Search

Itse tehty joulusaunatuoksu

itsetehty-saunatuoksu_
Meillä tuoksuu joulu myös saunassa. Pihaus vettä kiukaalle, ja hempeä tuoksu leijailee ilmaan. Ihanaa! Kyseessä on itse tehty saunatuoksu, joka on valmistettu kaupan glögimausteseoksesta. Vink, vink: itse tehty löylytuoksu on omien saunahetkien lisäksi todella tykätty joululahjaidea.

Törmäsimme saunatuoksu-ohjeeseen ensi kerran Antipastaa-sivulla, ja koska se kuulosti kokeilemisen arvoiselta, niin pakkohan sitä oli testata. Kannatti! Hurmaava tuoksu syntyy jouluisista mausteista eli kanelista, kardemummasta, pomeranssinkuoresta, inkivääristä ja neilikasta. Me olemme käyttäneet tähän Meiran valmista glögimausteseosta. Seoksen joukkoon kannattaa lisätä myös muutama kanelitanko.

diy-saunatuoksu

Itse tehty saunatuoksu joulusaunaan


1,25 litraa vettä
25g glögimausteseosta
kanelitanko
1 tl kuivattua inkivääriä

Laita aineet kattilaan ja keitä hiljalleen noin 15-20 minuuttia. Anna seoksen jäähtyä. Suodata liemi. Voit siivilöidä, mutta huolehdi ettei puruja jää veteen. Suodattaminen suodatinpussin läpi kestää kauemmin, mutta silloin puruja ei varmasti jää veteen. Pullota saunatuoksu ja säilytä seosta jääkaapissa.

Käyttö: Kaada haluamasi määrä saunatuoksua löylyveteen ja nauti!

Säilyvyys: Saunatuoksu säilyy käyttökelpoisena noin 3-4 viikkoa, kun sitä säilyttää jääkaapissa. 

HUOM! Älä käytä kaupan valmista glögiä saunatuoksuna. Se ei sovellu samaan käyttötarkoitukseen!

joulusaunatuoksu

saunatuoksu3

Tämä lahja kannattaa valmistaa muutama päivä ennen sen antamista. Kannattaa myös testata omassa saunassa, että tuoksu miellyttää omaa nenää. Me tykkäämme tästä tuoksusta kovasti.

Lisää itse tehtyjä lahjaideoita ja ihastuttavia paketointi-ideoita vuoden jokaiseen juhlaan löydät kirjastamme:

brunch

29 kommenttia

  1. Vastaukset
    1. Äh, siinä pitäisi lukea suodattaa. Kiitos tarkkasilmäisyydestä. Eli esim. suodatinpussin avulla suodattamisesta. Sana on nyt korjattu tekstiin. / T. Jani / Kaikki Paketissa

      Poista
  2. Oi, vaikuttaa ihanalta idealta. Ja ihan meille suomalaisille sopivalta. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joulusauna kuuluu aika monilla perinteisiin, joten siihen tämä on kuin tehty :) Ripaus joulua myös saunaan :)

      Poista
  3. Voi mikä idis! Tätä teen kyllä ystävälleni lahjaksi. Voidaan ottaa uuden vuoden löylyt jouluisissa tuoksuissa!
    Ihanaa viikonloppua <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Erinomainen idea löylytellä tässä tuoksussa uutena vuotena :) Mukavaa viikkoa Outille <3

      Poista
  4. Oi tämähän on helppo toteuttaa! Teen just nyt heti. 😊

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on ja ainekset löytyvät varmasti monilta valmiiksi jo kotoa näin joulun alla :)

      Poista
  5. Ihanan helppo ja nopea lahjaidea♥

    VastaaPoista
  6. TämäKIN menee testiin ja joulupakettiin! :D Mistä nuo pullot on hankittu? Äkkiseltään tämän projektin vaikein osuus tuntuisi olevan kivojen pullojen löytäminen...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pahoittelut, että vastaus tulee kovin viiveellä. Kiireinen viikonloppu takana. Nuo pullot on hankittu Helsingistä Granit-nimisestä liikkeestä. Katsoin, mutta verkkokaupassa ei noita valitettavasti ollut myynnissä. Granitilla on liike myös Espoossa ja Turussa.

      Poista
  7. Voi että teiltä ei ikinä nää ideat lopu. Just sopiva joululahja sille jolla on jo kaikkea. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Minttu. Nyt alkaa hiljalleen ideasammio ehtyä ja viimeiset lahjat on nyt tehty. Voi viimein rauhoittua jouluun :)

      Poista
  8. Ihana idea joulusaunaan :) Tätä ehtiikin itsekin vielä valmistaa ja taidan siskollenikin tehdä tuollaisen :) Kiitos taas hyvästä ideasta ja mukavaa neljättä adventtia :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä on tosiaan suhteellisen nopsa valmistaa ja varmasti kiva lahja kenelle vain :) Iloista jouluviikkoa Happystarhome :)

      Poista
  9. Kuulostaa ihanalta. Meillä on kesäisiä koivunlehtiä suokkupussissa pakkasessa. Ne ovat myös kivat löylyvedessä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, tuulahdus kesäistä koivuntuoksua kuulostaa ihanalta. Mekin teimme muutama vuosi sitten samanlaisia ja niitä joululahjaksi muutaman annoimme. Tänä kesänä jäi lehtien kuivatus väliin, niin nyt sitten heitellään tällaista tuoksua jouluna kiukaalle.

      Poista
  10. Eihän tämä ole tottakaan!Juuri ehdin kommentoida kanelitankohimmelistä ja nyt sain idean kaapissa lojuvalle glögimausteelle:D

    VastaaPoista
  11. Ihana idea! Pitäisi joskus kokeilla :) Liisa

    VastaaPoista
  12. Pakko päästä kokeilemaan :) pitääkö inkivääri olla jauhettua vai paloina ja voiko saunatuoksun säilyttää pilttipurkissa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka! Paloina on parempi, mutta jauhekin toki auttaa. Pääasia on, että nesteen suodattaa hyvin, jolloin aineksia ei jää veteen.

      Poista
  13. Kivalta kuullostaa, mutta...Onko joku resepti joka säilyisi pitempään? Jos ei käy saunassa kuin kerran viikossa ennättänee mennä huonoksi? Vai mikä annostelu on?

    VastaaPoista
  14. Hei, kuinka riittoisaa tämä on? Toisin sanoen, kuinka monelle juuri tuosta määrästä olisi antaa lahjaksi? Täten tietäisi minkä kokosia pulloja tulisi hankkia

    VastaaPoista