Search

Pöytänumerot häihin

pöytänumerot-häihin1
Tällä viikolla blogissa sukelletaan vielä muutamaan otteeseen Sinellin helmikuiseen häätapahtumaan, jonne saimme kunnian suunnitella erilaisia koristeluideoita. Aiemmin esittelemämme kattausideat löydät täältä (klik!). Tänään esittelyvuoroon pääsevät pöytänumerot. Häissä pöytäkartan ja pöytänumeroiden avulla juhlavieraat löytävät tiensä oikealle istuinpaikalle. Toki pöytänumeroita voi käyttää myös muissa suuremmissa juhlatilaisuuksissa.

Suunnittelimme kolme erilaista vaihtoehtoa: rustiikkisen, maalaisromanttisen ja keveän valkoisen pöytänumeron. Myös kierrätysteema ja hääparin kukkaro on huomioitu, sillä nämä pöytänumerot syntyvät pienellä budjetilla. Hääjärjestelyihin saa helposti uppoamaan rahaa, mutta kauniita koristeita voi tehdä budjettiystävällisestikin.

pöytänumero kirjasta Kaikki Paketissa

Ensimmäinen pöytänumeromme on toteutettu vanhasta kirjasta. Kanteen on liimattu kartongista leikattu numero ja hento höyhenkoriste. Kiersimme kansilehden ympärille myös juuttinauhaa, joka tekee kokonaisuudesta rustiikkisen kauniin. Kartonki ja juuttinauha ovat Sinellin valikoimista. Vanhoja kirjoja on taas antikvariaatit ja kierrätyskeskukset pullollaan. Yksinkertaisen kaunis ja helppo toteutus. 

häihin tehty pöytänumero

Toinen pöytänumero on tehty valkoisesta paperikassista. Sinellin valikoimista löytyy myös muun värisiä paperipusseja, joten värin voi valita omiin häihin sopivaksi. Piirsimme numeron ääriviivat paperikassin pintaan, jonka jälkeen numero leikattiin irti askarteluveitsellä. Leikkausvaiheessa paperikassin sisään kannattaa laittaa paksu pahvi tai ohut styroksi suojukseksi, jotta askarteluveitsi ei lävistä kuin toisen puolen kassista. Paperikassin sisällä on myös pieni led-kynttilä, joka valaisee pöytänumeron kauniisti iltahämärässä. Eikö olekin simppeli, mutta tunnelmallisen tyylikäs?

pöytänumero häihin

Muistatteko tyhjästä limupullosta tekemämme tunnelmavalaisimen? Se sai paljon kehuja, joten päätimme hyödyntää ideaa myös pöytänumeroideoinnissa. Pöytänumerovalaisin on tehty muovisesta 1,5 litran limupullosta, silkkipaperista ja kartongista. Lisäksi tarvitset paristoilla toimivan led-valosarjan valaisimen sisään, kaksipuoleista teippiä kiinnittämiseen, askarteluveitsen ja haluamasi kuvion, joka toimii sapluunana. Leivinpaperikin käy, mutta silkkipaperi antaa valaisimelle mukavasti sävyä. Koristelussa voi käyttää myös "timanttinauhaa". Liitämme alle ohjevideon, jolla joulunalla ohjeistimme tunnelmavalon rakentamisen. Idea ja toteutus pöytänumerossa on tismalleen sama. Peurakuvio on vain vaihtunut numerosapluunaan ja leivinpaperin sijasta käytetty silkkipaperia.Nousiko jokin toteutuksista ylitse muiden? Meidän on kovin vaikea sanoa omaa suosikkiamme, sillä jokainen on omalla tavallaan kaunis. Loppupeleissä häiden teema ja värimaailma ratkaisevat, millainen pöytänumero soveltuu tunnelmaan parhaiten.

Viikonloppuna esittelemme viimeiset ideat Sinellin tapahtumasta. Sokerina pohjalla on upeat hääpullot, jotka on puettu juhla-asuun. Niistä lisää viikonloppuna.

*Yhteistyössä Sinelli

14 kommenttia

 1. Tuo kirjanen ois kiva idea pöytänumeroihin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä kiva :) Häätapahtumassa se sai eniten kehuja, joten oli monen muunkin suosikki.

   Poista
 2. Ensimmäinen on aivan ihana ♡♡♡ Suostuiskohan tuo mies uusimaan vihkivalat :)
  Aurinkoista keskiviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, sun pitää miehelle vinkata, että mites olis vihkivalojen uusiminen :)

   Poista
 3. Upeita kaikki!
  Tuo vanha kirja on ihana idea pöytänumerointiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noissa vanhoissa kirjoissa on jotain kiehtovaa ja ne kyllä sopivat rustiikkiseen teemaan hyvin :)

   Poista
 4. Hienoja kaikki. Kirja on rustiikkinen, mutta pussukka on herkkä :) Liisa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava kuulla, että kaikki olivat mieleesi. Iloisen aurinkoista loppuviikkoa Liisalle ❤️

   Poista
 5. toi kirjaidea on ihan mielettömän hyvä.

  VastaaPoista
 6. Pöytävalaisinpöytänumero on aivan huippu! Kivaa päivää teille!

  VastaaPoista
 7. Kaikki hyviä ja kauniita, mutta tykkään paperipussista eniten. Se on selkeän yksinkertainen ja hienostunut, mutta samalla kertaa rento. Ja valaiseva led-kynttilä on piste i:n päälle.

  VastaaPoista
 8. Tuo tunnelmavalaisin on niin ihana :) Mietin että mitenhän tuosta versiosta saisi muuteltua että voisin tehdä tuolle meidän teini Villelle valaisimen, hmmm olisiko ideoita/vinkkejä ;) Mukavaa viikonloppua ❤️

  VastaaPoista
 9. En osaa minäkään suosikkiani näistä nimetä, kaikki ovat kauniita. Ja jälleen näissä kaikissa on jotain sellaista, mitä voi hyödyntää muihinkin juhlakoristeisiin. Leppoisaa sunnuntai-päivää teille :).

  VastaaPoista