Search

Teepusseja, soppaa ja keppejä opettajalle


Kaikki Paketissa lahjaideoita opettajalle

Kouluissa lukukausi alkaa olla loppupuolella ja joulujuhlat lähestyvät. Usein oppilaat ja vanhemmat haluavat muistaa opettajia jollain tapaa. Viime vuosina on kuitenkin käyty kiivasta keskustelua siitä, mitä opettajalle voi viedä. Kokosimme neljä lahjaideaa, jotka toivoaksemme ovat myös opettajien mieleen.

Lahjaidea 1: Teepussit hauskalla etiketillä

Kaikki Paketissa lahjaideoita opettajalle

Suunnittelimme teepussille etiketin, jossa leikitellään englanninkielisellä sanalla teacher (opettaja). Kun sanan jakaa kahdelle riville, ensimmäiset kolme kirjainta (tea) viittaavat teeheen ja sana kokonaisuutena lahjansaajaan.

Etiketti soveltuu perinteiseen pussiteehen. Tulosta suunnittelemamme Teacher-etiketit täältä (klik). Liimaa tulostamasi arkki pahville ja leikkaa etiketit irti. Tämän jälkeen kiinnitä teepussin naru teipillä etikettiin. Halutessasi voit asetella teepussit esimerkiksi sellofaanipussiin ja tulostaa siihen Jouluiloa-etiketin täältä (klik).

Lahjaidea 2: Turkinpippuri-valkosuklaakohventeja

Kaikki Paketissa lahjaideoita opettajalle

Turkinpippurirakeiden ja valkosuklaan yhdistelmä toimii! Nämä konvehdit on helppo valmistaa esimerkiksi Kinuskikissan ohjeella (klik). Konvehtien sijaan teimme muutaman isomman suklaaherkun kaatamalla sulatetun suklaamassa piparkakkumuotin sisään. Sellofaanipussin sulkemiseen käyttämämme Herkullista joulua -etiketti on tulostettavissa täältä (klik).

Lahjaidea 3: Lumiukkosoppa joulupallossa

Kaikki Paketissa lahjaideoita opettajalle lumiukkosoppa

Oletko kuullut lumiukkosopasta? Kyseessä on hauskasti paketoitu minttukaakao. Me teimme oman versiomme avattavan joulupallon sisään. Tähän soppaan on käytetty pussillinen annospakattua kaakaota, vaahtokarkkeja ja Marianne-rakeita, mutta halutessaan rakeet voi korvata esimerkiksi suklaakonvehdilla ja polka-karkkikepillä. Liimasimme pallon kylkeen koristeeksi ääriviivatarroista tehdyn joulutervehdyksen. Kaakaon valmistusohjeen kirjoitimme pakettikorttiin. Valmistusohjeen voi pukea myös runomuotoon:

Kun pakkanen ulkona otettaan kiristää,
lumiukko soppa tää mieltäsi piristää.
Ensin kuuma maito keittele, lisää sekaan sokerit ja kaakao.
Kuivatut lumipallot mukaan heittele,
lopuksi vielä kunnolla lumiukon kävelykepillä sekoittele.
Soppa lämmittää ja ilostuttaa mieltä, saat näyttää pakkasukolle kieltä!


Lahjaidea 4: Karkkikepein koristeltu joulutähti


Kaikki Paketissa lahjaideoita opettajalle joulutähti

Joulutähti on yksi suosituimmista jouluviemisistä. Piristimme kukkaa hauskalla "koristeruukulla", joka on tehty piparminttukarkkikepeistä. Ne voi kiinnittää joko suoraan suojaruukkuun tai vaihtoehtoisesti kartongista tehtyyn lieriöön, joka on aseteltu ruukun ympärille. Helpoin ja siistein lopputulos syntyy, kun karkkikepit kiinnittää suoran lieriön muotoisen ruukun ympärille. Muovikääreessä olevat karkkikepit on kiinnitetty kuumaliimalla vieri viereen joulutähden ympärille ja lopuksi niiden ympäri on sidottu kaunis silkkinauhasta tehty rusetti.

Onko teidän perheessä tapana muistaa opettajaa jouluisin?

9 kommenttia

 1. Kyllä olitte kehitelleet ihania muistamisia! Nuorimmainenkin on jo kasilla ja huolehtii itse opettajan lahjasta, mutta näitä kyllä vinkkaan hänelle. Omatekemiä lahjoja ovat opettajat meidän kolmelta lapselta vuosien varrella saaneet. Iloista joulun odotusta toivoo Suska koivuladesignesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Suska kehuista :) Saimme niistä roppakaupalla lisää joulumieltä. Mukavaa joulunodotusta sinullekin!

   Poista
 2. Nyt vasta löysin bloginne ja tännehän jään! Upeita ideoita! Kiitos!

  VastaaPoista
 3. Tervetuloa lukijaksi. Mukavaa, että pidät blogistamme :)

  VastaaPoista
 4. Tulevan opettajan toiveita??? Ihania :) mami

  VastaaPoista
 5. Turkinpippurirouhe toimii loistavasti myös normaalin suklaan seassa. Kun Marabou oli hetken valmistamatta salmiakkisuklaata, niin jouduin tehtailemaan sitä itse kotona.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa herkulliselta! Täytyykin kokeilla myös tuota yhdistelmää. :)

   Poista
 6. Olipas teillä kivoja ideoita täällä :) Rauhaisan ihanaista joulua!

  VastaaPoista