Search

Pyykkipojista ruukku pääsiäisruoholle

pyykkipojista-ruukku
Kävikö ovesi takana virpojia? Meidän oven takana oli kovin hiljaista, vaikka tänä vuonna muistimmekin varautua pienillä herkuilla. Eiköhän nuo tule syötyä, viimeistään pääsiäisenä.

Viikonloppuna ennätimme viimein tehdä myös pääsiäisvalmisteluja, joista lisää huomenna ja ylihuomenna. Sen sijaan tänään on hyvä sauma esitellä pääsiäisohralle tekemämme astia, joka on tehty pyöreästä rahkapurkista ja pyykkipojista. Kaikki materiaalit pyykkipoikaruukkuun löytyi valmiiksi kotoa, ja samalla tuli kierrätettyä nurkissa pyörinyt muovinen rahkapurkki. Eikä tuo lopputulos omiin silmiin kovin katastrofaaliselta näytä, joten kyllä tuota pöydällä kelpaa pitää.

pääsiäisohra3

pääsiäisohra4

Ruukun pohjana on tosiaan käytetty pyöreää rahkapurkkia, jonka ympärille liimasimme puolikkaita pyykkipoikia. Rahkapurkki on muovia, joten se ei päästä kasteluvettä läpi. Pyykkipoikien liimaamiseen soveltuu perinteinen yleisliima. Ennen liimaamista purkin voi halutessaan maalata, jolloin etiketti ei pääse paistamaan läpi pyykkipoikien raoista. Kaiken kaikkiaan helppo tehdä. Aikaa kuluu vartin verran.

pääsiäisohra2

Tämä on jo toinen vuosi, kun olemme korvanneet rairuohon ohralla. Se kasvaa todella nopeasti ja lopputulos on erityisen näyttävä, kun ohran kylvää riittävän tiiviisti. Meillä ohra alkoi itää jo päivässä, ja viikonloppuna se oli kasvanut ulos kuosistaan. Vielä ei ole siis liian myöhäistä, jos mielit kylvää ohraa pääsiäiseksi. Oletko sinä kokeillut pääsiäisohraa vai pidätkö enemmän perinteisestä rairuohosta?


34 kommenttia

 1. Tulipa kiva! Mies laittoi pienelle Teema lautaselle, mutta tehtiin kompromissa ja sain laittamaan pieniin pupuastioihin myös. ;) Lumista uutta viikkoa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, pupuastiat kuulostavat aika söpöiltä :) Kyllä pupuja saa pääsiäisenä olla :)

   Poista
 2. Huippukiva idea ja tyylikäs toteutus! Meillä kävi ihan samoin - kerrankin muistettiin kunnolla varautua ja hiljaista ole. Ei kai siinä muu auta kuin napostella nuo varatut herkut itse ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jutta. Hieman kyllä harmitti, kun ei yhtään virpojaa käynyt, mutta en epäile hetkeäkään, etteikö herkut tulisi syötyä :)

   Poista
 3. Mä tykkään ohrasta, se säilyy parempana pidempään ja kasvaa vahvempana.
  Aivan ihana tuo ruukku ♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanos muuta. Ohrassa on omat hyvät puolensa. Kaunista katsella sen kasvua.

   Poista
 4. Hauska idea! Itsekin oon silloin ku oon ksasvattanut ruohoa, niin tehnyt sen ohrasta. Se vaan on kauniimpaa. Joku oli kasvattunut ruohon maissinjyvistä. Ja sitä pitäsi kyllä kokeilla, vaikkapa ens vuonna!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho, maissinjyvistä? Kuulostaa mielenkiintoiselta. Pitääkin tutustua ja ensi vuonna kokeilla.

   Poista
 5. Kiva idea!
  Mukavaa maanantai päivää!

  VastaaPoista
 6. Tosi hauska,tulee mieleen vanhanajan tiinu:)

  VastaaPoista
 7. Onpas kiva idea (ylläri pylläri) aina kommentoin samalla tavalla mutkun nää on aina niin kivoja ideoita ;) Hih ja vihreenä kattelen tuota ruohon pituutta ja väriä, minulla kun ei purkeista pukkaa edes vihreää vielä ;)no pääsiäiseen on vielä hetki aikaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvin ehtii vielä vihreää tulla teillekin. Ja saa toistaa kommenteissa itseään. Kiva kehuja aina kuulla. Ne tekevät arjesta astetta mukavempaa :)

   Poista
 8. Todella hieno ruukku! Mä laitoin myös ohraa kasvamaan, ensimmäistä kertaa koskaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei mekään vielä ohrakonkareita olla, mutta näiden parin kerran perusteella uskallan sanoa, että tämä perinne taitaa jäädä. Kaunista on ohra vihreänä.

   Poista
 9. Onpa kerrassaan hieno ruukku! Kyllä te pojat osaatte <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos ja iloinen pääsiäistervehdys sinne suuntaan sinulle :)

   Poista
 10. Hieno ruukku! Meillä kävi vain yhden kerran virpojat.
  Ja ohraruoho on meilläkin parina vuonna kasvanut :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No teillä sentään kävi :) Ehkä pitää itse pukeutua ja mennä ensi vuonna kolkuttelemaan naapureiden ovelle :) Saadaan edes yksi virpoja taloon.

   Poista
 11. Onpas hauska! Pitää näyttää minille :))

  VastaaPoista
 12. Voih, ei minunkaan oven takana käynyt virpojia vaikka niin innokkaasti odotin. :( Muksuna olin vain tyytyväinen, että mitä vähemmän virpojia niin sitä enemmän jäi mulle syötävää. :)
  Minäkin olen nyt parina vuonna suosinut ohraa, kun se on näyttävämmän näköinen kuin rairuoho. Vahvempi ja tuuheampi. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä se tosiaan on. Meillä
   Tuppasi rairuohosta aina tulla myös kovin kitukasvuista. Ohran kanssa sitä ongelmaa ei ole ollut.

   Poista
 13. Onpas kivan näköinen. Meillä on rairuohot jo istutettuna, joten ehkä ensi vuonna kun tuolla tytölläkin rupeaa pysymään hiljalleen askarteluvälineet käsissä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olemme ihan yllättyneitä, kuinka suosituksi tämä postaus nousi täällä blogissa ja somessa. Jotain erityistä tuossa on, kun niin moni tykkää. Ja eipä siinä, helposti syntyi edullinen ja kaunis ruukku :) Laitahan ensi vuodeksi muistiin tämä :)

   Poista
 14. Ihana! Tällaisen minäkin haluan :) Tänä vuonna ruohon kylväminen jäi meillä myöhään ja ostin vielä vahingossa jotain hitaasti itävää lajiketta. Vasta kylvövaiheessa huomasin, että pussin takana luki itämisajaksi yli viikko! Näyttää siltä, että ihastelemme tänä pääsiäisenä pelkkää multaista kippoa ;) Olisi pitänyt ostaa ohraa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi itku. Tuttu tunne tuo, että ruoho ei ennätä pääsiäiseksi. Mutta tosiaan, kannattaa ensi vuonna hommata ohraa. Se kasvaa nopeasti ja soveltuu pääsiäiseen siinä missä rairuohokin :)

   Poista