Search

Jääpuikkoja tyhjästä muovipullosta

Jääpuikkoja muovipullosta Kaikki Paketissa
Viikko on kääntynyt jälleen loppusuoralle, ja aika nauttia viikonlopun vapaista. Edellisessä postauksessa esittelemämme jäälyhty (klik!) hautautui alkuviikon tuiskuissa lumen alle. Sen verran paljon lunta tuli, että katsotaan, saisiko lyhdyn vielä kaivettua esille. Täällä blogissa eräänlaista jäätaidetta olisi tälläkin kertaa luvassa, joskaan ei aidosta jäästä tehtyä. Me nimittäin testasimme, millaisia jääpuikkoja syntyy muovipullon muovista. Koostumukseltaan kyseinen muovi soveltuu erinomaisesti tähän käyttötarkoitukseen. Se ei ole liian ohutta, mutta ei myöskään liian paksua.

Muovista jääpuikkoja Kaikki paketissa

Jääpuikkokoriste Kaikki Paketissa

Muovijääpuikkoja voi tehdä koristeeksi sisälle, ulos tai vaikkapa talvi-aiheisen lahjapaketin päälle. Erityisen kaunis koristeesta tulee, kun jääpuikkoja tekee useamman ja ripustaa ne siimasta roikkumaan.

Näin teet jääpuikkoja muovipullosta

Tarvitset: tyhjän muovipullon, sakset, tuikun ja neulan.

Teko-ohje: Jääpuikkojen tekeminen on helppoa ja suhteellisen nopeaa. Oheisella videolla näet lyhyen ohjeistuksen, kuinka muovipullosta leikatuista suikaleista syntyy kauniita jääpuikkoja.Kynttilän liekin on tarkoitus lämmittää muovia sen verran, että se on helppo kiertää spiraalin malliseksi. Liian kauan muovia ei kannata pitää liekin yllä, jotta se ei sula ja pala. Vaatii siis hivenen nopeutta ja sorminäppäryyttä :) Suosittelemme tekemään tämä askartelun ulkotiloissa. Idea jääpuikkojen tekoon on napattu täältä (klik!)

Vaikka muovijääpuikot eivät aitoja päihitä kauneudessaan, ovat ne turvallisempia kuin räystäillä roikkuvat jääkikkareet. Tiesitkö muuten, että oikea jääpuikko ei itse asiassa ole kokonaan jäätä. Kasvavan jääpuikon reunoilla on ohut jääkuori ja sisäosa on joko ontto tai täynnä nestettä. Neste pysyy puikossa pintajännityksen avulla. Näin tietää kertoa Wikipedia.

Askartele Jääpuikkoja Kaikki Paketissa

Talvista viikonloppua!

28 kommenttia

 1. Loistava idea uusiokäyttää pullot!

  Ihanaa viikonloppua <3

  VastaaPoista
 2. Ihan huippua, että osasitte tehdä tällaisia itse. Näitä on ollut joulun tienoilla ihan myynnissä ja teidän ohjeilla pystyy nyt näitä tekemään itse.
  Ihana idea <3
  Hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä jos tästä on apua :) Me tykkäsimme kovasti näistä. Sopii tämänhetkiseen säähänkin nämä koristeet erinomaisesti.

   Poista
 3. Onpa hieno idea! Tuleeko muovin hajua, kun polttaa kynttilän päällä muovia? Ihanaa viikonloppua <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä kysymys Jaana. Ei tullut muovin hajua. Liekin on tarkoitus vain lämmittää muovia sen verran, että se kiertyy kauniisti. Liian kauan muovia ei kannata pitää liekin yllä, jotta se ei sula ja pala. Vaatii siis hivenen nopeutta :) Ja suositeltavaa on tehdä ulkotiloissa tämä. Lisäämme nämä myös tänään vielä vinkiksi tuonne tekstiin. Erinomainen kysymys :) Aina ei tule kaikkia asioita kertoneeksi kirjoittaessa :) Talvista viikonloppua sinnekin!

   Poista
 4. Kiitos :) Iloa ja talvista tunnelmaa myös sinun viikonloppuusi.

  VastaaPoista
 5. "Me nimittäin testasimme, millaisia jääpuikkoja syntyy muovipullon muovista."

  Voi kun oisitte viel tuossa yhteydessä antaneet viitteen siit ettei idea testiin tekemiseen lähteny iha omasta ideastanne.. Teil on hieno blogi ja tyylikäs ote askarteluihin ja paketointeihin. Tykkään kovasti, mut vähän harmittaa ku paketista jää toistuvasti uupumaan linkitykset ja lähteet ja alkuperäisten tekijöiden kunnioittaminen.. :( Uusia ohjeita ja versioita on aina hyvä tehdä, mut.. olis oikein, jos lukijalle annettaisiin esim. se linkki näkemäänne pinterestin lähteeseen eikä annettaisi kuvaa siit et idea olisi oma keksintö.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! Ja kiitos palautteesta, huomiosi jääpuikkopostauksesta on täysin aiheellinen. Olisimme voineet paremmin ilmaista tekstissä, mistä inpiraatio ideaan on napattu. Otan syyt niskoilleni ja lisään lähteen tekstiin. Joskaan en tiedä, onko kyseessä alkuperäinen idean keksijä. Blogissa esitetyistä ideoista yli puolet on itse keksimiämme tai kehittelemiämme. Niidenkään kohdalla emme uskalla kuitenkaan toitottaa, että olisimme idean alkuperäiskeksijöitä. Aina löytyy jostain maailman kolkasta joku, joka on samankaltaisen ellei jopa samanlaisen asian keksinyt. Ehkäpä vuosi sitten esittelemämme Runebergintorttupaketti on sellainen, ettei sitä ainakaan ulkomailla moni ole tullut ajatelleeksi tehdä. Olemme julkisestikin kertoneet, että oman ideariihen lisäksi inspiraatiota haemme Pinterestistä, luonnosta ja esimerkiksi korteista. Kun saamme tai näemme jossain kortin tai jonkun muun kivan idean, on vaikea selvittää alkuperäislähdettä. Esimerkiksi tässä jutussa olemme kertoneet, että idea on napattu kyläreissulta: http://www.kaikkipaketissa.fi/2015/09/paprika-dippikippona.html En täysin myöskään allekirjoita väitettäsi, että jätämme toistuvasti kertomatta lähteen. Esimerkiksi näissä teksteissä pitäisi tulla selväksi, että idea on muualta napattu: http://www.kaikkipaketissa.fi/2015/12/suklaatalon-valmistusohje-vaihtoehto.html / http://www.kaikkipaketissa.fi/2015/12/kuvioidut-lasinaluset-kaunis-lahja.html / http://www.kaikkipaketissa.fi/2015/11/kirjakuusi-koristaa-suuren-lahjapaketin.html Yritämme olla huolellisempia lähteytyksessä vastaisuudessa. Kiitos, palaute oli hyvä muistutus meillekin :)

   Poista
 6. Mielenkiintoisen näköisiä. Eipä olisi tullut itsellä ensimmäisenä mieleen. Pitänee katsoa, jos itseltä löytyisi aikaa väkerellä vastaavanlaisia. Juuri nyt vauva ja tulevat ristiäiset tuntuvat vievän kaiken ajan ja ajatukset.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tsemppiä Jilli ristiäisiin. Vauvan kanssa varmasti riittää puuhaa yllin kyllin :) Mukavaa viikonloppua. ps. käytiin ensimmäistä kertaa elämässä meren jäällä kävelemässä ja ihailemassa Aurinkolahtea mereltä päin. Kivan näköistä oli näin talvellakin.

   Poista
 7. Hauska, ja kiitos Jani kun kävit vastailemassa ystäväkirja haasteeseen. Hyviä vastauksia oli. :)
  Mukavaa viikonloppua Teiile!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Minttu. Oli kiva käydä vastaamassa kysymyksiisi, vaikka aika vaikeita osa olikin :)

   Poista
  2. Hih, koitan keksiä aina vähän erikoisempia kysymyksiä joita ei joka blogissa tule vastaan. :)

   Poista
 8. Tosi hauskoja kippuroita.Nyt täytyy kyllä Ukko K. tekemään se pitkään haaveilemani metallipuu sisälle.Siihen jääpuikkoja ja valot niin meikämamma hyrisee tyytyväisenä:D.Kesällä samaan puuhun kukkasia tai vaikka köynnös!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho, kuulostaa mielenkiintoiselta tuo metallipuu. Jääpuikot soveltuvat varmasti oikein hyvin sinne :) Jäämme mielenkiinnolla odottamaan metallipuuta :)

   Poista
 9. Uskomattomia! Ihailin instassa, ihailin läppärillä, jolla olin juuri kommentoimassa, kun alkoi tekemään päivityksiä. Nyt ihailen mobiililla. :)

  Niin se muuten askarteluhommissa on, että niitä on vaikeaa patentoida ja jos luulee keksineensäkin jonkun asian, niin sen on voinut joku muukin kekseliäs keksiä muualla. <3 Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tiia. Kauniita noista tuli. Ja juuri niin kuin sanoit, aina löytyy joku joka on jotain samanlaista keksinyt. Tähän postaukseen saamamme palaute on kuitenkin ihan aiheellinen ja oli puhtaasti vahinko, että alkuperäistä ideaa ei tekstissä alkujaan mainittu. Jääpuikot ovat Aleksin tekemiä ja minä kirjoitin tekstin. Enpä huomannut kysyä kuitenkaan illalla kun juttua kirjoitin, että mistä tämä idea alkujaan on virinnyt. Otan siis syyn aiheesta niskoilleni :) Meille on äärimmäisen tärkeää, että annamme kunnian sille jolle se kuuluu. Ihanaa viikonloppua Tiialle <3

   Poista
 10. Aivan upeita jääpuikkoja :) Eihän sitä koskaan tiedä, onko jo joku maailman kolkassa jo tehnyt jotain samanlaista. Aina kuitenkin useimmiten tehdään omanlaisia eikä ihan täysiä kopioita. Jatkakaa samaan malliin :) Mukavaa viikonloppua tv Liisa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, niin se menee. Ja samaan malliin jatketaan :) Haluamme jakaa täällä ideoita ja inspiraatiota jatkossakin, joita halukkaat voivat kokeilla tai jatkojalostaa omannäköisiksi versioiksi. Pääasia on tekemisen ilo :)

   Poista
 11. No oli kyllä kivoja "jääpuikkoja" - mukava katsoa videolta, miten ideat toimivat :)
  Edellisessä postauksessa oli niin sievä jääpallolyhty!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Lyhty oli kyllä kaunis, mutta lunta tuli alkuviikosta niin paljon, että se hautautui sen alle. Sentään muutaman päivän ennätimme sitä ihailla :)

   Poista
 12. Todella kauniita jääpuikkoja! Kiva video :)
  Mukavaa lauantai-iltaa ♥︎

  VastaaPoista
 13. enpäs viekkään kaikkia pulloja kauppaan! :D Kiitti vinkistä!

  VastaaPoista
 14. Vautsi! Onpas kiva idea! Kiva kun jaoitte :) maailmassa on niin paljon ideoita, jotka jäisivät muuten kokonaan huomaamatta ellei joku niitä jakaisi.

  VastaaPoista