Search

Paikkakortit pääsiäispöytään

pääsiäistipu4A
Olet ehkä huomannut, että olemme kunnostautuneet erilaisten paikkakorttien tekemisessä. Ei juhlaa, etteikö jonkinlaista paikkakorttiakin. Pitihän pääsiäiseksikin saada omat paikkakortit juhlapöytään. Ja koska pääsiäisenä on lupa leikitellä väreillä, paikkakorteista kuoriutui pirteän keltaisia tipuja. Näillä paikkakorteilla saa pääsiäispöytään aikaiseksi todellisen tiputanssin. Vai mitä mieltä olet? Nämä askartelutuotokset soveltuvat myös koristeiksi, mikäli paikkakorteille ei tällä erää ole tarvetta.

pääsiäistipu2

tipun-jalat

Miten tipupaikkakortit on tehty? Olimme hivenen laiskoja, sillä tulostimme valmiin tipun kuvan netistä ja liimasimme sen kartongille. Liitimme tipuun paperista leikatun puhekuplan, jolla voi osoittaa kenen istuinpaikka kyseessä. Toki puhekuplaan voi rustata myös pääsiäistervehdyksen.

Seuraavaksi vuorossa on jalkojen tekeminen. Tipun jalat on taiteltu ohuesta metallilangasta, jonka olemme hankkineet Sinellistä. Teimme jaloista tarkoituksella kookkaat, jotta lintu pysyy tukevasti pystyssä. Suuret jalat näyttävät myös sopivan humoristisilta. Koska jalkojen taittelu on hankala selittää, yllä olevasta kuvasta voi katsoa idean. Vinkkinä mainittakoon, että metallilankaa kannattaa varata tarpeeksi pitkä pätkä, jotta se riittää molempiin jalkoihin. Mitä ohuempaa lankaa käytät, sen helpommin se on taivuteltavissa. Kun olet saanut jalat tehtyä, sujauta paikkakortti jalkojen väliin. Lankaa voi lopuksi taivutella vielä niin, että lintu varmasti pysyy tukevasti pystyssä. 

pääsiäistipu8

pääsiäistipu10

pääsiäistipu7

pääsiäistipu3

Tämän vuoden pääsiäisideat alkavat olla nyt esiteltyinä. Mutta takataskussa on vielä yksi yllätys huomiselle. Silloin päästään aiheeseen, jonka ympärille blogin alkujaan perustimme, nimittäin paketointiin! 

16 kommenttia

 1. Suloisuuden huipentumat. Pitäisiköhän laittaa muksut askartelemaan tälläiset meille, ne osaisi kyllä. ;)

  Aurinkoista pääsiäisen odotusta <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt laitat vaan muksut tekemään tällaisia ihanuuksia. Nämä piristää pääsiäisenä kaikkien mieltä :)

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Juu ihan söpöjä näistä tuli :) Mukavasti tuovat myös väriä kotiin :)

   Poista
 3. Voi kuinka mukava kuulla, että hyvä fiilis nousi näistä tipusista :) Iloista päivää sinnekin :)

  VastaaPoista
 4. Ihania pääsiäisjuttuja on tänne ehtinyt ilmestyä. Suloinen pompom-pupu, pyykkipoika ruukku, munakupit ja nämä hauskat tipuset! Pääsiäiseen voisikin lanseerata tiputanssin, kaikki vaan jalalla laittamaan koreasti ;). Kaunis tuli tuosta servietti-munasta, minäkin kokeilin tänä vuonna, mutta sain aikalaisen ruttukasan :D (ei tällaiselle nopealle tekijälle sopivaa puuhaa). Pieni saviruukku minullakin on pääsiäiskoristeena, tosin siinä on virkattu muna ja tervanarua. Hyvän mielen saivat kyllä nämä tipuset aikaan :)!

  VastaaPoista
 5. Varsin veikeät tipuset jalkoineen :)
  Tuota langanvääntöä pitäisikin taas kokeilla...

  VastaaPoista
 6. Yksinkertainen on kaunista taas tässäkin tapauksessa. <3

  VastaaPoista
 7. Voi että miten söpöt tiput! Olisipa joskus kiva järjestää kekkerit paikkakortein, mutta ei se oikein toimi kolme lapsen kanssa ainakaan tällä ikähaarukalla. :D

  VastaaPoista