Raparperit ovat ihanan mehukkaita näin alkukesästä. Meille kesä ei tule ilman erilaisia raparperiherkkuja. Erityisesti pidämme raparperin kirpeydestä, joka tuo raikkaan lisän leivonnaisiin ja muihin herkkuihin. Raparperista voi taikoa myös suussa sulavia kesäviemisiä kyläreissuille.
Ensimmäinen sato kannattaa kerätä hyvissä ajoin, jotta varsista ei ehdi tulla liian paksuja ja puumaisia. Hyvänä satovuonna voi olla haasteita keksiä, miten raparperin parhaiten hyödyntäisi. Me olemme tehneet mm. mehua, raparperi-kardemummahilloa (ohje täällä!) ja raparperi-mansikkapiirakkaa (ohje täällä!). Viikko sitten leivoimme ah niin herkullisia raparperi-kinuskikaurakeksejä. Makuyhdistelmä toimii hyvin, sillä kinuskin makeus pehmentää sopivasti raparperin kirpeyttä.
Ei kulunut montaa päivää, kun keksipurkki ammotti jo tyhjyyttään. Muutaman raparperikeksin sentään veimme ytäväpariskunnalle kiitokseksi kyläkutsusta. Viemisestä tuli kaunis kokonaisuus, kun pakkasimme keksit pieniin koristepusseihin, liitimme mukaan pussillisen teetä sekä alustan käytetyille teepusseille. Syntyi täydellinen vieminen kello viiden teelle, eikö vain?
Raparperi-kinuskikeksien ohje (noin 20 kpl)
200g voita
2dl sokeria
1 dl kinuskikastiketta
4 dl vehnäjauhoja
1,5 dl kaurahiutaleita
2 tl leivinjauhetta
200g raparperia (noin 3 vartta)
1 rkl perunajauhoja
Aloita vaahdottamalla voi ja sokeri. Vatkaa joukkoon kinuskikastike. Sekoita keskenään jauhot, hiutaleet ja leivinjauhe. Kaada ne voi-sokerivaahtoon käsin vaivaten. Viipaloi raparperit ja sekoita joukkoon perunajauhot. Sekoita raparperit käsin taikinan joukkoon.
Pyörittele taikinasta jauhotetulla leikkuulaudalla noin 30 cm:n pituinen tanko. Peitä kelmulla ja nosta jääkaappiin noin tunniksi. Viipaloi taikina noin 20 palaan ja nostele viipaleet leivinpaperilla päällystetyn pellin päälle.
Paista raparperi-kinuskikeksejä 200-asteisen uunin keskitasolla 16–18 minuuttia. Anna jäähtyä tasaisella alustalla. Herkuttele!
Vinkkinä kerrottakoon, että keksit ovat parhaimmillaan seuraavana päivänä.Oletko sinä raparperin ystävä? Jos takataskussasi on jakamisen arvoinen raparperiherkun ohje, otamme reseptin ilolla vastaan.
Herkullista viikon jatkoa!
Raparperin ystävä täälläkin.
VastaaPoistaKeksit maistuisivat nyt aamukahvinkin kanssa.
Raparperi on vaan ❤️ Nytkin pakastimessa tuloillaan uusia herkkuja ;)
PoistaHerkulliselta näyttää! Nam!
VastaaPoistaSuosittelen kokeilemaan ;)
PoistaVoi nam! Näitä täytyy testata, takapihalta kun löytyy raparperia yli omien tarpeiden :)
VastaaPoistaJa raparperiohjeista tuli mieleen mieheni jostain bongaama somehitti: grillatut raparperit pekonilla. Eli raparperit kuoritaan, leikataan noin viiden sentin paloiksi ja niiden päälle ripotellaan sokeria. Sitten ympärille kierretään pekonia, jonka jälkeen niitä grillataan joka puolelta, kunnes pekoni on paistunut rapeaksi. Itse en ole vielä ihan täysin vakuuttunut, vaikka kirpeän ja suolaisen yhdistelmä onkin hauska. Mies on kuitenkin hullaantunut ja grillaillut niitä jo usemman kerran :D
Ohhoh, tää on sen verran eksoottinen, että on varmaan pakko kokeilla :D kiitos vinkistä :)
PoistaTätä kyllä kokeilen. Kiitos ohjeesta!
VastaaPoistaKiva että pidit! Toivottavasti maistuvat :) meille ainakin maistui <3
PoistaVoi kuinka suloista taas! :)
VastaaPoistaRaparperi on monipuolinen ja maukas herkku. Maistuu ihan siltäänkin, mutta myös kiisseleissä, piiraissa jne.
VastaaPoistaMeilläkin on keksipurkki. Se on mariskooli kannella. :)
Ai mariakooleja saa kannellakin?! Ihana idea! Toi keksipurkki on vaan paha jos siellä on sisältöö niin tulee aina vähän väliä poikettua siellä mutustelemassa ;)
Poista20 keksiä, no eihän niitä kauan syö. :)
VastaaPoistaItse tykkään nauttia raparperini raparperi mansikkasoppana. :)
Soppa maistuu myös meille :) juu ei siinä tosin kauaa mennyt kun purkki oli tyhjä :D nyt odottaa jo uusi satsi raparperiä käyttöä :D
PoistaRaparperikardemummahillo vaikutti hyvältä. Kävin kurkkaa ohjeen. :)
VastaaPoistaSe oli herkkua! Ihana yhdistelmä :)
PoistaVoi miten mielenkiintoinen ohje. Taidanpa tästä innostuneena laittaa omaankin blogiin yhden raparperiohjeen.
VastaaPoistaJoo lisää raparperiohjeita <3 meillä on tota raparperiä jo ehtinyt kertyä jonkin verran ja uutta on aina kiva kokeilla <3
PoistaAh, näitä on aivan pakko kokeilla! Raparperi on yksi niistä asioista, jotka tuovat kesän: anopin perinteinen raparperikiisseli vaniljavaahdolla...entäs sitten äidin marenkipeitteinen piirakka...?!
VastaaPoistaAurinkoisia, ja rutkasti lämpimämpiä, päiviä teille!
Kuulostaa niin herkulliselta tuo anopin raparperikiisseli. Ja myös marenkipeitteinen piirakka. Nam nam. Aurinkoa myös sinun kesääsi!
PoistaKiva että löytyi apua :) nää on kyl hyvä melkeen mihin tilanteeseen vaan! Toivottavasti maistuvat vieraille yhtä hyvin kuin meille ;)
VastaaPoistaSuosittelen lämpimästi! Mieletön herkku! Sanoin sinulle <3
VastaaPoistaVissisti on maukkaita, kauniisti pakattujakin ovat - malttaakohan pakettia avatakaan ;)
VastaaPoistaOlipa taas paljon mukavia postauksia.
Kiitos ja suuri kumarrus Väkertäjä. Oikein maukkaita olivat nämä keksit. Menivät kuin kuumille kiville :)
PoistaNam miten ihania keksejä ;) Ohje jemmattu ja nyt taas pyytämään anopilta raparperia 😊
VastaaPoistaHyvä, hyvä. Herkkua ovat!
PoistaMeidän näin kesäkuun alussa synttäreitään viettävän pojan juhlissa on aina ollut tarjolla jotain mansikkaista, jotain sitruunaista ja tietysti myös jotain raparperista. Raparperijuustokakku on ollut varmaan kaikkein suurin menestys, mutta ehkäpä tänä vuonna kokeillaankin näitä :) Kiitos siis ohjeesta!
VastaaPoistaKiva kuulla, jos tämä voisi olla tarjottava synttäreillä. Me pidimme kovasti. Olivat parhaimmillaan seuraavana päivänä.
PoistaVälillä tuntuu siltä, että raparperi on yksi suomen kansallisherkuista, sitä on joka paikassa ja minä en voi sietää raparperia. Tuntuu, että olen se ainoa suomalainen, joka inhoaa raparperia. Lapsenakin, kun äiti leipoi raparperipiirakkaa, kaivoin raparperibiitit esiin ja syötin koiralle, söin itse vain taikinan.
VastaaPoistaLueskelin tuossa läpi teiltä ne postaukset, jotka on tässä muun elämän ohella jääneet lukematta. Tukholman ravintolavinkit tulevat tarpeeseen, kun minulla on miehen kautta sukulaisia ruotsissa ja siellä pitäisi taas vierailla. Kukkapostaus oli aivan ihana, samoin sydänpaketti. Itse käytän paketoinnissa paljon ruskeaa voimapaperia, joten tuo vinkki oli ihan minua varten. <3 Kiitos.
Heh, viime päivinä erilaisia raparperiohjeita on tullut aika lailla. Täytyy myöntää, etten lapsena pitänyt raparperista, mutta nyt aikuisena siitä on tullut oma suosikki. Kun kirpeyden yhdistää makean vastaparin kanssa, lopputulos on suussa sulava. Mutta makuasioitahan nämä ovat :)
PoistaMielenkiintoisen kuuloinen ohje. Tuota voisikin kokeilla, kunhan meidän raparperit hieman kasvavat.
VastaaPoistaLaita korvan taakse ja testaa, kun raparperit ovat kasvaneet. Kinuski ja kaurahiutaleet toivat mukavasti makeutta kirpeiden raparperien seuraksi.
PoistaKuulostaa ja näyttää todella herkullisilta! Menee testiin :)
VastaaPoistaJes! Toivottavasti tykkäät :)
PoistaKuulostaa ja näyttää todella herkullisilta! Menee testiin :)
VastaaPoista