Search

Kierrätyshuovasta läppärilaukku uutuuskirjan vinkeillä

Kierrätä ja sisusta – kierrätyshuovasta ja muusta

Muistatko vielä, kun alkuvuodesta esittelimme kierrätyshuovasta tehdyn repun? Materiaali ei ollut meille entuudestaan tuttu, mutta tykästyimme välittömästi sen monipuolisuuteen ja kestävyyteen. Kierrätyshuopa herätti myös monen lukijan kiinnostuksen. Eikä ihme, sillä materiaalista on helppo työstää vaikka mitä. Lisäksi se on ekologinen valinta, sillä huopa on kierrätystekstiileistä valmistettu.

Mihin kaikkeen huopa oikeastaan taipuu? Uusia ideoita ja inspiraatiota voi hakea Tammen vasta ilmestyneestä Kierrätä ja sisusta – kierrätyshuovasta ja muusta -kirjasta. Se tarjoaa 30 inspiroivaa ohjetta kierrätysmateriaalien hyödyntämiseen. Kirjan on tuottanut Taito Uusimaa, joka on jo lähes satavuotias käsi- ja taideteollisuutta ylläpitävä yhdistys.

Kirjasta voi ammentaa useita käyttökelpoisia ja elegantteja ideoita kotiin. Ohjeiden avulla kierrätyshuovasta syntyvät kaunis kori, pehmuste riippumattoon, erilaiset pussukat ja jopa lehtiteline. Me tykästyimme kovasti myös kirjassa esiteltyyn tyynynpäälliseen ja kuutiorahiin. Molemmat kodin sisustuselementtejä, jotka kestävät aikaa.

Monipuoliset tekniikat inspiroivat tekemään myös erilaisia laukkuja, valaisimia tai esimerkiksi tarjottimen. Huovan ohella ohjeissa on hyödynnetty muita kaappien kätköistä löytyneitä kierrätysmateriaaleja, kuten kangastilkkuja, videonauhaa, sanomalehtiä ja nappeja. Selkeät ja helpot ohjeet antavat tilaa myös lukijan omille ideoille. Töitä voi höystää omilla kierrätyslöydöillään. Ohjeita löytyy lapsille, aikuisille, vasta-alkajille kuin hieman pidemmälle ehtineillekin. Monien ohjetöiden valmistus onnistuu käsin ompelemalla.

Kierrätyshuopaa myydään taitokeskuksissa Green Craft -tavaramerkin alla. Materiaalien valmistuksesta vastaa kotimainen Dafecor Oy. Tekstiiliraaka-aineet kerätään teollisuudelta ja kuluttajilta, jonka jälkeen ne työstetään mekaanisesti uudelleen. Materiaaleista tulee uniikkeja, sillä huopa- ja vanumaiset materiaalit eivät koskaan ole täysin samanlaisia.  Huovan hyvä puoli on se, että se ei rispaannu.

läppärilaukku huovasta

Kirjassa esitelty läppärilaukku innoitti myös Aleksin tekemään suojuksen kannettavalleen. Se on hivenen erilainen kuin kirjassa nähty, mutta käyttötarkoitus on sama. Näppärä käyttää ja suojaa konetta. Ihan kivan näköinenkin siitä tuli, vai mitä mieltä olet? 

Postauksen loppuun on hyvä säästää jännittävin asia. Nimittäin Limepopin lahjakortin arvonta on nyt suoritettu, ja onnekas voittaja on Katja. Paljon onnea Katjalle! Nyt voit hankkia itsellesi esim. eteerisiä öljyjä, joihin kerroit ihastuneesi.

voittaja

Kokosimme arvontaan osallistuneiden nimet Exeliin. Jokainen sai nimensä listalle niin monta kertaa, kuinka monella arvalla arvontaan oli osallistunut. Maksimimäärähän oli kolme per osallistuja. Virallisen osuuden suoritti random.org-sivusto, joka arpoi voittajaksi numeron 43. Voittajaan on oltu yhteydessä palkinnon tiimoilta. 

Lähiaikoina blogissa on pärähtämässä myös toinen arvonta, joten kannattaa pysyä kuulolla.

Mukavaa alkanutta viikkoa!

*Kirja saatu arvostelukappaleeksi.

14 kommenttia

 1. Tosi kivan näköinen tuli läppärilaukusta <3
  Onnea arvonnan voittajalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan mukava suojus tuo tosiaan on. Syntyi ylijäämäpaloista :)

   Poista
 2. Hyvän näköinen läppärilaukku! Tuo materiaali onkin kivan pehmeää jo itsessään suojaamaan läppäriä. Minunkin pitäisi tehdä omalle läppärille laukku, mutta vieläkin se on suunnitteluasteella :D. Mahtava oli muuten se taimi-paketti edellisessä postauksessa, ihanan keväinen. Sulaisi vaan meiltäkin lumet pois, niin pääsisi pihapuuhiin. Inspiroivaa viikkoa teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hanna. Yllättävän helposti läppäriin tulee ei toivottuja jälkiä kun laukussa kuljettaa. Siinä mielessä tuollainen suojapussi on ihan kätevä :)

   Poista
 3. Onnea voittajalle!! Siis tuo huopa oli aivan ihana työstää. Hieno läppärilaukku tuosta tuli. Oma kännykkäkotelonikin joutui tosikokeeseen, kun olimme lapissa ja hyvin toimi. Mukavaa alkavaa viikkoa tv Liisa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö ollutkin Liisa :) Kiva, että kännykkäkotelo tuli testattua toimivaksi. Hienoin se oli :)

   Poista
  2. Piti kirjoittaa, että hienokin se oli :) Puhelin taas kirjoittaa mitä sattuu :)

   Poista
 4. Onnea voittajalle.
  Huopa näyttää taipuvan moneksi, tabletillekin tulisi varmaan pehmoinen suojus nopsasti... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä huovasta tosiaan saa jos ja vaikka mitä kivaa :) Täällä jo mietitään seuraavaa projektia. Jos olisi riippukeinu, sellaiseen olisi ihana tehdä pehmuste huovasta.

   Poista
 5. Läppärinkin tarvitsee välillä huilata, ja tuo on mukava pesä sellaiseen :) Riemukasta viikkoa!

  VastaaPoista
 6. Hei kiva kirja, johon pitääkin tutustua ja oikein mainio materiaali läppärilaukkuun. Hieno tuli, terkuin Suska!

  VastaaPoista
 7. Villa taipuu niin moneksi ja tuo on ihanaa materiaalia työstää! Kiva idea tuo läppärilaukku.

  VastaaPoista