Search

Itse tehty partaöljy miehelle lahjaksi

partaöljy3

Yksi yleisimmin saamistamme kysymyksistä on, mitä miehelle voisi antaa tai tehdä lahjaksi. Vaikea on antaa yksioikoista vastausta, sillä meitä miehiäkin on monenlaisia. Päätimme kuitenkin jakaa yhden diy-vinkin, joka on omiaan kaikille partaveikoille. Itse tehty partaöljy on erilainen, mutta varsin käyttökelpoinen lahjaidea miehelle. Tämä on jopa trendituote, sillä parrat ovat palanneet katukuvaan. Oman partaöljyn nimesimme kaikkien aikojen partasankarin eli joulupukin mukaan. Jakamamme partaöljyohje on äärimmäisen helppo. Partaöljyn tekeminen käy myös käden käänteessä. Saimme partaöljyohjeen suunnittelussa apua kotikosmetiikkaan raaka-aineita myyvästä Limepopista, josta kerromme lisää postauksen loppuosassa.

Saatatte ehkä miettiä, mitä ihmettä partaöljy on ja miksi sellaista tulisi käyttää? Partaöljyn tarkoituksena on kosteuttaa partakarvojen lisäksi kasvojen ihoa parran alla. Se auttaa kuivuuteen ja hilseilyyn. Lisäksi öljy helpottaa parran muotoilua. Partaöljyä tiputetaan muutama tippa käsiin, ja siitä levitetään partaan. Tämän jälkeen parran voi harjata vielä harvalla kammalla, jolloin öljy levittyy tasaisesti ja parta näyttää huolitellummalta.

partaöljy2


partaöljy4


Itse tehty partaöljy valmistusohje


Tarvitset:

 • manteliöljy (myös arganöljy ja jojobaöljy soveltuvat erinomaisesti)
 • eteerinen teepuuöljy
 • eteerinen laventeli- tai eukalyptusöljy
 • e-vitamiiniöljy
 • Pipettipullo 30 ml (klik!)

Partaöljyn valmistus: 

Kaada pipettipulloon 3/4 manteliöljyä. Lisää joukkoon muutama tippa laventeli- ja teepuuöljyä. Laventeliöljyn voit korvata myös eukalytusöljyllä. Lisää seokseen vielä 1tl (5ml) e-vitamiiniöljyä.

Raaka-aineiden ja pakkausten hankkiminen:

Partaöljyssä käyttämiämme raaka-aineita myy kotimainen Limepop-verkkokauppa (klik!). Valikoimista löytyy raaka-aineita myös muiden luonnonkosmetiikan ja hygieniatuotteiden valmistukseen. Hinnat ovat jokaisen kukkarolle ystävälliset. Mukavaa, että pakkausmateriaalitkin voi hommata samalla kertaa. Esimerkiksi partaöljyssä käyttämämme pipettipullo on hankittu Limepopista.

Yrityksen takaa löytyy helsinkiläinen Anne, jolta löytyy valtavasti tietoa ja taitoa luonnonkosmetiikan valmistukseen liittyen. Limepopin blogista löytyy lisää ohjeita luonnonkosmetiikan valmistukseen (blogiin pääset tästä, klik!). Ohjeita löytyy aina mineraalimeikkipuuterin valmistuksesta puhdistusemulsion tekoon.

Jos innostut tekemään Joulupukin partaöljyä ja haluat hyödyntää suunnittelemamme etiketit, niin sekin on mahdollista. Voit ladata ja tulostaa etiketit täältä (klik!)

Loppuun vielä erityiskiitokset kauniita sanoista, joita olemme saaneet eilisen Ylen Aamu-tv-haastattelun jälkeen. Teitte meidät onnellisiksi. Toivottavasti myös täältä saatte vastavuoroisesti joskus onnen ja ilon hetkiä elämäänne.

Leppoisaa viikonloppua!

partaöljy1


18 kommenttia

 1. Itsetehty partaöljy onkin kiva lahjaidea!
  Kävin katsomassa teidän ylen aamutv.n ohjelman. Tosi kiva ja helppo ohje rusetin tekoon! Kiitos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri helpommin ei rusetin teko onnistu. Itse käytämme tuota tekniikkaa koko ajan :) Meiltä lähtee tänä vuonna aika monelle tällainen partaöljy pakettiin :)

   Poista
 2. Aivan mahtava idea. Suostuiskohan tuo mun mies kasvattamaan parran?
  Resepti suvun miehiä varten otettu talteen ☆
  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tähän ei edes kovin pitkää partaa tarvitse, kun on jo käyttökelpoinen tuote :)

   Poista
 3. Hyvä ja trendikäs idea! Nyt enää tarvitsen jonkun, jolla olisi parta, johon tuota käyttää! :) Laitan muistiin, ehkä joku vielä kasvattaa parran ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä :) Vähän erilainen lahja. Ei moni arvaisi tällaista saavan :) Kuitenkin erittäin käytännöllinen.

   Poista
 4. Kuulostaapa ihanalta! Mun miehen parta ja iho tarvis tämmöistä öljyhoitoa iholle. Ihana resepti. Maksaakohan ainekset paljon yhteensä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heissan. Ainekset maksavat noin parisenkymmentä euroa, mutta niillä saa tehtyä pari settiä partaöljyä. Lisäksi eteerisiä öljyjä jää tästä reippaasti yli eli niitä voi hyödyntää myöhemmin vaikka missä. Meillä on myöhemmin tulossa muitakin ohjeita, joissa näitä voi hyödyntää helposti. Myös tuolla Limepopin sivuilla on runsaasti erilaisia ohjeita, joihin voi raaka-aineita käyttää. / Jani ja Aleksi

   Poista
 5. Mistä/ minkämoisista myymälöistä näitä äljyjä löytyisi? Löytyykö hyvinvarustelluista cittareista/ prismoista vai kenties enemminkin luonnontuote/ hyvinvointi/ apteekkiosastoa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eteerisiä öljyjä löytyy ainakin luontaistuotekaupoista ja teepuuöljyä saattaa olla myös apteekissa. Ja sitten on tuo tekstissä mainitsemamme Limepop.fi verkkomyymälä, jossa pitäisi kaikkia aineksia olla saatavilla :)

   Poista
 6. Mikähän on se E-vitamiiniöljy kun ei osunut limepopissa silmiin...
  Ihana idea ja partamiehelleni tekisin joululahjaksi =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Löytyy kyllä. Hieman hankalassa paikassa. Eli http://www.limepop.fi/epages/Limepop.mobile/fi_FI/?ObjectPath=/Shops/2014113007/Products/1017 löytyy siis sivuvalikosta kohdasta voideainekset, sieltä valitset aktiivit. Aktiivien joukossa e-vitamiini. Toivottavasti löydät :)

   Poista
 7. Ihan mahtava idea! kiitos siitä :) Eikun verkkokauppaan shoppailemaan aineksia..

  VastaaPoista
 8. Partaöljy oli loistava juttu! Useampi partakaveri sai sitä pukinkontista =D
  Seuraavaksi voisikin olla vuorossa after shave?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olipa kiva kuulla, että ohjeesta oli apua ja useampi partaöljy syntyi. Tulossa on muitakin itse tehtyjä partatuotteita miehilli vielä kevään aikana. Kannattaa seurata :) / Jani ja Aleksi

   Poista
 9. Hei! Kiitos tästä ohjeesta! Yksi juttu, joka ei vielä osunut silmään: onko tämä ohje 30 ml pipettipulloon tehty? Muutenhan ei varmaan olisi väliä, mutta manteliöljyn ja muiden öljyjen suhteuttamisen kannalta olisi hyvä tietää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka. Hyvä, että huomaat kysyä asiaa, joka on jäänyt tekstistä uupumaan. Arvelit oikein, eli kyseessä on 30ml pipettipullo. Lisäämme maininnan tuonne tekstiinkin. Oma pullomme oli tämä: http://www.limepop.fi/epages/Limepop.sf/fi_FI/?ObjectPath=/Shops/2014113007/Products/3003 Terveisin, Jani ja Aleksi

   Poista