Search

Omenamukit talvijuomille

Omenamuki Kaikki Paketissa
Omena päivässä pitää lääkärin loitolla, kuuluu vanha sanonta. Tämä yksi maailman vanhimmista hedelmistä on kaiken lisäksi äärimmäisen herkullinen ja monikäyttöinen. Olemme omenien suurkuluttajia ja se ehkä näkyy välillä täällä blogissakin. Esimerkiksi viime keväänä teimme kauniin omenajoutsenen voileipäkakun päälle. Sitä voit kurkistaa täältä (klik!).

Nyt vuorossa on uusi vinkki kaikille omenien ystäville. Joulunalla etsiskelimme eri reseptisivisuilta ohjeita talvisille juomille. Recipe.com-sivustolla (klik!) törmäsimme mausteiseen siiderireseptiin, jota  oli tarkoitus testata, mutta kaiken kiireen keskellä se kuitenkin jäi. Reseptin lisäksi bongasimme sivustolta kivan tavan talvijuomien tarjoiluun, nimittäin koverretut omenamukit. Viikonloppuna oli sopivasti aikaa testata idean toimivuutta ja toimihan se. Omenoista tuli kelpo juomakupit. Plussaa tietysti, ettei tiskiäkään tullut.

Omenakuppi Kaikki Paketissa

Omenasta tehty muki Kaikki Paketissa
Omenamukien teko onnistuu seuraavalla tavalla: Koverra siemenkota pois niin, että hedelmän keskelle syntyy kunnon kuoppa. Täytä kuoppa haluamallasi juomalla. Huomioi juomaa valitessasi, että omenasta irtoaa makua juomaan. Jos haluat omenan lisäksi talvista lisäaromia juomaan, asettele joukkoon kanelitanko. Omena ja kaneli nimittäin saavat talvijuomasi laulamaan!

Me nautiskelimme omenamukeista kotitekoista limonadia. Seuraavalla kerralla olisi tarkoitus testata, millaisen makunautinnon omenakuppi tarjoaa kaakaolle. Yhdistelmä saattaa kuulostaa erikoiselta, mutta makupari voi itse asiassa olla aika kivakin.

Omankupit Kaikki Paketissa

Täällä kaivellaan pensselit varastosta ja ryhdytään maalaushommiin. Yksi alkuvuoden projekteista on maalausta vaille valmis ja sen esittelemme blogissa lähiaikoina. Myös kierrätysmateriaalin uusiokäyttöä mahtuu meidän viikonloppuun. Millaisia viikonloppusuunnitelmia ruudun sillä puolen on? Mukavan rentouttavaa viikonloppua!

26 kommenttia

  1. Harmistus kun olen allerginen omenalle en voi itse tätä testata, mutta hyvältä näyttää :) Mukavia rem ppahetkiä ja viikonloppua :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No voi vitsit, se rajoittaa kyllä omenien syöntiä, jos niille on allerginen. Täällä tosiaan on rakenneltu ja maalailtu :)

      Poista
  2. Oi apua miten ihana, ihana idea! <3 Omenamukeja on pakko saada kokeilla, ehkäpä jo tänään :D Kivaa viikonloppua! Me ollaan mökillä, mutta tänään jo kotiin koska huomenna meidän lätkäjäbän pelit heti aamutuimaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivottavasti on ollut mukava mökkireissu. Ainakin pakkanen on hieman helpottanut. Ulkoillakin tarkenee :)

      Poista
  3. Ihana luonnonläheinen idea <3 Tänään vanhimman pojan a-junnujen futispeli hallissa aja bloggailua sekä perheen kanssa yhdessäoloa. Ihanaa viikonloppua teille <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuulostaa mukavilta viikonloppusuunnitelmilta. Nopeasti tämä aina vaan menee. Nyt jo pian sunnuntain puolella :)

      Poista
  4. Minä teen nämä kyllä tänään kaakaon pariksi! Omenaa menee meilläkin kilokaupalla, kaikkien herkkua meidän perheessä. Teillä vaikuttaa olevan mielenkiintoinen viikonloppu edessä. Minä taidan ulkoilla pakkasten lauhduttua, jos saisi pulkkamäen valmiiksi vihdoinkin. Jotain käsityötäkin olisi suunnitelmissa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mielenkiinnolla kuulen, millaisia tulee kaakaon kanssa. Josko sitä ensi viikonloppuna ehtisi itsekin testailla :)

      Poista
    2. Hyvää tuli, kun ei tehnyt liian makeaa kaakaota. Hieman tummempi ja voimakkaampi toimi minun makuun parhaiten omenan kanssa. Tosin ipana tykkäsi tietenkin siitä perinteisesti ällö-makeastakin :).

      Poista
  5. Näppärä ja kaunis idea <3 Glögikin varmasti maistuisi hyvältä tuollaisesta omppukupista.
    Hyvää maalailupäivää ja viikonloppua muutenkin <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta tosiaan. Glögille tuo on kuin tehty. Pitää muistaa marraskuussa kun glögikausi alkaa uudelleen. viikonloppuiloa!

      Poista
  6. Ihan huippu idea. Pitää ehdottomasti testata tässä jossain vaiheessa, kunhan kerkeää.
    Meillä viikonloppu pyörii jälleen vauvan ympärillä. Tänään olisi tosin tarkoitus lähteä koko perheen voimin kävelemään Uutelaan ja ehkä pyörähtämään kahvila Kampelassa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sitä ollaan siis täällä meidän kulmilla. Aina mietiskelen kaupassa käydessä, että tunnistaisinko sinut, jos tulet joskus vastaan :)

      Poista
  7. Ihana idea! Harmi vain kun olen allerginen omenalle, niin en voi testata tätä... Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Taitaa tosiaan olla parempi, että allerginen jättää nämä kupit testaamatta :)

      Poista
  8. Ihana idea, voin kuvitella että hyvältä maistuu :) Täälä ollaan nautittu kun lapset mummolassa, nukuttu pitkään ja kohta startataan moottorikelkka. Kamera mukaan ja päivä meren jäällä <3 aurinkoakin on luvattu :) Hyvää viikonloppua teille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt on täällä pieni kateuden häivähdys ilmassa. Moottorikelkka <3 Siitä on aikaa kun moottorikelkan selässä olen ollut ja kuumottaisi päästä jälleen testaamaan :)Kuulostaa ihanalta viikonlopulta.

      Poista
  9. Hauska idea ja varmasti maistui hyvältä. Mitähän maalausprojektista paljastuu!!! Minun viikonloppuni meni siellä tonttukurssilla ja ehdin vähän ommellakin sitä haastettamme varten. Mukavaa viikonloppua teille molemmille. Liisa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih. Viikko tai pari joutuu maalausprojektin lopputulosta odottamaan blogissa. Mutta kyllä se vielä paljastuu. Jotain sellaista, mistä ollaan jo pitkään haaveiltu.

      Poista
  10. On ollut aivan super maukkaita omenia kaupoissa. Näihin kuppeihin aina parempi, mitä suurempi. Mahtuu juomaakin enemmän. Iloa viikonloppuun!

    VastaaPoista
  11. Tosi kiva idea! Olisikin muuten hauska pitää loppukesällä sadonkorjuujuhlat ja tarjota alkudrinksut tuollaisista mukeista... Eikös nyt voi alkaa jo suunnitella sellaisiakin juhlia ;) Puuhakasta viikkistä teille! Mielenkiintoista nähdä mitä pajalta syntyy.

    VastaaPoista
  12. Omenasta ja kanelista tuli joulu mieleen. <3

    VastaaPoista
  13. Ihana idea ja niin nätit kuvat :)

    VastaaPoista
  14. Iiks miten ihanat, oikeasti aivan mahtava idea, hööh miten en tätä itse ole ikinä keksinyt! Mahtaa maistua juomakin erityisen hyvältä noin suloisista omppumukeista.

    Kivaa tulevaa viikkoa <3

    VastaaPoista
  15. Kiva idea, juoda juoma ja syödä omppukippo lopuksi ♥

    VastaaPoista