Search

Musta ja valkoinen olkipukki - olkipukin maalausohje

olkipukin-maalaus
Nyt kuulkaas on laitettu vanhat olkipukit uuteen uskoon. Aikojen saatossa kellastuneet olkipukit nimittäin saivat modernimman ilmeen, kun suhautimme hieman maalia niiden pintaan. Muuttumisleikin päätteeksi kotiimme ilmaantui valkoinen ja musta olkipukki. Kivasti ne tuovat uudenlaista ilmettä jouluiseen kotiimme.

Valkoiset ja mustat olkipukit ovat löytäneet tiensä myös kauppojen valikoimiin. Taisi olla vuosi sitten, kun erään marketin näyteikkunaa koristi valkoiseksi maalattu olkipukki. Ihastelimme raikasta väriä jo tuolloin. Valkoinen olkipukki jäi kuitenkin ostamatta, koska meitä kutkutti kokeilla omasta takaa löytyvien olkipukkien maalaamista. Hyvä niin, sillä itse maalaten lopputuloksesta tuli aivan yhtä kiva. Toki jos olkipukkeja ei valmiiksi kotoa löydy, kaupan valmispukit ovat täysin varteenotettava vaihtoehto. 

musta ja valkoinen olkipukki

Olkipukkeja voi piristää myös uusilla valjailla. Mekin päädyimme vaihtamaan olkipukkien yllä alkujaan kulkeneen punaisen nauhan mustaan ja valkoiseen nauhaan. Punainen nauha kun ei oikein istunut pukkien uuteen väritykseen. Niinpä valkoinen olkipukki sai ylle mustat valjaat ja vastaavasti musta olkipukki valkoiset valjaat.

Olkipukin maalausohje


Olkipukin maalaaminen ei vaadi erityisosaamista. Jos innostut itse maalaamaan olkipukille uuden värityksen, tarvitset:

olkipukin
spraymaalia
kapeaa satiininauhaa (myydään askarteluliikkeissä)

1. Pura nauhat olkipukin yltä. Jotta osaat asetella nauhat takaisin paikoilleen, suosittelemme ottamaan olkipukista kuvan ennen urakkaan ryhtymistä.
2. Maalaa olkipukki spraymaalilla ja anna kuivua. Tee tarvittaessa toinen käsittely, jos haluat väristä syvemmän.
3. Pujottele nauhat pukin ylle samalla tavalla kuin ne olivat alkujaan.

maalattu olkipukki

Ja ei hätää, jäi meille vielä yksi perinteisen värinen olkipukkikin. Se on kulkenut suvussa pitkään, joten sen alkuperäisasuun emme halunneet kajota. Sulassa sovussa pukkikolmikko viihtyy asuntomme nurkassa ja tarkkailee isäntäväen jouluvalmisteluiden etenemistä. Tänään tarkoitus on leipoa hieman pipareita, jotta saadaan jouluntuoksua kotiin. Hyvällä mallilla on muutenkin valmistelut, toivottavasti sielläkin.

Mitä pidät maalatuista olkipukeista? Voisitko kuvitella kotiisi tällaiset modernimmat olkipukit vai kelpuutatko vain alkuperäisvärityksellä varustetun yksilön?

32 kommenttia

  1. Pakko sanoa, että nuo on niin tyylikkäät, että nyt voisin kyllä ihan omat pukit meillekin hankkia. <3

    Sydämellistä viikkoa <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Kiva, kun olkipukkien uusi ilme oli myös Tiia sun mieleen ❤️

      Poista
  2. Aivan ihanat ja modernit. Tuli tässä mieleen, että onkohan äidillä vielä tallessa mun ala-asteella tehty räjähtänyt olkipukki. :D Se oli symppis, vaikka näytti pukilta vain etäisesti.

    Ja Janille iso, lämmin kiitos kannustavasta kommentista, jonka hän oli käynyt jättämässä mun blogiin. Kiitos. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuosta voisi antaa ihan kunniamaininnan, että olet aikanaan tehnyt olkipukin. Olipa räjähtänyt tai ei, sillä on tunnearvoa. Ja kiva että sanani blogissasi olivat mieleen. Kyllä unelmiin uskominen kannattaa ❤️

      Poista
  3. Lisää käyttöikää olkipukeille, kun on uudet värit yllä. Ja sopii tähän aikaankin, kun on ihan skandinaaviset sävyt.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näitä voisi tosiaan kutsua nykypäivän olkipukeiksi. Pelkkä musta saattaisi olla turhan synkkä, mutta kun sillä kaverina tuo valkoinen, niin mukavan näköinen parivaljakko 😊

      Poista
  4. Oi miten hienot! Mukavaa päivää❤

    VastaaPoista
  5. Näyttääpä kivoilta. En jotenkin edes ole tullut ajatelleeksi, että olkeakin voi maalata. Ihan mahtava juttu.
    Kivaa tiistaita ❤️❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tosiaan, olkia voi maalata siinä missä montaa muuta. Mustan maalasimme pariin otteeseen, valkoisen kerran. Tuossa valkoisessa hieman kuultaa olkien oikea väri läpi mikä oli meistä kaunista 😊

      Poista
  6. Nää on kyllä nyt tyylikkäät. Uskaltaisinko maalata omatkin olkipukkini? Ovat mummuni tekemät ja saattaa olla että vanhempi sukupolvi kertoisi mielipiteensä kun kuulisivat minun maalaamisestani. Ehkä maalaan, ja toivon että kukaan ei huomaa. Onhan pukit kivemmat esillä kun keltaisina varastossa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuskinpa pahakseen laittaisivat, vaikka hieman pukkeja tuunaisit. Parempi tosiaan esillä kuin piilossa kaappien kätköissä 😊

      Poista
  7. Nimenomaan, todella modernit ja saivat lisää käyttöikää pienellä tuunauksella! En oo aiemmin ollut minkään olkikoristeen ystävä mut ehkä mäkin voisin alkaa niitä laittamaan maalauksen jälkeen esille. Taas kerran todella onnistunut tuunaus teiltä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos Rosanna. Kiva jos sinunkin sydän sykähti olkikoristeille näin tuunattuina 😊

      Poista
  8. Perinteinen on edelleen lempparini,mutta aivan yhtä hyvin kelpuuttaisin meille erivärisen pukin.Tuli heti ajatus mustasta pukista maatuska-nauhoilla:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih. Tuo maatuskanauha voisi olla aika vekkuli. Nämä pukit tosiaan saattavat herättää mielipiteitä puolesta ja vastaan eikä siinä ole mitään pahaa. Perinteinen on aina perinteinen ja kaunis sellaisenaan, mutta niiden rinnalle voi halutessaan tuoda tällaiset modernimmat pukit 😊

      Poista
  9. Niistäpä tuli kivoja! Just aamulla katoin meidän olkipukkeja ja mietin mitä niiden kans tekis, oli jotenkin tylsiä. Kiitos vinkistä, nyt löyty uus tyyli. 😉

    VastaaPoista
  10. No nyt tuli kiire. Minulla on nimittäin kaksi jonninjoutavaa olkipukkia kaapin perällä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Silmissäni näen jo kuinka siellä maalipurkki suhisee. 😊

      Poista
  11. Komeeta ovat.
    Yhden perinteisen pikkupukin spreijasinkin viime(vai toissa)vuonna valkoiseksi. Ihan ok tuli. Uusvaljastuksen tein isomman maalaamattoman pukin mukaisesti. Pitääkin muistaa kuvata se ennen - jos ja kun... :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuvista oli suuri apu uudelleenvaljastuksessa. Ja tokihan aina voi soveltaa ja sitoa mikä silmään näyttää hyvältä 😊

      Poista
  12. Ihanan modernit pukit! Meillä olkipukki on pysynyt pitkään kaapissa, kun kaipaisi hieman käsittelyä sarvien ja valjaiden osalta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olkipukki taitaa olla yksi perinteisimmistä koristeista ja lähes joka kodista sellainen löytyy. Meiltäkin useampi. Nyt ne ovat kaikki ensi kertaa esillä, kun pariin teki pienen muodonmuutoksen 😊

      Poista
  13. Kauniita! Molemmat on kivoja, perinteiset ja modernimmat. :) Sama juttu monissa muissakin koristeissa, enemmän se on paikka, joka ratkaisee, mikä sopii mihinkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sehän se joka oikeasti ratkaisee on juurikin paikka, mihin pukit sijoittaa. Ei nämä modernit pukit kaikkialle sovi. Meilläkin paljon vaaleaa pintaa, niin siihen värimaailmaan oikein passelit 😊

      Poista
  14. Tulikin kivat joulupukit. Erityisesti tuo musta viehättää, sillä vuosi sitten maalasin ison pukkini valkoiseksi. Mukavaa joulun odotusta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kovasti yritin muistella, että kuka vuosi sitten esitteli myös maalatun pukin. Se taisit olla sinä Liisa. Pitääpä tulla vielä kurkkaamaan miltä se näytti.

      Poista
  15. Nuo olkipukit ovat todella ihania <3 tunnelmallista joulun odotusta Sinulle :)

    Ronja Ryövärintytär

    http://valokuvauksenlumo.blogspot.fi

    VastaaPoista
  16. Nyt taitaa spraymaali ens viikonloppuna suihkia täälläkin..tosi tyylikkäät pukit😊

    VastaaPoista