Search

Ruokarekka, tulishow ja muita hääideoita

_85Y128171s
Tällä viikolla blogissa on teemana häät. Olimme viime lokakuussa järjestämässä hyvän ystävämme häitä Tampereella. Osan hääideoista esittelimme blogissa jo syksyllä, mutta nyt vuorossa on hieman laajempi katsaus ikimuistoisesta päivästä. Tuoretta avioparia juhlittiin idyllisessä miljöössä Tampereen Haiharan kartanossa (klik!). Poikkeuksellista näissä juhlissa oli, että morsiamella oli kaasojen lisäksi tukenaan myös maaso eli mieskaaso (sana on leikkimielisesti keksitty, eikä siten ole virallinen nimitys mieskaasolle).

Nyt nähtävät upeat otokset ovat valokuvaaja Markku Pajulahden ottamia. Lisätietoja valokuvaajasta löytyy miehen kotisivuilta (klik!). Kuvien julkaisuun on kysytty kuvaajan sekä kuvissa esiintyvien henkilöiden lupa.

Yritimme valikoida postaukseen valokuvia, joista olisi helposti bongattavissa häissä olleet ideat. Mukana on myös ideoita, joita ei uskoaksemme aivan joka häissä ole nähty. Kuvakimaran joukossa on myös muita tunnelmapaloja ikimuistoisesta illasta.

 _85Y128029s

_85Y128078s


Pillifanfaari tuoreelle avioparille

_85Y128232s
Riisinheitto hääparin ylle on nykyisin joissakin seurakunnissa kielletty. Niinpä riisisateen sijaan monien kirkkojen edessä lentelevät puun- tai ruusunlehdet. Myös saippuakuplien puhaltaminen on varsin yleistä. Päädyimme morsiamen kanssa hieman persoonallisempaan ja humoristisempaan vaihtoehtoon. Näissä häissä töräytettiin onnittelufantaarit vappupilleillä.Hääauton koristelu juuttinarulla

_85Y128265s
Hääautona toimi pieni, keltainen Fiat 500. Koristelu haluttiin pitää maltillisena. Auton nokkapellille kiedottiin rustiikkista juuttinarua, johon oli kiinnitetty samasta kankaasta tehdyt ruusukkeet. Lisäksi takaikkunaan oli kiinnitetty We Do -kyltti, josta valitettavasti ei ole kuvaa saatavilla.Hillopurkit paikkakortteina

_85Y128390s
_85Y129053s

_85Y129056s
Hillopurkeista tehdyt paikkakortit esittelimme blogissa jo aiemmin, mutta kertaus on opintojen äiti. Paikkakortti toimi samalla pienenä muistona juhlasta. Tämä inkiväärillä maustettu omenahillo sai paljon kiitosta. Hillomestarina toimi yksi kaasoista.Pöytäkartta, ohjelma ja menyy ikkunoissa

_85Y128416s

_85Y128417s

_85Y128517s
Häiden pöytäkartta ja ohjelma toteutettiin vanhoihin ikkunoihin. Teksti kirjoitettiin valkoisella non permanent eli poispyyhittävällä tussilla. Myös juhlien menyy löytyi ikkunaan kirjoitettuna. Virallinen ja epävirallinen valokuvaus

_85Y128919s
_85Y128921s

_85Y128772s

_85Y128648s
Kuten juhlissa yleensäkin, kamerat lauloivat koko ajan. Hääkuvaaja onnistui ikuistamaan muutaman selfie-hetkenkin sekä tietysti viralliset potrettikuvat. Tykästyimme siihen, että yksikään hääkuvista ei ollut pönötyskuva, vaan otoksissa oli liikettä, tunnelmaa ja tunnetta.
Vieraskirjakuvaus

_85Y129212s

_85Y128561s
Tervehdyksen jättäminen vieraskirjaan oli yksi juhlapäivän ohjelmista. Vieraat saivat otattaa tekemämme hääkehyksen takana kuvan itsestään. Kuva tulostettiin ja liimattiin vieraskirjaan tervehdyksen kera. Hääkehyksen materiaaliksi valikoitui paksu pahvi, jotta se olisi mahdollisimman kevyt kannatella. Teksti- ja numerokirjaimet on tulostettu ja liimattu kehykseen. Pahvi maalattiin valkoiseksi.Pop up -drinkkibaari

_85Y128908s

_85Y129243s
Kahvihetken jälkeen tanssittiin ja nautittiin virvokkeita. Yksi ohjelmanumeroista oli reilun tunnin auki ollut Pop Up -drinkkibaari, josta oli mahdollista tilata erilaisia nimikkodrinkkejä. Aleksi toimi yhdessä ystävämme kanssa baarimikkona drinkkibaarissa. Idea sai juhlavierailta paljon kehuja! Listalla oli myös alkoholiton juomavaihtoehto.Tulishow

_85Y129659s

_85Y129770s
Illan pimetessä vieraat kokoontuivat ulos nauttimaan upeasta tulishow'sta. Hypnoottisen kaunista katseltavaa. Tuloshow'sta vastasi yksi juhlien häävieras.
Iltapalaa ruokarekasta

_85Y130033s

_85Y129813s

_85Y129819s

Tulishow'n jälkeen vieraiden oli mahdollisuus nauttia yöpalaa pihaan porhaltaneesta ruokarekasta. Tarjolla oli kolmea eri suolapalaa. Ruokarekka osoittautui todelliseksi hitiksi. Tyhjin vatsoin ei tarvinnut juhlista poistua.

27 kommenttia

 1. Aivan ihania ideoita! Paras ystäväni kosi poikaystäväänsä karkauspäivänä ja innolla odotankin, että pääsen suunnittelemaan hänen kaverinaan häitä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Häiden suunnittelu on mukavaa puuhaa. Nyt vain poimimaan parhaita ideoita kaikista eri lähteistä :)

   Poista
 2. Mukavia ideoita! Harmittaa melkein että me ollaan jo niin vanhoja ettei ole enää kavereiden häitä. Olisi kiva päästä vielä suunnittelemaan tai edes vieraaksi :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Häiden suunnittelu on kyllä mukavaa puuhaa. Eipä noita häitä meidänkään tuttavapiirissä ole kovin paljoa ollut, mutta silloin tällöin näitä ilouutisia aina tulee ja välillä pääsee mukaan järjestämäänkin.

   Poista
 3. Ihania ideoita!!! Ei todellakaan näytä olleet mitkään Pönötys-bileet ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei tosiaan olleet ja tässäkin vain pieni ripaus kuvista. Mukavat juhlat ja hääparin näköiset. Sehän on aina tärkeintä.

   Poista
 4. Oih, kuinka ihanat häät! Kivoja ideoita kyllä. Noi pillit on kyllä varsin hauskat. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh. Hetken piti metsästää pillejä, että saatiin tarpeeksi monta. Osa tilattiin ulkomailta, kun Suomessa ei vappupillejä kovin paljoa ole syksyisin myynnissä n

   Poista
 5. Upeita kuvia, ihana tuo hääparikin ♡♡
  Tuo kuvallinen vieraskirja onkin mahtava idea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se vieraskirja oli aiva huippu. Mun työkaveri lainasi tulostinta, jolla sai kuvan tulostettua samantein kirjaan.

   Poista
 6. Tosi hyviä ideoita! Tämä postaus tulikin kuin tilauksesta, kun omien häiden ohjelma on vielä auki :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla :) Tuossa hääsuunnittelussa riittää puuhaa ja ideoita on varmasti vaikka kuinka. Mukavia hetkiä hääideoinnin parissa. Varmasti ikimuistoinen päivä tulossa :)

   Poista
 7. Kaikki ideat on niin upeita ja tuo ruokarekkakin oli mahtava idea! Ihania kuvia <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu se olikin mukava iltanumero, kun rekka porhalsi pihaan. Ihan kiva myös, että iltapalaksi oli muuta kuin päivältä jääneitä ruokia uudelleen lämmitettynä. Muutenkin oli hyvin ruuat mitoitettu. Yli ei jäänyt paljoa.

   Poista
 8. Vaikuttaa kaikin oo puolin ihanalta ja onnistaneelta juhlalta. Monia todella hyviä ideoita. Pitää pitää mielessä, jos sitä vaikka pääsisi itsekin vielä joskus naimisiin. Oma mieheni ei usko avioliittoon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan, että jossain vaiheessa ne hääkellot kilkattaa myös sinulle :)

   Poista
 9. Wau kiitos kun pääsin häihin kuvien muodossa mukaan. Mahtavia ideoita, ikkunatekstit ja nuo ruokapurkit paikkakortteina ja ruokarekka! Muistan, että meillä oli hiukopalana myöhemmin illalla grilliruokaa eli muutama tyyppi grillasi kaikkea hyvä, mutta en enää muista mitä. ;)

  Kivaa viikkoa z3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Grilliruokakin kuulostaa hyvältä idikseltä tarjota loppuillasta. Kyllä siinä aina jotakin suolastapalaa alkaa tehdä mieli.

   Poista
 10. Oih,tuo ruokarekka on tosi hauska idea.Sopii hyvin muihinkin juhliin.Ja tuo hääauto,supersuloinen<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehdottomasti ruokarekka soveltuu juhlaan kuin juhlaan, jos haluaa hieman erilaista elämystä vieraille tarjota :)

   Poista
 11. Olipa ihana postaus ja kivoja ideoita. Tuo ruokarekka oli varmasti juhlien mukava ylläri. Liisa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se oli kyllä yllätys, mitä moni ei osannut odottaa. Tulishow'n jälkeen oli luonteva siirtyä ruokarekalle, kun oltiin valmiina jo ulkona. :)

   Poista
 12. Ihanat häät ideoineen <3 Mukavaa maaliskuun alkua ja leppoisaa alkavaa viikonloppua <3

  VastaaPoista
 13. Hienoja ideoita! Mistä olitte vuokranneet tuon ruokarekan? Alkoi kiinnostamaan omia juhlia silmällä pitäen :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heissan. Piti ihan kysellä morsiamelta, kun hän hoiti ruokarekan hommaamisen. Kyseessä oli Lady-ruokarekka, joka toimii pääsääntöisesti Tampereella Tammelan torilla. Jos satut olemaan Tampereelta, niin kannattaa käydä Tammelan torilla kysymässä heiltä. Valitettavasti heillä ei ole omia verkkosivuja eli pitää mennä ihan paikan päälle kysymään. Varmaan noita ruokarekkoja voisi löytää ihan googlettelemalla. Useat eivät mainosta häitä palveluikseen, mutta kannattaa silti kysyä. Lady-ruokarekkakin mielellään tarttui tilaisuuteen. Sellainen huomio vielä, että tuosta kyseisestä ruokarekasta saa vain kasvisruokia eli lihaa ei heillä ole tarjolla. Näissä juhlissa se ei tuottanut ongelmia. Aivan herkullisia oli!

   Poista
  2. Kiitos vastauksesta! Olen tosiaan Tampereelta, joten taidan heti huomenna suunnata heitä jututtamaan. Iso kiitos :-)

   Poista