Search

Kehystetty häävalssi

Häävalssin sanat kehyksessä

Suomessa kesä on suosituin aika järjestää häät. Kaunis luonto ja valoisat illat ovat omiaan rakkauden juhlan viettämiseen. Koska sesonki on nyt kuumimmillaan, ajattelimme esitellä yhden diy-häälahjaidean täällä blogissakin. Yllätimme ystäväparin antamalla heille lahjaksi kehystetyt häävalssin sanat.  Kehystetty häävalssi on henkilökohtainen muisto tunnerikkaasta päivästä. Taulun voi myöhemmin ripustaa esimerkiksi hääkuvan viereen.

Häävalssin merkitys ei ole vuosien saatossa muuttunut, vaikka yhä useammin kappaleeksi valikoituu jokin muu kuin perinteinen valssi. Häävalssi on hääparin yhteinen hetki, jonka muistaa loppuelämän ajan. Toivomme, että tämä lahja tuo tärkeän hetken hääparin mieleen aina kehystä katsoessaan.

Kehystetty häävalssi

Häävalssi on harvoin juhlavieraiden tiedossa ennen suurta tilaisuutta, mutta asiaa voi udella esimerkiksi kaasoilta tai hääparin vanhemmilta. Kun olet saanut tietoosi häävalssin nimen, suuntaa internetin ihmeelliseen maailmaan. Lähes kaikkien kappaleiden sanat löytyvät nykyisin verkosta. Kopioi sanat ja liitä tekstinkäsittelyohjelmaan. Valitse sopiva fontti ja asettele teksti kahdelle palstalle niin, että tuotos muistuttaa lauluvihkoa, jonka voi taittaa keskeltä kahtia. Tulosta sanat ja leikkaa ylimääräinen osa paperia pois. Leikkaa ja liitä tulosteen alle vielä neljä samankoista tyhjää aukeamaa. Kiinnitä paperit toisiinsa muutamalla pistolla taitoskohdasta.

Päällystä kehyksen takapleksi kauniilla paperilla ja liimaa lauluvihko kiinni taustapaperiin. Lahja on valmis. Meillä kehyksenä oli Ikean Ribba (klik!).


Häävalssi kehyksessä

Ystäviemme häissä tanssittiin Ismo Alangon Elokuun häävalssi. Se ei ole perinteisimmästä päästä, mutta sanat ovat kauniit ja biisi oli ennen kaikkea hääparin mieleen. Elokuun häävalssin sanat menevät näin:

Elokuun häävalssi (Ismo Alanko)


Loistakoon vaan kukkasillaan
auringon kilossa järvien maa
peltojen taa, elokuussaan
hedelmät sadon vain poimijaa odottaa

Todistakaa rakkaudestaan
kuin taivas ja maa ois häävuoteellaan
päivänä tään syyslemmekkään
tanssia voimme ja juhlia lahjoista maan

Tuo valkea morsian on
rakkauden siunaama sulhasessaan
kun tanssii he näin
ei talvea näy
jota päin ei pelotta käy

Kun yö ennättää, pelloille jää
vain pehmeä sumu päin hämärtyvää
pian aamu on uus, se arkea on
vaan ikuisuus helmassaan kantakoon tään tuokion

:;Tuo valkea morsian on...:;


Elokuun häävalssi sanat

Onko sinulla tänä vuonna tiedossa kesähäitä? 

28 kommenttia

 1. Aivan ihana lahja, muistaapa sitten mikä valssi tanssittiin. Mie en muista, minkä häävalssin me tanssittiin. Siitä on jo, tai vasta 45 vuotta aikaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kirsti :) Tämä taulu tosiaan pitää huolen, ettei häävalssi pääse unohtumaan mielestä aikojen saatossa :) Aurinkoista keskiviikkoa!

   Poista
  2. Vähän myöhään kommentoimasta mutta häissä jossa olen ollut, en yhdessäkään ole ollut selvillä mikä kappale on häävalssi musiikkina

   Poista
 2. Ihana lahja. Kesähäitä ei ole ollut enää moniin vuosiin. Voi varmaan johtua, että omat kaverit eivät ole siinä iässä ja oliskohan, että nuoret ei enää niin helposti vakiinnu naimisiin saakka ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se voi hyvin olla juuri noin kuin sanoit Maiju, että nuoret ei vakiinnu ihan samalla tavoin naimisiin kuin aiemmin. Meilläkään tämä kesä ei sisällä hääjuhlia, mutta ensi vuonna on tiedossa jo useammat hääkekkerit.

   Poista
 3. Kiva ja kaunis lahjaidea. Ei ole tiedossa kesähäitä. Viimeisimmät häät, joissa olen vieraillut ovat olleet oman äitini itsenäisyyspäivän häät, eikä niissä tanssittiin häävalssia. Tilaisuus oli hyvin yksinkertainen.
  Olen joskus sanonut, että oma häävalssia olisi Sonata Arctican Tallulah, mutta saas nähdä kuinka käy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinulla on tosiaan mielenkiintoinen häävalssi haaveissa. Sellainen sen pitääkin olla, että se on parin mieleen. Pidän peukkuja, että jossain vaiheessa hääkellot sinullekin vielä soivat :)

   Poista
 4. Onpa ihana idea! Tänä kesänä ei vielä ole häitä tiedossa, mutta ensi kesänä kylläkin. Täytyy laittaa tämä korvan taakse :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama täällä. Ensi kesänä on häitä ihan ruuhkaksi asti. Toivomme, etteivät kaikki osu samalla viikonlopulle. Kutsuja ei vielä ole tullut, mutta tietoja hääsuunnitelmista on kantautunut korviin :)

   Poista
 5. Ompa kiva idea! Ja jää mukava muisto tärkeästä päivästä! Häitä ei taida tänä kesänä olla tiedossa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meistäkin tässä on mukava juttu se, että jää valokuvien lisäksi jotain muutakin muistoksi ikimuistoisesta päivästä. Aurinkoista keskiviikkoa sinulle :)

   Poista
 6. Ihana idea! Me saatiin juuri kutsu ja päästään syyshäihin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Syyshäät ovat niin ihania. Pimenevät illat, mutta lämmin sää tekee niistä ihanan romanttiset.

   Poista
 7. Kaunis idea ja ihan mahtava idea antaa myös lahjaksi tai vaikka kehitellä ideaa vaikka minkälaisella laululla. Kivaa viikkoa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanos muuta. Tätä voi soveltaa miten haluaa. Jokaiselle löytyy varmasti oma merkittävä laulunsa, joka on kehystäminen arvoinen :)

   Poista
 8. Valitettavasti nyt ei ole häitä tiedossa, mutta onpa aivan ihana häälahjaidea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tiina ❤️ Meilläkin tosiaan vasta ensi vuonna tiedossa häitä. Tänä vuonna muita juhlia kyllä riittää :)

   Poista
 9. Kiva idea ihan itsellekin toteutettavaksi.Tosin me ei tanssittu omissa häissä,mutta voisin kehystää Anna-Mari Kaskisen rakkausrunon, joka oli häänamujen mukana.
  Ei ole yhtään häitä luvassa,ei kesäksi eikä talveksi.Minusta on aina ollut hassua miten ihmiset voivat sitoutua yhteisiin lapsiin,mutta naimisiinmeno on ihan kamala paikka.Toisaalta naureskeltiin itsekin, että piti mennä vihille kun oli lapsi tulossa.Tosin kyseessä oli jo neljäs;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anna-Marin runot ovat niin kauniita ja kortit myös. Niistä saa kauniita tauluja :)

   Poista
 10. Aivan mahtava idea! Tuon toteuttaisin jos häitä olisi tiedossa. Oman häävalssin muistan kyllä, vaikka sen tanssimisesta onkin jo 43 vuotta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin se monesti on, että häävalssin muistaa vielä vuosien jälkeen. Aurinkoista viikonloppua!

   Poista
 11. Ihana idea taas teiltä! Eipä ole häitä tiedossa, vaikka odotettavissa kylläkin :) Liisa

  VastaaPoista