Search

Talven kauneutta merellä

Talvi Kaikki Paketissa
Puhtaan valkoiset hanget, raikas pakkassää ja lumen narina kenkien alla. Kuinka kaunis voi talvinen luonto ollakaan. Hiljalleen olemme oppineet, että hetkistä pitää nauttia. Niistä arkisista, lyhyistäkin. Eilen kävelimme ensimmäistä kertaa elämässämme meren jäällä. Ääneen sanottuna kuulostaa kovin vähäpätöiseltä hetkeltä, mutta meille se oli sadunomaisen kaunis. Oli mielenkiintoista katsella luontoa uudesta perspektiivistä jäältä käsin. Nappasimme  kuvia retkeltä ja päätimme julkaista muutaman otoksen myös täällä blogissa. Eivät nämä mitään mestariotoksia ole, mutta kauniita kuvia kuitenkin. Tänään ei siis askarrella, vaan inspiroidutaan luonnosta. Kuvat ovat Helsingin Aurinkolahdesta, jonne muutimme vuosi sitten. Aurinkolahti sijaitsee Vuosaaressa eli aivan itäisessä Helsingissä. Meri ja luonto ovat täällä koko ajan läsnä ja meille ne olivat suurimmat syyt muuttaa keskustan liepeiltä kauemmas. Välimatka töihin piteni, luontoon lyheni.

Kuvakimaran myötä haluamme toivottaa rauhallista sunnuntaita. Uhmatkaa pakkasta ja menkää edes toviksi ihastelemaan luontoa. Se on sen arvoista. Sielu lepää ja kaikki ikävätkin asiat tuntuvat toisarvoisilta. Pysähdy, hengitä syvään, kuuntele hiljaisuutta ja nauti.

talvi12

talvi11

talvi5

talvi1

talvi6

talvi8

talvi9

30 kommenttia

 1. Ihania kuvia! Kyllä talvinen luonto on kaunis! Hyvää sunnuntaita teille <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitä parhainta sunnuntaita myös sinne :) Teillä lumesta on varmasti saanut nauttia pidempään kuin täällä etelässä :)

   Poista
 2. Upeita kuvia! Ihmeellinen luonto <3

  Kaunista päivää teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, luonto on ihmeellinen. Ja on tämä Suomi kaunis maa, vaikka ikäviäkin puolia toki löytyy.

   Poista
 3. Lumimaisema on kaunista, mutta kun sitä omalta pihalta päivittäin joutuu kolaamaan, niin eipä enää ole lainkaan ihanaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä totta :) Lumi on kaunista, mutta liittyy siihen näitä varjopuoliakin. Pari kuukautta ja kevät alkaa näyttää ensi merkkejään :)

   Poista
 4. Kaunista pakkasaamua teille molemmille <3 <3

  VastaaPoista
 5. Ihania kuvia. Mä oon niin nynny, etten ole IKINÄ uskaltanut mennä meren jäälle. Enkä mene. Siellä olis kuitenkin joku railo :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä mekin hetken mietimme, kantaako jää. Sen verran paljon oli väkeä ja kalastajia liikkeellä, että luotimme muiden arvioon :)

   Poista
 6. Kauniita kuvia. Minäkin pakkasin tänään vauvan vaunuihin ja lähdin kävelemään samaan suuntaan. Itse en kuitenkaan vaunujen kanssa jäälle lähtenyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä parempi niin :) Aikamoinen ja kylmä tuuli puhaltaa merellä. Vaatetta siis saa olla päällä ja paljon.

   Poista
  2. Vuosaaressa tuulee kylmästi, oli sitten merellä tai maalla. :)

   Poista
 7. Vastaukset
  1. Kiva, että pidät :) Tuo ensimmäinen kuva oli erityisesti omaan mieleemme.

   Poista
 8. Aivan mielettömän ihania kuvia! Jäällä on aivan mahtavaa! Olin niin pettynyt, kun kamalan ärhäkkä flunssa on pitänyt minut nyt muutaman päivän poissa nauttimassa talvesta. Ja muutama lisäpäivä tässä kyllä vielä menee...Mukavaa sunnuntai-iltaa vielä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi vitsiläinen. Flunssa jyllää ja tuntuu olevan sitkeässä. Parantelet kunnolla itseäsi, niin eiköhän sen jälkeen pääse uloskin nauttimaan talvesta :)

   Poista
 9. Hyviä ja oikein tärkeitä neuvoja! Itse olen tuntenut samaa lapsenomaista riemua, joten ei ole hölmöä tuntea sitä. Kuvat ovat upeita! Tunnelma välittyy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä oli ihana viesti. Juuri tuo lapsenomainen riemu on kuvaava sana. Näin aikuisiällä sitä oikein välillä yllättyy, kun sen tunteen löytää itsestään. Mitään häpeältävää siinä ei ole. Se on vilpitöntä onnea ja riemua :) Iloista viikkoa!

   Poista
 10. Talvimaisemat on upeita ❤️ Ihania pakkaspäiviä ❤️

  VastaaPoista
 11. Todella kauniita kuvia! Pitäisi itsekin lähteä joku päivä kuvailemaan kauniita talvisia maisemia. Tosi vähän on nimittäin tullut otettua nyt talvella kuvia ja olisihan se ihan hauskaa saada talvestakin muutaama onnistunut otos.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Helposti sitä itsekin valitsee näillä säillä kotona viltin alla olemisen sen sijaan, että menisi ulos. Mutta kyllä se ihmeesti piristä, kun sinne ulkoilmaan lopulta menee. Kuvaaminen talvella on haastavaa. Meilläkin arkena valoisan aikaan ollaan kotoa pois, joten viikonloput ainoat mahdollisuudet päiväkuvaamiseen.

   Poista
 12. Olette kuvanneet todella taidokkaita ja kauniita luontokuvia.
  Kyllä nyt kannattaa todellakin uskaltautua pakkasen keskelle nauttimaan luonnon kauneudesta.
  Mukavaa viikon jatkoa !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kanneli. Ei noilla vielä luontokuvakilpailuun osallistuta, mutta kauniita muistoja niistä itselle jäi. Ja mukavaa, että ovat myös muiden mieleen. Mukavaa viikkoa sinulle :)

   Poista
 13. Äärimmäisen upeita kuvia! Itsekin tulin juuri sisään tuolta talven ihmemaasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Vilja. Teidänkin suunnalla ihania maisemia, joten kelpaa ulkona liikkua :)

   Poista
 14. Minustakin nämä kuvat ovat kauniita! Hetkessä eläminen olisi niin tärkeää muistaa, mutta kyllä se tuppaa usein unohtumaankin. Onneksi Suomen luonto tarjoaa mahdollisuudet pysähtymiseen, harva voi pyyhältää ohi ihanien talvisten (tai kesäisten) maisemien silmät kiinni. Vaikka lumityöt joskus tuntuvat ärsyttäviltä, niin olen ajatellut, että parempaa arkiliikuntaa ei olekaan, kun kolaa pihaa :).

  VastaaPoista