista
 10. ihanan fresh paketti <3 valkoinen on todellakin punaisen paras kaveri :)

  VastaaPoista
 11. Todella hieno - jälleen kerran! :) Just tänään viimeksi mietin, et joskus vielä haluan avata lahjat vasta joulupäivänä. Sitten kun lapset on riittävän isoja. Onkohan ne koskaan? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh. Me jätetään usein muutama paketti joulupäivällekin. Se on itse asiassa ollut ihan kiva tapa.

   Poista
 12. It is such an amazing post, dear! Have a nice weekend:)

  www.bloglovin.com/blog/3880191

  VastaaPoista
 13. Meillä on kaikki jouluvalmistelut kaikin puolin levällään, koska ajatukset on niin vahvasti vauvan tulemisessa ja siihen valmistautumisessa. Mikä itseä hieman harmittaa, koska rakastan joulua. Mutta onhan tämä vauvan odotuskin aika huikeaa.

  VastaaPoista
 14. Jotenkin paketintiin kiinnitetään liian vähän huomiota. Meillä on Jpanilaisia ystäviä ja sitä kautta olen alkanut ymmärtämään lahjaaketin käärimisen merkityksen. Siellähän itse pakettionmonesti 'tärkeämpi' kuin itse sisältö.
  Tämä onkin ihana idea, kirjahyllynsiivouksesta jätin pari kirjaa DIY-juttuja varten ja nyt niille löytyi käyttöä, kiitti vinkistä!

  VastaaPoista
 15. Jotenkin paketintiin kiinnitetään liian vähän huomiota. Meillä on Jpanilaisia ystäviä ja sitä kautta olen alkanut ymmärtämään lahjaaketin käärimisen merkityksen. Siellähän itse pakettionmonesti 'tärkeämpi' kuin itse sisältö.
  Tämä onkin ihana idea, kirjahyllynsiivouksesta jätin pari kirjaa DIY-juttuja varten ja nyt niille löytyi käyttöä, kiitti vinkistä!

  VastaaPoista