Search

Itse tehty kosmetiikka syntyy yhtä helposti kuin pastakastike

tee-itse-laadukasta-luonnonkosmetiikkaa

Kotikosmetiikan tekeminen saattaa kuulostaa vaivalloiselta, vaikka todellisuudessa se on yhtä helppoa ja mukavaa kuin ruuanlaitto. Juliette Gogginin ja Abi Rightonin uutuuskirja Tee itse laadukasta luonnonkosmetiikkaa (Minerva-kustannus) todistaa, ettei syvällistä tieteen tuntemista vaadita. Kasvonaamio- tai hiustenhoitoaine saadaan aikaan siinä missä kastike tai majoneesi.

Kirja on jaettu kahteen osaan. Teoksen alussa käydään läpi raaka-aineet, perustarvikkeet ja opeteltavat tekniikat. Toinen luku sisältää 37 erilaista ohjetta kasvoille, vartalolle ja hiuksille. Teoksesta löytyy käsi- ja vartalovoiteita, puhdistusaineita, kasvovesiä, kasvo- ja kylpyöljyjä, kasvonaamioita, hiustenhoitoaineita ja paljon muuta. Meidän to do -listalle pääsivät heti muun muassa savi & kamomillatee -kasvonaamio, poreileva minttukasvovesi, timjami & greippi -kasvovoide sekä virkistävä jalkasuihke. Näistä saa mainioita kesäviemisiä tutuille. 

Kirja on erinomainen tietopankki, josta mekin ammensimme valtavasti uutta oppia. Erityisesti annamme kiitosta osiosta, jossa annetaan vinkkejä, kuinka itse tehdyn kosmetiikan säilyvyyteen voi vaikuttaa.  Meitä toki ilahduttaa, että myös purnukoiden koristelu on saanut oman kappaleen kirjassa. Erityisesti lahjoista saa astetta juhlavampia, kun etikettiin ja koristeluun näkee vähän vaivaa.

Ainesosien hankkiminen ei nykyisin ole enää hankalaa ja yllättävän moni löytyy valmiiksi jo omasta ruokakomerosta, kuten oliiviöljy ja merisuola. Kirjassa on myös lista kotimaisista liikkeistä ja verkkokaupoista, joista erikoisempia ainesosia voi ostaa. 

Työvaiheet on kirjassa opastettu selkein kuvin ja tekstein. Kirja antaa valmiudet myös räätälöidä omalle iho- tai hiustyypille sekä erilaisiin ongelmiin (esim. rasvainen iho tai kuiva ja kutiava päänahka) sopivia hoitotuotteita.

Kotikosmetiikkaohjeita

Muutama sana opuksen kirjoittajista, joilta löytyy vuosien asiantuntemus aihepiiristä. Juliette Goggin johtaa konsulttiyritystä, joka on erikoistunut ihonhoito- ja kylpytuotteisiin sekä kodin hajusteisiin. Hän luennoi säännöllisesti alan seminaareissa ja opettaa itse tehdyn laatukosmetiikan valmistusta. Kirjan toinen kirjoittaja, Abi Righton on puolestaan kosmetiikka-alan tutkija, jolla on kymmenien vuosien kokemus kauneus- ja hygieniatuotteiden kehittämisestä mm. The Body Shopille. Nykyään hänellä on oma yritys, joka laatii luonnontuotteisiin ja nykyteknologioihin pohjautuvia kosmetiikan valmistustapoja. Asiakkaita ovat maailman johtavat ihonhoito-, hiustenhoito- ja kylpylätuotteiden valmistajat. 

Kirja on kokonaisuudessaan asiantunteva ja perusteellinen opas kotikosmetiikan valmistukseen. Se tarjoaa hyötytietoa niin vasta-alkajalle kuin kotikosmetiikkaa aiemmin tehneellekin. Tämän kirjan avulla laatukosmetiikkaa voi tehdä helposti ja turvallisesti kuka vain. Jos laadukkaan luonnonkosmetiikan tekeminen kiinnostaa, tämä opus on lukemisen arvoinen.

*Kirja saatu arvostelukappaleeksi.

6 kommenttia

 1. Kuulostaa todella hyvältä tuo kirja. Tyttären kanssa testaillaan usein esim. kuorinta-aineiden tekoa ja huulirasvojakin ollaan tehty.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me saatiin paljon uutta tietoa tästä opuksesta. Juuri sellaista, jota ollaan kaivattu. Esimerkiksi tuohon tuotteiden säilyvyyteen liityen. Huulirasvoista usein kannattaa aloittaa. Ne on helpoimmasta päästä :)

   Poista
 2. Kyllä sitä on joskus tullut kokeiltua jotakin kuorintaseosta, mutta varmasti kirjassa on paremmat niksit, ainakin nykyaikaisemmat :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuorintaseoksia mekin olemme tehneet. Itse tehdyissä on se hyvä puoli, ettei ne sisällä muovirakeita, joita joissakin teollisissa tuotteissa on. Pienet mikrorakeet ovat inhottavia, kun niitä ei pystytä täysin puhdistamaan ja poistamaan vedenpuhdistamoilla :(

   Poista
 3. Tämä kirja vaikuttaa sellaiselta, että täytyy tutustua tarkemmin. Kosmetiikkaa on itse kiva tehdä ja monta kertaa sillä tavalla saa edullisemmin kuin valmiina kaupasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sepä juuri. Ja itse tehtyyn voi sisällyttää vain sellaisia ainesosioa, jotka ovat itselle sopivia. Kirja osoittaa, että laadukasta voi tehdä itsekin :) Kyllähän mekin kaupan tuotteita välillä ostamme, mutta olemme alkaneet tutkia tuoteselosteita entistä tarkemmin. Siitä ei koskaan ole haittaa :)

   Poista