Search

Elefanttien matka poikavauvan pakettiin

kastelahja_elefantit
Aika rientää nopeasti. Kaikki toteutuksemme eivät näe päivänvaloa blogissa heti valmistuttuaan, vaan osa saattaa odotella sopivaa julkaisuhetkeä jopa vuoden. Se ei toki tarkoita, että ne olisivat meille vähemmän merkityksellisiä. Yleensä kyse on ajattomista tuotoksista, jotka eivät ole sidottuja tiettyyn aikaan, kuten jouluun, isänpäivään, pääsiäiseen jne.

Tämäkin kastelahjaksi annettu paketti on odotellut sopivaa hetkeä jo jonkin aikaa. Itse asiassa postauksen julkaisemisella alkoi olla hieman kiire, sillä kastepaketin saaja juhlii  yksivuotispäiväänsä keväällä. Ei ole kuitenkaan sattumaa, että pakettia koristaa kaksi suloista elefanttia. Näiden norsujen kautta teimme aikamatkan omaan lapsuuteen.

kastelahja_elefantti1

Aikuisiällä on hauska muistella askarteluja ja erilaisia käsitöitä, joita omassa lapsuudessaan on tehnyt. Monet jutut ovat jo unohtuneet, mutta onneksi vanhemmillamme on ollut tapana säilöä lapsuusvuosien piirustukset ja askartelut. Tässä kastelahjapaketissa nähtävät norsut juontavat Janin lapsuudesta, jolloin päiväkodissa askarreltiin vessapaperirullan hylsyistä mitä erilaisempia eläimiä. Ne olivat helppoja toteuttaa ja soveltuivat hyvin myös leikkikaluiksi.

Me käytimme vessapaperirullien sijaan kartonkia. Idea ja toteutus on kuitenkin tismalleen sama. Norsulle tehdään kärsä leikkaamalla rullaan ohut suikale ja kääntämällä se puolittain ilmaan. Sen jälkeen elefantille voi joko liimata koristesilmät tai piirtää ne. Korvat leikataan erikseen ja liimataan  kiinni norsun taakse. Mielikuvitusta voi käyttää ja tehdä lisää yksityiskohtia omien ajatustensa mukaan. Meidän paketin päällä komeilee myös muutama hento sulka.

Vaikka norsuista suloisia tulikin, jotakin jäi uupumaan. Puuttuva palanen lienee tunnearvo, joka syntyy, kun lapsi suurella riemulla ja rakkaudella tekee läheisilleen piirustuksen, askartelun tai muun käsityön. Tämä tunnearvo selittänee myös sen, miksi lapsuudessa tekemämme askartelut ovat edelleen tallessa.

kastelahja_elefantti2

Onko sinulla säilössä omia lapsuuden tuotoksia? Entä säilötkö lastesi piirustuksia tai muita töitä muistoina?

35 kommenttia

 1. Vastaukset
  1. Elefantit ovat kieltämättä aina söpöjä, olipa ne oikeita tai sitten tällaisia paperista tehtyjä :)

   Poista
 2. Söpöläiset ♡ Vessapaperirullasta on tullut tehtyä vaikka ja mitä. Joulupukkia, sieniä yms. Omin päiväkodin täti vanhslta ammatiltani ja silloin rakastin eniten askarrella lasten kanssa. Mukavaa päivää ♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vessapaperirullasta tosiaan voi tehdä kyllä vaikka mitä. Ja lapset sen parhaiten osaa, heillä kun tuota mielikuvista on vaikka muille jakaa :)

   Poista
 3. Suloiset norsut ja hieno väri! Minulla ei taida olla juurikaan omia askarteluja säästössä, mutta äidiltä varmaan löytyy joitain. Sen sijaan omien lasten askarteluja on tullut kerättyä talteen ja veikkaanpa, että niitä on aikamoinen kasa jokusen vuoden päästä! Heitin syksyllä pois paljon omia lapsuusvuosien askarteluja, sillä niihin ei tosiaan itsellä liittynyt mitään tunnearvoa. Näistä tyttöjen askarteluista sen sijaan on paljon vaikeampi luopua juurikin tunnearvon takia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on täysin ymmärrettävää, että omien lasten tekemät askartelut ovat tärkeitä. Minusta ei ole mitenkään huono asia, että niitä säilyttää. Lapset voivat aikuisiksi kasvettuaan sitten päättää, mitä niillä haluavat tehdä.

   Poista
 4. Hauska idea paketin koristeluun! Omia askarteluja ei oikeestaan ole säästössä.
  Omien lasten melkein kaikki askartelut on tallessa. Ja piirustukset myös.


  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uskoisin, että sama juttu aika monen kohdalla. Minulla äiti on jopa säästänyt vanhat koulukirjat. Niitä viime kesänä tutkailin ja vaikka niihinkin liittyy muistoja, osan laitoin paperinkeräykseen. Ihan kaiken säilömiseen ei tilat riitä.

   Poista
 5. Tää paketti kyllä sai hymyn huulille, niin hauska! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että hymy irtosi tästä paketista. Elefanteissa on jotain hellyttävää :)

   Poista
 6. Aivan mahtava idea ja suloinen toteutus ♡♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Outi. Sullekin taitaa kaiken maailman askartelut lasten kanssa olla tuttua puuhaa :)

   Poista
 7. Ihana :)

  Jotain omia on säilössä ja jotain lastenkin - tosin hirveästi ei voi tilanpuutteen vuoksi niitä hamstrailla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sepä se. Usein tuo tilan puute tulee eteen. Ehkä se riittää, kun ne kaikkein merkityksellisimmät työt jättää muistoksi :)

   Poista
 8. Ihanat ja niiin kaunis tuo sininen sävy!!!

  Mukavaa päivää!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sininen on niin hempeä ja rauhoittava väri. Sopii just hyvin kastepaketin värimaailmaan :)

   Poista
 9. Kyllä tämä paketti tosiaan soveltuu kenelle vain :) Söpöt asiat lämmittävät aina mieltä :)

  VastaaPoista
 10. Hauska ja moneen eläimeen tai naamaan sovellettavissa. Pistänpä mieleen, keväällä tulee palomiehiä ja postimiehiä ihannoivan pikkupojan synttärit.. tässähän ois hyvä idea paketointiin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä ehdottomasti :) Ja tosiaan mielikuvitus on rajana, mitä kaikkea näistä rullista voi tehdä. Aina autoista perhosiin :)

   Poista
 11. Suloinen paketti! Omia lapsuuden askarteluja on säästössä muutamia, niistä näkeekin hyvin, mitä siihen aikaan kouluissa tehtiin. Säästän osan lapsen askarteluista myös. Joulukoristeet pääsevät joka vuosi paraatipaikoille, lasten tekemät ovat niin hellyttäviä.

  VastaaPoista
 12. Ihana paketti ja ihanat norsut. <3
  Kyllä täältä lapsuudenkodista löytyy paljonkin minun muksuna tekemiäni askarteluja. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista Minttu. Mukavaa, että vanhoja askarteluja löytyy vielä kotoasi :)

   Poista
 13. Söpö paketti ❤️ Lasten tekemiä taideteoksia on tullut säästettyä, minun omia ei ole tullut säästettyä :( Muistoja tulee kun katselee lasten töitä esim 10vuoden takaa....Mukavaa keskiviikko iltaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin se usein menee, että lasten askarteluihin on aivan erilainen kiintymyssuhde kuin omiin askarteluihin. Ihanaa viikonloppua!

   Poista
 14. Vastaukset
  1. <3 Kiitos Tiia. Suloista viikonloppua! T. Jani ja Aleksi

   Poista
 15. Ihana idea ja ennen kaikkea ihana postaus. Tiedän, että äidillä on tallessa kaikki piirustukset ja maalaukset jokaisesta taidekiulusta ja kerhosta ja leiriltä ja kuviksen tunneilta. Ja voin kertoa, että niitä on kertynyt. Ja kyllä aion itsekkin säästää vastaisuudessa tuon oman lapseni työt ja askartelut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan noita omia lapsuudentöitä hauska katsella jälkikäteen ja muistella esim. kouluaikojaan samalla. Osa töistä aiheuttaa huvittuneisuutta näin aikuisiällä, mutta suurella rakkaudella ja innolla niitä on aina tehty, vaikka taidot eivät kummoiset olisi olleetkaan :) /Jani ja Aleksi

   Poista
 16. Hauska idea lasten askarteluunkin! Tosi suloinen paketti. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä on just sopivan helppoja perheen pienimmille toteuttaa :) Kiitos kauniista kommentista Johanna.

   Poista
 17. Itsellä on säästössä neljän lapsen parhaat tuotokset. Juuri perhepäivähoitajana mietin, kuinka vanhemmat arvostavat meidän askartelujamme. Menevätkö suoraan roskiin vai pääsevätkö esille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan, että ainakin osan askartelutöistä säästäisivät. Kyllä ne monelle ovat varmasti merkityksellisiä. Niin on helppo uskoa sen perusteella, mitä täällä ihmiset ovat kirjoittaneet. Mukavaa viikonloppua!

   Poista
 18. Onhan niitä allu varmaan paljonkin vintillä varmasti säästössä. pitää joskus kattoo...

  VastaaPoista