Search

Kattausideoita häihin - 7 erilaista hääkattausta

hääkattaus

Osallistuimme taannoin Sinellin Suureen Häätapahtumaan Vantaan Varistossa. Tapahtuma keräsi mukavasti väkeä paikalle, ja puheista päätellen moni nappasi myös inspiroivia ideoita omiin häihinsä. Me esittelimme omalla pisteellämme erilaisia ideoita hääkattaukseen.


Hääkattaus kannattaa suunnitella juhlien teeman ja yleisilmeen mukaiseksi. Suunnittelemissamme hääkattauksissa yritimme huomioida erilaiset teemat ja värimaailmat. Niinpä nyt esiteltävissä kattausideoissa löytyy sävyjä niin rustiikkisen, romanttisen kuin elegantinkin teeman ystäville.

Kattaukset sisältävät erilaisia paikkakorttitoteutuksia, serviettirenkaita ja mahtuu joukkoon myös muutama lahjarasia vieraille annettavaksi. Ja vaikka teemana onkin häät, voi kuvista napata ideoita myös muihin juhlatilaisuuksiin. Kaikki ideoissa käytetyt materiaalit ovat saatavissa Sinellistä (klik!).

Pidemmittä puheitta, tässä tulee seitsemän erilaista kattausta.

1kattaus1
Hääkattaus

Kattausidea häihin

Tyylikäs ja elegantti kokonaisuus syntyy, kun taittelet lautasliinasta viuhkan ja kiedot satiininauhaa ympärille. Pujota satiininauhaan säkenöivä koriste. Hyödynnä samoja koristeita myös paikkakorteissa, jolloin saat kattauksesta eheän kokonaisuuden. Tykästyimme näihin Sinellin kimalteleviin "timanttikoristeisiin" niin, että niitä vilahtelee myös muissa kattauksissa.2kattaus
Romanttinen hääkattaus
Satiininauhoilla voi toteuttaa kattauksiin ja koristeisiin tyylikkäitä yksityiskohtia. Mikä parasta, nykyisin löytyy myös erilaisilla hääteksteillä varustettuja nauhoja.  Vai mitä mieltä olette tästä kauniista Mr & Mrs -satiininauhasta? Lautasliinan taittelussakin saa käyttää mielikuvitusta. Malleja on vaikka muille jakaa. Sinellin valikoimissa olevat Happy Moments -lautasliinat ovat vahvuudeltaan paperilautasliinan ja kangasliinan välimaastoa. Ne näyttävät juhlavilta ja ovat helposti taiteltavissa eri muotoon. Opastamme nyt nähtävien lautasliinojen taittelussa myöhemmin täällä blogissa. Myös netti on pullollaan erilaisia malleja. Ei muuta kuin googlettamaan!

Hääkattaukseen ideoita

3kattaus
glamour hääkattaus

Ensimmäisessä kattauksessa värimaailma viittasi morsiameen, kun tässä kattauksessa sävyt on puolestaan haettu miesväen tummista juhlavaatteista. Kattauksen voi toteuttaa myös niin, että miesvieraiden kattauksessa lautasliina on taiteltu rusetiksi, kun taas naisilla lautasliina kuvastaa morsiamen kaunista hääpukua.

Tyylikäs hääkattaus

4kattaus
Romanttinen hääkattausidea

Neljäs kattaus on astetta romanttisempi. Yksinkertainen serviettirengas on tehty kartongista ja sen ympärille on taiteltu metallilangasta kaunis apila. Paikkakortteina on pieni pahviaski, jonka ympärille on kiedottu valkoista paperia ja kiinnitetty pieni kukkapaketti juuttinarulla. Kukat on tehty rypistämällä silkkipaperista pieniä myttyjä ja liimaamalla ne ruskeasta paperista tehdyn kukkapaketin sisään. Pahviaskin sisään voi sujauttaa vieraille lahjan, joka toimii muistona juhlasta.

vieraslahja häissä

servettirengas


paikkakortti-idea häihin

5kattaus
rustiikkinen hääkattaus

Rustiikkinen kattaus syntyy juuttikankaasta. Tee juuttikankaasta tasku aterimille ja lautasliinalle. Pisteenä iin päälle toimii samaisesta juuttikankaasta tehty sydänkoriste.

rustiikkinen kattaus

6kattaus
idoita hääkattaukseen

Kuudes kattaus sisältää tyylikästä glamourhenkeä. Pahvirasia on koristeltu valkoisella höyhenellä ja puusydämellä, johon on tehty musta kimalteleva pinta kohokuviointitekniikalla. Tässä kattauksessa lautasliinan ympärille on kiedottu nauhaa, johon on pujotettu metallinen sydänkoriste.


hääkarkkirasia

sydämet

7kattaus
häiden paikkakortit

Seitsemäs kattausidea sisältää itse tehdyn paikkakorttitelineen. Taittele metallilangasta kaunis sydänkuvio ja pujota paikkakortti telineeseen. Tarkoitukseen kannattaa valita mahdollisimman taipuisaa metallilankaa. Taittelimme metallilangasta ensin sydänkuvion, jonka jälkeen taittelimme metallilangan loppuosasta jalustan ja tuen. Näin kortti pysyy tukevasti paikallaan.

Löytyikö näiden ideoiden joukosta jokin, joka säväytti erityisesti? Jos kaipaat jonkin idean osalta lisätietoja, kysy rohkeasti. Autamme mielellämme. Näitä kattausideoita voi hyödyntää myös tulevina ystävänpäivinä. Sydämiä ja rakkautta ei ole koskaan liikaa.


*Yhteistyössä Sinelli

38 kommenttia

 1. Todella kauniita kattauksia :))!

  Oikein ihanaa viikonloppua molemmille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos S. Mukavaa, että pidit näistä :) Mukavaa viikonloppua sinullekin!

   Poista
 2. Huh huh, olipas siinä... Itseä miellyttivät erityisesti valkoinen ja musta kattaus, sekä kuudes kattaus. Itse voisin hyvin kuvitella käyttäväni häissä mustaa väriä. Olen joskus jopa harkinnut ainakin osittain mustaa hääpukuakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsekin pidän henkilökohtaisesti valkoisesta ja mustasta. Ne ovat tyylikkäitä. Toki nuo pehmeämmätkin sävyt ovat kiva, jos esim. tykkää rustiikkisesta tunnelmasta. Oho, musta hääpuku on rohkea veto, mutta varmasti todella tyylikäs. Pääasia, että morsian tuntee olonsa siinä mukavaksi :)

   Poista
 3. Ihan mielettömiä kaikki! Nuo rasiat paikkakortteina joissa kukkakimppu ovat jotain mieletöntä! <3


  Aurinkoa viikonloppuun

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo kukkakimppurasia on oma henkilökohtainen suosikki kaikista noista eri toteutuksista (kröhön, minun tekemä :)) Mutta kyllä nuo Aleksin mustavalkokattauksetkin ovat äärimmäisen tyylikkäitä :)

   Poista
 4. Kauniita ideoita! Omaan tarkoitukseen en enää näitä ideoita tarvitse, mutta kuten sanottu, rakkautta ei ole koskaan liikaa...

  Ihanaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ja niinhän se tosiaan on, että rakkautta saisi maailmassa olla vieläkin enemmän. Mukavaa viikonloppua!

   Poista
 5. Todella kauniita! Kattaukset on siitä kivoja, että monesti näyttävyyttä saa aika pienillä ja helposti toteutettavilla jutuilla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sepä se. Loppupeleissä hyvin pienillä asioilla voi tehdä kattauksesta kauniin :)

   Poista
 6. Aivan ihania kattauksia. Oma suosikkini näistä on numero 5. Olisitteko arvanneet?
  Kaunista viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotenkin Outi epäilinkin, että tuohon sinä kallistut :) Itse asiassa lähdimme miettimään monia näistä kattauksista eri blogin lukijoiden makumieltymysten mukaan. Vältimme tilanteen, että ei tulisi pelkästään oman maun mukaista. Vaikkakin kaikki nämä kyllä kelpuuttaisin omiinkin juhliin. Ja kyllä, sinä olit mielessä :)

   Poista
 7. Todella kauniita ja tyylikkäitä kattauksia!

  VastaaPoista
 8. Upeita ideoita! Kiitos, näistä sai inspiraatiota myös tuleviin rippijuhliin ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtavaa, että jotain idiksiä sait tästä rippijuhliinkin. Ne ovatkin mukavat ilon juhlat myös.

   Poista
 9. Upeita kattauksia olette tehneet ! Kivoja vinkkejä tuleviin juhlakattauksiin...omat häät ovat jo ohitse, mutta ainahan tässä jotain juhlantynkää on :)

  Kivaa viikonloppua pojat <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, eipä tässä itselläkään aivan heti ole hääjuhlia tiedossa, mutta muuta juhlaa kylläkin. Ja näitä voi soveltaa teemaan kuin teemaan pienillä muutoksilla.

   Poista
 10. Voi vautsi, olette te kyllä taitavia! Tosi tyylikkäitä kattauksia nuo kaikki! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Veera. Kiva, että kelpuutit kaikki ideat. Iloa viikonloppuun!

   Poista
 11. Ihania kattauksia! En osaisi edes päättää mikä on paras! Ihanaa iltaa teille ♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tuossa helposti tulee valinnan vaikeus, kun monta vaihtoehtoa. Eipä sillä, että itsekään osaisin yhtä suosikkia sanoa. Eri kattauksissa eri juttuja, joista tykkään. Kuten Tiialle aiemmin sanoin, kukkakimppurasia oli yksi suosikeistani.

   Poista
 12. Kiitos sanoistasi. Hurmaavaa viikonloppua sinullekin!

  VastaaPoista
 13. Siis wau! Niin ihania kattauksia ja yksityiskohtia jokaisessa. Kaikki on kauniita, mutta ehkä minua viehätti kuitenkin tuo viimeinen. Tai se oli eniten minun näköiseni :) Vähän blingiä ja tuo juuttikangas tuo siihen sitä rosoisuutta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Liisa. Eikös se niin mene, että elämässä pitää olla aina vähän blingiä ;) / Jani ja Aleksi

   Poista
 14. Niin mahdottoman kauniita koristeita. Todella luovaa ja taidokasta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toistamme itseämme, mutta kaunis kiitos myös sinulle ihanasta kommentista. Mukavaa naistenpäivää!

   Poista
 15. Upeita kaikki kattaukset! Yhtä suosikkia en osaa valita, sillä kaikissa on paljon kivoja elementtejä. Näistä tosiaan sai hyviä vinkkejä moniin juhliin. Erilaisten kattausten suunnittelu on hauskaa ja aina uudet ideat ovat tervetulleita. Ihana oli postaus myös hääjuhlista, sielläkin oli paljon kaikkea kivaa, mitä voisin hyödyntää tulevissa juhlissa (siis ei häissä vaan pyöreitä vuosia juhlitaan tänä vuonna useammat).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on aina paras palaute, kun joku kokee saavansa idean poikasen omiin projekteihinsa. Mukava juhlavuosi sinulla tulossa, kun useita synttäreitä tiedossa. Mitä parhainta naistenpäivää Hanna sinulle!

   Poista
 16. Kyllä siellä on taas tupsahtanut ilmoille ideat poikineen :)
  Kovin on tyylikästä.
  Multa on "tilattu" sydänrisuja keväthäihin - on siis tiedossa rustiikkisempaa koristelua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, sydänrisut sopivat hyvin rustiikkiseen teemaan. Varmasti kauniita :)

   Poista
 17. Ihana postaus! Mistä löytäisin ohjeen tuohon lautasliinan taitelmaan mikä pinkissä oli? 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka Camilla. Hetken kun googlettelimme, niin viimein löytyi ohje: http://www.mychinet.com/entertaining/crafts/28 Olemme tämän aikoinaan koulussa oppineet ja tarkoitus tehdä jossain vaiheessa ohje tännekin, mutta tuopa löytyi myös netistä. Toivottavasti on apua :) Mukavaa viikonloppua toivottelevat Jani ja Aleksi

   Poista