Search

Itse tehty jalkakylpysuola rentouttaa ja virkistää

Itse tehty jalkakylpysuola

Itse tehty jalkakylpysuola on mukava hemmottelulahja, joka on kaiken lisäksi helppo ja nopea valmistaa. Kukaan ei kiellä tekemästä tätä hemmottelutuotetta myös itselle. Tässä tekstissä ohjeistamme, kuinka itse tehty jalkakylpysuola valmistetaan. Jaamme ohjeet kahteen erilaiseen jalkakylpysuolaan: rentouttavaan sitruuna-teepuukylpysuolaan ja virkistävään lime-minttukylpysuolaan. Eiköhän näillä saa kunnon jalkahemmottelun aikaiseksi.

Itse tehty jalkakylpysuola pääsee kauniisti esille, kun sen säilöö läpinäkyvään lasipurkkiin tai muovirasiaan. Omassa toteutuksessa hyödynsimme kaapissa lojuneet lasiputket, joille emme aiemmin ole keksineet kunnollista käyttöä. Etiketti ja pieni rusetti viimeistelivät kokonaisuuden. 

DIY jalkakylpysuola

Itse tehty kylpysuola
Raaka-aineet itse tehtyyn jalkakylpysuolaan on hankittu Limepopin verkkokaupasta. Täytyypä samassa yhteydessä kehaista, että Limepopin tuotteet ovat saaneet uudet etiketit ylleen. Tyylikkään yksinkertaiset, kuten voitte huomata alla olevasta kuvasta. Tuotteet soveltuvat jo itsessään lahjaksi kaikille kotikosmetiikan ystäville tyylikkäiden pakkausten vuoksi.

Mennäänpä kuitenkin asiaan eli ohjeeseen. Näin itse tehty jalkalypysuola valmistetaan:

Itse tehty jalkakylpysuola - rentouttava sitruuna teepuu


Ruokasoodaa 0,5dl
(elintarvikeväriä)

Sekoita suola ja ruokasooda sekaisin ja lisää joukkoon 3 tippaa molempia eteerisiä öljyjä.  Jos haluat värjätä suolaa, lisää elintervikeväriä 1 (max 2) tippaa suolaseokseen ja sekoita. Purkita. Suola säilyy noin 3-4 viikkoa.

Voit lisätä joukkoon myös raastettua sitruunan kuorta (1/2 sitruuna). Tällöin säilytä jalkasuolaa esim. jääkaapissa. Kun joukossa on sitruunan kuorta, jalkasuola säilyy noin 2 viikkoa.

Valitsimme jalkakylpyyn Epson-suolaa, koska se mm. rentouttaa lihaksia, poistaa hienhajua, pehmentää ihoa, lievittää kipuja, kosteuttaa ihoa sekä auttaa mustelmiin ja turvotuksiin.

Jalkakylpysuolan tekeminen

Tee se itse jalkakylpy

Virkistävä Jalkakylpysuola

Itse tehty jalkakylpysuola - virkistävä lime-minttu


Ruokasoodaa 0,5dl
(elintarvikeväriä)

Sekoita suola ja ruokasooda sekaisin ja lisää joukkoon 3 tippaa molempia eteerisiä öljyjä.  Jos haluat värjätä suolaa, lisää elintervikeväriä 1 (max 2) tippaa suolaseokseen ja sekoita. Purkita. Suola säilyy noin 3-4 viikkoa.

Voit lisätä joukkoon myös raastettua limen kuorta (1/2 lime). Tällöin säilytä jalkasuolaa esim. jääkaapissa. Kun joukossa on limen kuorta, jalkasuola säilyy noin 2 viikkoa.

Kylpysuolaohje

Jalkakylpysuolan valmistusohje

Oletko kokeillut tehdä jalkakylpysuolaa? Voisiko itse tehty jalkakylpysuola päätyä myös sinun lahjapakettiin?

*Yhteistyössä Limepop


28 kommenttia

  1. Ooh ihanaa ja meillähän on amme! Tosi kiva idea ja ehkä voisi onnistua täälläkin, jos saisin aikaiseksi hommata tarvikkeet! Kivaa päivää <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei muuta kuin Tiia nyt laitat nuorison asialle ja hankitte ainekset. Sen jälkeen kelpaa hemmotella itseään :)

      Poista
  2. Itse en ole tehnyt mutta olen saanut tyttäreltä 13 vuotta sitten äitienpäivälahjaksi hänen siellä tekemää kylpysuolaa. Oli niin ihana, etten raaskinut sitä käyttää :D Vieläkin se on tallella <3 Voisi kyllä joskus itsekkin kokeilla ja viedä vaikka kesällä tuliaiksiksi kun menee mökille :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi, kiva kuulla, että kylpysuola oli niin ilahduttava lahja, että yhä tallella. Ja kyllä tämä on mukava kesävieminenkin mökille.

      Poista
  3. Taas huikean kiva ohje, kiitos! :) Minulla on nyt talven jäljiltä niin koppurajalat että kyllä tulisi itsellekin tarpeeseen tällainen :O

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aikas koppurakoivet täälläkin. Teimme tätä suolaa itsellekin ja kyllähän nuo suurimmat kovettumat pehmenivät kivasti. Hieman raspausta ja lopuksi rasva jalkoihin, niin jalat saa mukavasti kesäkuntoon.

      Poista
  4. Itse en ole tehnyt jalkasuolaa, mutta sain kerran sellaista lahjaksi (itsetehtyä sekin). Aivan ihanaa oli kyllä, jalat tulivat ihanan pehmoisiksi <3
    Kivaa loppuviikkoa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oman kokemuksen perusteella tämä ei kalpene ollenkaan kaupan vastaaville ja on mukana myös erilaista fiilistä, kun itse tehty. Mukavaa loppuviikkoa sinnekin! / Aleksi ja Jani

      Poista
  5. Olen tehnyt joskus netistä löytyneellä ohjeella jalkakylpysuolaa. Tykkään omatekemistä sillä esim tuoksuksi voi valita itselleen sopivan :) Minun suosikkeja on ollut vanilja ja laventeli :) Hyvä idea tämä äitienpäiväksi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on itse tehdyissä jutuissa parasta, että voi tehdä tuotteen haluamallaan tuoksulla. Samalla mahdollista vaikuttaa siihen, kuinka voimakkaan tuoksun haluaa. Laventeli on sopii hyvin jalkakylpyyn. Meillä on kesällä tarkoitus tehdä myös laventeliversio. / Aleksi ja Jani

      Poista
  6. Eipä ole tullut itse tehtyä. Kiva lahja äidille kuin äidille. Pientä hemmottelua, joka itse tehtyä, Kiva!! Liisa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näin mekin ajattelimme, että tästä lahjasta voisi äidit innostua. Yleensä oma tekemä on aina mieluisampi kuin kaupasta ostettu, vaikka tärkeintä toki on ajatus. / Aleksi ja Jani

      Poista
  7. Ihana idea ja minulle kelpaisi ainakin äitienpäivänä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sanna. Mukava kuulla, että kelpuuttaisit tällaisen lahjan :) Iloista loppuviikkoa!

      Poista
  8. Taidankin vinkata tämän idean lapsille, kiitos! terkuin Suska.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannatamme lämpimästi :) Ehdottomasti kantsii lapsille vinkata tästä ;)

      Poista
  9. Näyttävät tosi kivoille noissa pötkylöissä :)
    Mulle tuollainen hemmottelulahja olisi ihana yllätys.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nuo lasipötkylät soveltuivat aika kivasti jalkasuolalle. Vähän erilainen ulkomuoto kuin yleensä. Ja saimme vihdoin hyödynnettyä nämä purnukat. / Aleksi ja Jani

      Poista
  10. Mutama vuosi sitten sain joululahjaksi siskon tekemää jalkakylpysuolaa. Silloin ilahduin kovin ja mietin että onpa hyvä lahjaidea! Kiitos näistä vinkeistä, todella kaunis toteutus jälleen! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nämä kommentit lämmittävät aina mieltä niin kovasti :) Kiitos ja aurinkoista loppuviikkoa <3 / Aleksi ja Jani

      Poista
  11. Kiitti vinkistä ja onpa upeat kuvat :) voisikin kasata äitille kunnon hemmottelupaketin! Hänellä oli juuri synttärit ja äitienpäivä tulee aina vähän liian äkkiä, ei ehdi keksiä hyvää lahjaideaa :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Miia. Kiva että pidit kuvistakin. Yritettiin saada sellainen kesäinen tunnelma jo :) Hemmottelupaketti äidille on varmasti mieluisa lahja :)

      Poista
  12. Kiitos, suurkiitos pojat(miehet :D) taas lahjavinkistä! Mietin juuri, mitä kivaa veisin huomenna äidilleni kiitokseksi lapsen vahtimisesta ja tadaa, täältähän se vastaus löytyi :). Minäkin sain vuosi sitten pojalta jalkakylpysuolaa ja kyllä lämmitti mieltä. Olivat kerhossa koristelleet purkitkin. Tosin mulla ei tuota Epson suolaa nyt ole kotona, mutta eiköhän meidän suolavarastoista (miten niin meillä harrastetaan kokkausta) löydy sopiva korvike. Iloista lauantai-iltaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sehän on mukavaa, että idea oli mieleen. Ja kyllä tuohon voi käyttää omista suolavarastoista suolaa :)

      Poista
  13. Taas on ohje, jota täytyy kokeilla. Luule, että on viisainta tehdä itse ja ottaa mukava hemmotteluhetki ohjelmaan. Äitini on palvelutalossa satojen kilometrien päässä, eikä hän pysty itse kylpyä laittamaan. Kesällä, kun muistaisi, voisi antaa hänellekin pienen piristys hetken . Kiitos ohjeesta

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itsensä hemmottelu on aina paikallaan. Ja sinun tapauksessa on ymmärrettävääkin, että tämä ei ehkä nyt ole ajankohtainen lahjaidea. Kesällä voit kehitellä jonkin hemmottelujutun äidillesi sitten :) Aurinkoista viikkoa!

      Poista
  14. Oih, tänne eksyin jostain toisesta blogista ja hyvänen aika, täällähän on vaikka kuinka kaikkea, mistä jopa rähmäkäpälä voisi selvitytyä! Käykö tähän suolaksi joku muukin, esim. Himalajan suola?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onpa kiva, että eksyit :) Tervetuloa uudeksi lukijaksi. Kyllä tuohon voi laittaa myös Himalajan suolaa ja hätätapauksessa merisuolakin varmasti käy. Iloista viikkoa ja kiitos kommentista.

      Poista