Search

Lahjakortin paketoiminen - 11 yllättävää tapaa

lahjakortti-paketointi
Viime syksynä kysyimme lukijoiltamme, millaiset lahjat ovat kinkkisimpiä paketoitavia. Tuolloin moni toivoi ideoita lahjakorttien paketoimiseen ja koristeluun. Yleisin tapahan on sujauttaa lahjakortti kirjekuoreen ja ojentaa saajalleen. Ongelma on siinä, että lahja on tuolloin helposti ennalta-arvattavissa.

Täytyy myöntää, että kovin innovatiivisia ratkaisuja emme ole lahjakorttien ympärille itse tehneet. Päätimme kuitenkin jakaa muutaman idean, joita olemme testanneet ja toimiviksi todenneet. Lisäksi kokosimme eri verkkosivuilta löytämistämme toteutuksista pari kuvakollaasia. 

lahjakortti karkkirasiassa

Yleisesti käytetty ja helppo ratkaisu on sujauttaa lahjakortti karkeilla täytetyn purkin sisään. Lahjansaajalle kannattaa vinkata, että kurkistus purkin sisään on suotavaa. 

talouspaperirullan-hylsy


Kaunis paketti syntyy, kun lahjakortin työntää tyhjän talous- tai vessapaperirullan hylsyyn ja koristelee sen haluamallaan tavalla. Meidän tapauksessa lopputulos muistutti suurta karamellia.

kirja-lahjakortti

Tämä kirja tarjoaa erilaisen lukuelämyksen. Tee vanhasta kirjasta rasia ja laita lahja sen sisään. Kirjarasia on kaunis sisustuselementti, joten se on mainio lahja jo itsessään. Ohje kirjarasian tekoon löytyy täältä (klik!).

Lahjakortin voi kätkeä myös näin:

lahjakortti-paketointi

1. Puhalletun ilmapallon sisään (Kuva ja idea täältä!)
2. Osaksi onnittelukorttia (Kuva ja idea täältä!)
3. Hauskoihin eläinpaketteihin (Kuva ja idea täältä!)
4. Eläinlelun selkään kiinnitettyyn pakettiin (Kuva ja idea täältä!)


lahjakortin-paketoiminen2

5. Askartele työkalupiste ja piilota lahjakortti vedettävän laatikon sisään (Kuva ja idea täältä!)
6. Lankakerän sisälle (Kuva ja idea täältä!)
7. Lattekortin sisään (Kuva ja idea täältä!)
8. Virkattuun pussukkaan, jota voi myöhemmin hyödyntää myös kukkarona (Kuva ja idea täältä!)

Kuulisimme mielellämme, oletko sinä tehnyt oivaltavan paketin tai muun toteutuksen lahjakortin ympärille.

34 kommenttia

 1. Ihania ideoita! Eräs ystäväni pyysi minua kerran tekemään ikkunanpesu-lahjakortin tuttavalleen muistamiseksi. (Hän siis itse hoiti tämän ikkunanpesun, minä sain vain askarrella :)) Tein pieneen peltiämpäriin sellofaanin ja turpoavien vesihelmien avulla "saippuaveden". Sitten askartelin pitsillä koristellut mini-siivouskäsineet. Käsineisiin kiinnitin lahjakortin ja pyykkipojalla koko komeus kiinni sankoon. Kuulema oli mieluinen ja kaunis lahjakortti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan huippu. Ihan silmissä näemme, kuinka kiva toteutus tuosta on tullut. Ja kekseliäskin kaiken lisäksi. Mukava lukea näitä vinkkejä myös muilta ja taltioida omaan muistiin tulevia kekkereitä varten. / Aleksi ja Jani

   Poista
 2. Totta tosiaan, että lahjakortti on tylsä paketoitava. No eipä ole enää. Kiitos upeista vinkeistä ja kivaa keskiviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitähän se on. Ja usein juuri tulee laitettua se vain kirjekuoreen. Pikku jutuilla saa lahjakorttiin hieman yllätyksellisyyttä. Reipasta keskiviikkoa sinnekin Outi :) / Jani ja Aleksi

   Poista
 3. Mä inhoan lahjakortin antamista sen takia, että koen sen helposti niin kovin persoonattomaksi. Asia on toki toinen, jos saaja on toivonut nimenomaan jotain, minkä voi antaa lahjakortin muodossa. Mutta nämä paketointi-ideat on niin mahtavia, että enää lahjakorttikaan ei ole täysin persoonaton!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla Hanna. Se on tosiaan tuossa lahjakortissa ongelma, että se on aina kovin persoonaton. Joskin ymmärrämme hyvin, että se on myös välillä helpoin tapa. Erityisesti nuoriso on hankala kohderyhmä perinteisten lahjojen suhteen, kun maku on useimmiten totaalisen erilainen. Silloin lahjakortti on helppo lahja. Mutta kuten totesit, lahjakortinkin voi ojentaa personaallisesti paketoituna.

   Poista
 4. Mahtavaa! Voihan sen kortin tosiaan piilottaakin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä :) Tuo lankarullakin on aika hauska idea, joskin siinä saa hetken availla pakettia ennen kuin lahjakortti sieltä paljastuu :)

   Poista
 5. Kaikki ovat todella hauskoja ideoita. Ehkä tässä tulisi ostettua useammin lahjakortteja lahjaksi nyt kun niiden paketointiin on monta hyvää ideaa. Itse tykkään hirmuisesti lahjakorteista. Sitä saa juuri haluamansa ja saa kaupanpäällisiksi vielä sen shoppaamisen tuoman tyydytyksen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lahjakorteissa on tosiaan omat hyvät ja huonot puolensa. Sillä päivänsankari voi hankkia juuri sitä, mitä oikeasti haluaa.

   Poista
 6. Lankarullaidea on tosi kiva, ja toki muutkin.

  Lahjakortteja en ole pakannut kummemmin, mutta rahalahjoja olemme yrittäneet antaa muuten kuin kuoressa. Häälahjaksi olemme laittaneet rahat pieninä kolikkoina pieneen puurasiaan levyn päälle, näyttää aarrearkulta. Hillopurkkiin kolikoita ja tietty hilloa-teksti. Kerran annoimme lahjaksi tuohesta tehdyn kirjekuoren, jonka päälle poltettiin saajan nimi ja teksti "Tuohta".

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuinka ihana idea mainitsemasi tuohikuori. Kekseliäs kaikella tapaa. Eipä olisi tullut edes mieleen. Kiitos kivasta vinkistä. Tuota pitää testata! Terveisin Aleksi ja Jani

   Poista
  2. Tuo tuohi-idea on aivan huippu! Se täytyy laittaa muistiin! :)

   Poista
 7. Todella kivoja ideoita!
  Aika paljon tulee lahjakortteja annettua lahjaksi. Ja juuri siinä kuoressa.
  Tuo karkkikippo idea oli hauska!
  Mukavaa keskiviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sari. Karkkikippo on ehkä helpoin näistä toteuttaa. Hauska tapa piilottaa lahjakortti.

   Poista
 8. kiitti hyvistä vinkeistä kummitytöllä on rippijuhlat ensi sunnuntaina ja nythän minulla onkin hyvät ideat korttiin ja lahjan paketointiin taas :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavat juhlat sinulla tiedossa :) Nyt vain miettimään kivaa toteutusta lahjakortille :)

   Poista
 9. Mahtavia! Kahvikuppitiia tuumii, että "thanks a latte" kolahti eniten, mutta huippuja kaikki ja niin paljon hauskempia kuin tylsä kirjekuori.

  Iloa päivään <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, mä niin arvasin, että kahvikuppikortti kolahtaa suhun. Huippista loppuviikkoa!

   Poista
 10. Oi miten kivoja ideoita täynnä oleva blogi, ehdottomasti jään seuraamaan :)

  VastaaPoista
 11. Kiitos aivan mahtavista ideoista! Itse tykkään antaa lahjakortteja, mutta niiden paketoinnissa pitäisi olla joku juju. Nyt on monta ideaa takataskussa tulevia lahjomisia varten. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onpa mukava kuulla, että tästä virisi yksi jos toinenkin vinkin poikanen :)

   Poista
 12. IHanat ideat! Kiitos näistä ja laitoin linkin ihan muistiin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee jee. Hyvä laittaa muistiin linkkejä, jotka kokee tarpeellisiksi. Meilläkin oma linkkivarasto tulevien ideoiden toteutukseen :)

   Poista
 13. Näitä ideoita tarvitaan - omat kun tuntuu pyörivän samaa ympyrää :)
  Kaikista nopein lahjakortin "paketoiminen" tapahtuu niin, että laitan näyttävän rusettihärpäkkeen kuoren päälle... :)
  Tuon virkatun pussukan toteutan muuten nyt piakkoin - kohde saa lahjakorin lankaliikkeeseen ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olipa kiva, että bongasit tästä idean lankaliikkeen lahjakortille. Kaunis rusettihärpäke kuulostaa mukavan juhlavalta tavalta koristaa kuorta. Iloista loppuviikkoa!

   Poista
 14. Tuo työkalupöytä on ihan mahtava (sanoo 2 pojan kummitäti) ja kirja-idea yhtä hieno.Sitäpaitsi näin voi pelastaa roskiin meneviä kirjoja vielä hyötykäyttöön:)

  VastaaPoista
 15. Mainioita ideoita! Kiitos! Näistä jotakin käytänkin kohta. Miettiä pitää vielä, mitä?

  VastaaPoista
 16. Kiitoksia jälleen kerran loistavista ideoista! Lahjakortteja tulee ostettua nykyään yhä useammin, kun kaikilla on jo kaikkea. Ja varsinkin varhaisessa aikuisiässä oleville kummilapsille on hankala ostaa tai tehdä mitään, mikä varmasti miellyttäisi. Hyvin perinteisiä paketointeja olen vaan käyttänyt, suureen pahvilaatikkoon monta pienempää ja sinne kaikkein pienimmän sisälle se lahjakortti. Tylsä, mutta aina yhtä hilpeää seurata paketin avaajan reaktioita. Joskus näpersin rahoista myös kukkia oksiin. Kiinnitin ihan vaan kietomalla hieman vihreää nauhaa kukan juureen. Jotkut poikalapset eivät nimittäin erityisemmin perusta niistä rippi- tai valmistujaiskukista.

  VastaaPoista
 17. Mahtavia ideoita jälleen. Itse kyllä olen mennyt aina siitä, mistä on aita matalin, eli suoraan kirjekuoreen. Täytyykin vähän käyttää luovuutta ja näistä saikin monta hyvää ideaa- Liisa

  VastaaPoista