Search

Onnen huokauksia - Herkkuja mielelle ja keholle

Onnen huokauksia -kirja
Alkuvuosi on tuonut kauppojen hyllyille kirjauutuuksia, jotka kirjaimellisesti saavat huokailemaan ihastuksesta. Yksi omista suosikeistamme on Noora Al-Anin ja Tiia Javanaisen Onnen huokauksia -kirja, joka tarjoaa monipuolisen kattauksen herkkuja sekä mielen että kehon ruokkimiseen. Otavan kustantaman teoksen alkuosassa keskitytään syötäviin herkkuihin, kun taas loppuosa on pyhitetty kotikosmetiikan resepteille. Ohjeita on helppo myös soveltaa omien mieltymysten mukaiseksi.

Ohjeet ovat sopivan simppeleitä ja nopeita valmistaa. Suurin osa raaka-aineistakin löytyy oman kaupan hyllyiltä. Hoitotuotteiden ohjeet noudattava ajatusta “en laita iholleni mitään, mitä en voisi syödä”. Joissakin hoitotuotteissa käytetään raaka-aineita, kuten mehiläisvahaa ja manteliöljyä, joita joka marketista ei kuitenkaan saa. Epätoivoon ei kannata vaipua, sillä raaka-aineita kotikosmetiikkaan saa edullisesti esimerkiksi kotimaisesta Limepop-verkkokaupasta tai luontaistuoteliikkeistä.

Yksi kirjan parhaista puolista on, että syötävissä herkuissa ja luonnonkosmetiikassa on käytetty mahdollisimman paljon samoja raaka-aineita. Näin haaskuuseen menee mahdollisimman vähän.

Kirjan ohjeet tarjoavat ratkaisuja erilaisiin hetkiin ja jopa tunnetiloihin: vilkkaaseen arkeen, hitaaseen nautiskeluun, alakuloisen olon piristykseksi, ystävien kyläilyyn sekä omaan rauhalliseen hetkeen.

Kirjasta löytyy kivoja ideoita myös lähestyvään ystävänpäivään. Miltä kuulostaisi esimerksi antaa ystävälle itse tehty mansikka-kookoshiusnaamio, mandariini-lime-vartalovoi tai huumaava tuoksuvoide? Jos puolestaan haluat tarjota ystävälle syötäviä herkkuja, valmista illalliseksi hedelmätortilloja ja banaaniylläri. Reseptien joukosta löytyy muutama drinkkiohjekin. Eiköhän niillä saa onnistuneen illan aikaiseksi.

Jos hankit kirjan itsellesi, suosittelemme testaamaan ainakin näitä: tiramisu-kasvonaamio, lime-minttu-jalkakylpy ja pehmentävä silosuortuva-hiusnaamio. Ruoka- ja juomapuolelta kokeilemisen arvoisia ovat bataattiranet, Sammakko-juoma sekä kirjan nimikko-smoothie Onnen huokauksia.

Reseptien lisäksi lukijalle tarjoillaan reilut sata sivua toinen toistaan kauniimpia kuvia. Sommitelmiin ja värimaailmaan on panostettu, mikä tekee kirjasta syötävän herkullisen kokonaisuuden. Näitä ideoita on päästävä testaamaan.


*Kirja saatu arvostelukappaleeksi.

21 kommenttia

 1. Lime-minttu-jalkakylpy kuulostaa ihanalta ♡
  Ihanaa viikkoa teille ♡♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lime toimii aina :) Se on niin ihanan raikas. Mukavaa viikkoa Outille :)

   Poista
 2. Onpa ihana kirja! Kirjassa olisi varmaan monta testattavaa reseptiä :) Mukavaa talvipäivää ♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuolla on kivoja ideoita ja erityisen mukavaa, että ne on helppoja toteuttaa. Ei liikaa kikkailua :)

   Poista
 3. Oioi. Lime-minttu-jalkakylpy ja silosuortuva-hiusnaamio kuulostaa ihan täydellisiltä :). Ja pelkästä kansikuvastakin jo saa ihanaa värienergiaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuvilla on suuri merkitys ja tässä opuksessa niihin on tosiaan panostettu. Ajatukset menevät väkisin jo kevääseen :)

   Poista
 4. Onpa mahtava idea. Meikäläiselle tuo kirjan periaate, mitä voi syödä voi laittaa ihollekin, on kosmetiikassa ja vartalon hoidossa ihan ehdoton. Vaikka itse ei ole tullut kotikosmetiikkaa valmistettua, niin ainakin yksi yritys noudattaa samaa periaatetta omissa tuotteissaan. Mutta pitääpä pistää vinkki korvan taakse harkintaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on äärimmäisen hyvä periaate. Nythän teollisen kosmetiikan ympärillä kuohuu taas, kun erästä kiellettyä ainetta löytyy edelleen monista tuotteista. Kirja on siis hyvinkin ajankohtainen :)

   Poista
 5. Kirjasta löytyy varmasti kivoja ideoita ;) Ja näin kevättä odotellessa mukava hemmotella itseään ja tehdä noita vaikka lahjaksikin esim ystävänpäivänä <3 Mukavaa tiistaita :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ystävänpäiväksi olisi tarkoitus itse kokeilla muutamaa reseptiä. Kesälomalla on enemmän aikaa testailla vaikka koko kirja läpi :)

   Poista
 6. Vaikuttaa sellaiselta kirjalta, että taitaa päätyä muutamaan lahjapakettiin tänä vuonna. Mielenkiintoinen ja varmasti hyviä ohjeita sisältävä kirja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kevään juhliin erinomainen kirjalahja. Ja on mukava lahja itsellekin :)

   Poista
 7. Kuulostaa hyvältä ja kansi näyttää kauniilta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu. Tässä on Maiju värimaailma, josta sinäkin tykkäät :)

   Poista
 8. Nam mitä kuvia, tunnen oikein miten energia kohisee korvissa, kun noita napsii. <3

  VastaaPoista
 9. Oikein tee se itse-naisen kirja. Itse en ole koskaan kokeillut mitään kosmetiikkaa tehdä, mutta vaikuttaisi ihan mielenkiintoiselta. Terkuin Liisa

  VastaaPoista