Search

Katastrofikakku ja muita kommelluksia

Olemme tähän asti esitelleet vain onnistumisia. Matkan varrelle mahtuu kuitenkin myös hetkiä, jolloin lopputulos on ollut kaikkea muuta kuin toivotunlainen. Näin aprillipäivänä on hyvä sauma esitellä epäonnistumisia, kommelluksia sekä eteen tulleita kuvaushaasteita.

Postauksessa myös paljastuu, teemmekö milloinkaan perinteisiä lahjapaketteja, kannattaako liiman päälle istua, onko kodissamme asiat aina tip top ja mikä neuvoksi, kun joulukuvia ottaa kesämaisemassa. Koska näitä kuvia ei ollut tarkoitus koskaan julkaista, niiden laatukin on sen mukainen. Joka tapauksessa, nauttikaa tästä harvinaisesta ja hilpeästä matkasta!

Pilalle mennyt kakku

Kinuskikissan leipoma raparperikakku näytti niin herkulliselta, että päätimme tarjota sitä viime kesänä juhannuspöydässä. Tämä juhlapöydän herkku oli maultaan erinomainen, mutta koristeluissa mentiin metsään. Lopputulos kieltämättä näytti enemmän pökälekakulta kuin suussasulavalta raparperiherkulta. Ulkonäöstä viis, maku ratkaisee!

kynttilä1

Niinhän se menee, että virheitä tekemällä oppii. Jouluisessa kynttiläpajassamme alku meni tunaroidessa, mutta pienen kompuroinnin jälkeen homma lähti sujumaan. Kaataessamme sulaa kynttilämassaa piparimuotteihin, massa valui muotin alta pitkin uunipeltiä. Tilanne korjaantui, kun ymmärsimme painaa piparkakkumuotin tiukasti peltiä vasten.

vaahteranlehtikippo

Pari vuotta sitten törmäsimme Pinterestissä kauniiseen lehtikulhoon. Pakkohan sellaisen oli tehdä myös itselle. Vaan eipä ollut onni matkassa. Käyttämämme veden ja liiman sekoitus oli niin laihaa luirua, että lehdet tipahtelivat ilmapallon päältä koko ajan. Ehkä olisi uusintayrityksen paikka?

liimaahousuissa

Liiman pitävyyttä on tullut testattua usein. Välillä myös asioihin, joihin sitä ei ole tarkoitettu. Suosittelemme välttämään istumista liimaa sisältävän paperin päälle tai voi käydä ikävästi. Paperia kun ei ole tarkoitettu liimattavaksi takalistoon.

joulupaketit

Meidät tunnetaan erikoisista ja persoonallisista lahjapaketeista. Mutta onnistuuko meiltä myös perinteisten pakettien tekeminen? Kyllä vain. Yllä oleva kuva puhukoot puolestaan. Joulupaperia ja säkkäränauhaa tuli käytettyä viime jouluna.

lahjapaketti

joulukuvaus

Joulunalla muutama lukija ihmetteli, kuinka ehdimme lähes päivittäin tehdä ja julkaista erilaisia tuotoksia blogissamme. Tämä selittyy sillä, että osa ideoista oli tehty ja kuvattu jo alkusyksystä. Eräässä kuvastilanteessa haasteeksi muodostui maisema, joka oli enemmän kesäinen kuin talvinen. Tämä on niitä harvoja kertoja, kun olemme joutuneet kuvankäsittelyllä luomaan tunnelman, joka ei vastannut oikeaa tilannetta.

inventaario

Kuvista voisi päätellä, että käynnissä on Sillä Siisti -ohjelman kuvaukset. Kuva ei ole otettu kaatopaikaltakaan, vaan käynnissä on askartelutarvikeinventaario. Kiitos inventaarion, tavarat ovat nykyisin järjestyksessä kukin omissa laatikoissaan. Enää ei tarvitse käydä kymmeniä laatikoita läpi löytääkseen hakemaansa asiaa. Suosittelemme lämpimästi kaikille!

pääsiäismuna

Päätetään aprillipäivän kuvasarja tähän järkyttävään pääsiäismunaan. Tarkoituksena oli värjätä kaunis kuvio kananmunan pintaan kynsilakalla. Lopputulos oli niin kamala, että vieläkin silmiä särkee. Halvin mahdollinen kynsilakka ei nähtävästi soveltunut tähän käyttötarkoitukseen.

Jahas, siinä sitä olikin. Nyt on aika toivottaa hupaisaa aprillipäivää!

48 kommenttia

  1. Voi ihanuus, että tästä tuli hyvälle tuulelle:)
    Hymy ja ajatus täältä sinne ja iloa päivään!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Anu :) Hyvä, että sait päivään hymyä tämän postauksen myötä :) Mukavaa viikonloppua!

      Poista
  2. Haha :D Aivan hulvattoman ihana postaus :D <3
    Hyvää viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä, että hauskaa riitti tätä lukiessa :) Viikonlopputoivotukset sinullekin!

      Poista
  3. Alkoipa päivä mahtavasti tällä postauksella. Nyt kyllä hymyilyttää!

    Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
  4. Olipa mahtavaa katsottavaa, tälläinen joskus taas uudelleen tai no toivottavasti kaikki menee jatkossa putkeen. :) Kakun askarteleminen on kyllä omastakin mielestä viheliäistä hommaa ja maku ratkaisee. :) Voihan liimapöksy.

    Mukavaa viikonloppua pojat <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täytyypä kerätä seuraavista epäonnistumisista kuvia, niin voi taas myöhemmin julkaista. Tekevälle sattuu. Onneksi niitä onnistumisia mahtuu kuitenkin enemmän joukkoon :)

      Poista
  5. Ai kamala ;) Mutta silti niin ihania! Parasta on, kun osaa myös nauraa itselleen ja uskaltaa julkaista niitä ei-niin-onnistuneita projekteja. Mun täytyy ottaa teiltä oppia tästä ja uskaltaa itsekin joskus asettaa itseni hyvässä mielessä naurunalaiseksi. Sen täytyy loppujen lopuksi tuntua oikein hyvältä :) Ihanaa viikonloppua! ps. rupes tekee mieli tota kakkua..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on tärkeä piirre, että osaa nauraa itselleen. Vaikka sitä aina sillä hetkellä ei naurata, mutta myöhemmin asioita on hauska muistella. Kaiken ei tarvitse olla aina niin siloteltua ja vakavaa :) Tavallisia pulliaisia täällä ollaan :)

      Poista
  6. Hyvän mielen postaus! Mahtavaa, että olette taltioineet näitä epäonnistumisiakin. Vaikka sillä hetkellä ei välttämättä naurata, niin jälkeenpäin kommellukset jo hymyilyttää :) Tekevälle sattuu!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinhän se on, että silloin ei naurattanut, mutta nyt kyllä hymyilyttää aika lailla. Onneksi on tullut näistäkin napattua kuvat, niin voi jälkikäteen hihitellä mokailuille.

      Poista
  7. Voihan liimapyllyn pökälekakku ja karmivat munat sentään :D. Ei se aina oo niin heeppoo niinkuin mun nuorempi poika joskus pienenä totesi.

    Inventaarikuva pisti kylmät väreet selkään. Näyttää ihan samalta kuin mun eteisen järjestys siinä vaiheessa, kun olin levittänyt kaikkien laatikoiden sisällön lattialle. huuuh. Mutta järjestäminen tosiaan palkitsee!

    Kiitos tästä pirteästä tarinasta ja hauskaa aprillipäivää! Tänään ei varmaan kannata tehdä mitään :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olepa hyvä :) Inventaarion aikaa ajattelin, että voi hyvää päivää. Voiko tätä roinaa olla näin paljon. Mutta nyt olen tyytyväinen, että tämä tuli tehtyä. Aikaa säästyy, kun ei tarvitse etsiä pitkin poikin hukassa olevia tavaroita.

      Poista
  8. Kiitos päivän nauruista (hyvällä tavalla siis)! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä, että irtosi naurut. Asioita on kiva tehdä pieni pilke silmäkulmassa :)

      Poista
  9. Hahaha ihanat kuvat ja helpottaa huomata, ettei aina onnistu muillakaan:).Joskus kun katselee sisustuslehtiä niin kodin on niin sliipattuja ja kaikelle on paikkansa jne.Sitten kun vilkaisee ympärilleen lankakoreja täynnä olevassa olkkarissa niin tekisi mieli vajota divaanin uumeniin.Tarjoilkaa tänään kirsikkahyytelöä niin tuo muna on siihen pilaan kuin tehty;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä täällä mokia sattuu useinkin :) Mutta se on inhimillistä. Hyvä, että pidit postauksesta. Ja tuo kirsikkahyytelö kyllä tekisi tuosta munasta vielä astetta vastenmielisemmän 😃

      Poista
  10. Aivan ihana postaus :) Hyvää viikonloppua!

    VastaaPoista
  11. Tämä oli aivan loistava postaus :D

    Mahtavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jee, kiva että pidit. Hymyä ja pilkettä viikonloppuusi :)

      Poista
  12. Kiitos ehdottomasti päivän parhaasta postauksesta :D Ei se, että onnistuu mutta että...Ihanan aurinkoista huhtikuun alkua teille!

    VastaaPoista
  13. Hahaha :D Ihana postaus! Ja toi vika muna näyttää siltä, että voisi hyvinkin olla meikäläisen askartelema :) Iloista viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Munasta tuli todellinen katastrofi. Aivan järkyttävä, mutta saipahan kunnon naurut aikaiseksi :)

      Poista
  14. :D Ihana huomata, että teilläkään ei aina onnistu kaikki, vaikka suurimmaksi osaksi onnistuu ♡ Ihanaa viikonloppua teille ♡

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä. Kommelluksia sattuu ja testaamalla sitä oppii, välillä tosin kantapään kautta :) Iloista viikonloppua!

      Poista
  15. Aivan huippupostaus, kikattelen täällä yksikseni. Pökälepiirakka ja paperi pyllyssä oli kyllä näistä mun suosikit :D
    Ootte kyllä ihan huippuja <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tosta pökälepiirakasta on olemassa videokin. Se tosin sisältää pelkkää röhönaurua, kun porukka repeilee sille. Syötävää se silti oli :)

      Poista
  16. Ihanaa, ihanaa...siis muillakaan ei mene aina ihan putkeen noi hommat. Kakut ei näytä siltä miltä pitäisi, mutta kuten sanoitte, maku ratkaisee!
    Inventaariokuva on kuin omasta työhuoneestani ( oikeesti kaikki siististi laatikoissaan ja järjestyksessä:)), kun askartelu/tuunaus inspis iskee...seurauksella , että liimaa on paikoissa joihin se ei kuulu, esim koiran tassuissa ja sitä myötä koko kämpässä...
    Tuo pääsiäismuna on aika pelottava...mietin että mikähän elin tuokin on revitty ja mistä...;)
    Kivaa ja tapahtumarikasta viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pääsiäismunasta tulee kyllä aika karmaisevia mielleyhtymiä. Eipä sitä pääsiäisenä liiemmin esitelty vieraille. Arvaat varmasti miksi :)

      Poista
  17. Ihana postaus! Tää on lohdullista luettavaa. Niin helposti kun syntyy illuusio et bloggarien jutut on aina täydellisiä. Itsekin tein just tovi sitten postauksen yhdestä casesta, jossa meni pieleen kaikki mahdollinen ja mahdoton. Löytyy ompelun enkelit ja demonit -otsikolla, jos haluatte saada vertaistukea. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pitääkin tulla lukemaan tuo juttu. Vertaistuki on tervetullutta :)

      Poista
  18. Ha haa, olipa hauska juttu! :D
    Kiva kun teitte tämän. Mukavaa viikonloppua! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, että pidit :) Vähän erilainen postaus tällä kertaa. Iloa viikonloppuusi :)

      Poista
  19. Lähti se liima onneksi pöksyistä lopulta. Tekevälle sattuu. Mutta ehkä sitä hieman katsoo ensi kerralla, minne sitä istuu :)

    VastaaPoista
  20. Hih hih tässähän tirskahti kahvit melkein näytölle tätä postausta lukiessa <3 Kiitos mielen piristyksestä, joka muuten tulikin oikein tarpeeseen :) Mukavaa lauantai iltaa :)

    VastaaPoista
  21. Kertakaikkiaan riemastuttava postaus :)
    Niin se vain on, ettei se aina mene kuin Strömsössä, kun sielläkään ei aina onnistu :D
    Hauskimmat oli nuo joulupaketit - piti hymähtää oikein ääneen täällä ruudun toisella puolella :D

    VastaaPoista
  22. Hih, aina ei voi onnistua. Ihana postaus :)
    Leppoisaa sunnuntaita!

    VastaaPoista
  23. Kiitos kivasta postauksesta! Pitäisikin joskus tehdä samanmoinen, sillä eihän ne missään kaikki mene niin kuin Strömsössä. Liisa

    VastaaPoista
  24. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  25. Ihanaa ja niin normimeininki, kun kaikkea pitää kokeilla! Itsekin tein viime syksynä tuon lehtikulhon. Ohjeet tulossa tulevana syksynä :)terkuin Suska Koivulasta.

    VastaaPoista
  26. Lohduttavaa huomata, ettei ole ainoa, jolle sattuu ja tapahtuu :). Mutta niinhän sitä sanotaan, että tekevälle sattuu. Näitä kommelluksia oli hauska lukea, ei kaikkea tarvitse niin vakavasti ottaakaan. Minä taidan olla välillä itseni paras viihdyttäjä, kommelluksille on ja itselleen on ihana nauraa ;).

    VastaaPoista
  27. Heh, tekevälle sattuu! MUlla on aika monet kakut räjähtäneet uunissa, levinneet pöydälle ja esimerkiksi palaneet... Mutta siitäpä sitten oppii :)

    Valoisaa päivää sinne sunnalle ❤

    VastaaPoista
  28. Heh, kiitos tästä! :)

    Ps. Aivan KARSEAN näköinen kynsilakkamuna!! :D

    VastaaPoista
  29. Hihii, hauska postaus. Tuo muna on paras. ;D Kiva blogi teillä muutenkin, nyt vasta löysin. :)

    VastaaPoista