Search

Nämä ovat uudet joululevyt

Musiikki on yksi suurimmista joulutunnelman luojista. Harvassa ovat ne artistit, jotka eivät olisi vielä tehneet omaa joululevyään. Myös tänä vuonna myyntiin on tullut liuta uusia joululevyjä. Esittelemme muutaman uutuuslevyn, joita voi kuunnella esimerkiksi jouluaskareiden ja paketoinnin ohessa.

Kotimaisista artisteista omia tunnelmapalojaan tarjoavat muun muassa Jippu, Lauri Tähkä ja Suvi Teräsniska, jonka edellisestä joululevystä on ennättänyt vierähtää vasta muutama vuosi aikaa.

Hei mummo, mitä kuuluu sinne teille? Suvi Teräsniska onnistui muutama vuosi sitten tekemään joululaulun, joka soi edelleen radioissa ahkerasti. Teräsniskalta marraskuussa ilmestynyt Joulun henki -levy sisältää niin ikää täysin uusia kappaleita, mutta mukaan mahtuu myös tähden suosikkijoululauluja uudelleenversioituina. Erityisesti Tähti tähdistä kirkkain on uudelleensovitettu onnistuneesti. Alla olevan kappaleen kuunteleminen vaatinee Spotify-tunnuksia.
Taitavana tulkitsijana tunnettu Jippu on julkaissut uransa ensimmäisen joululevyn, joka kantaa nimeä Rakkauden joulu. Albumilta löytyy klassikoita ja harvemmin kuultuja helmiä. Levyllä on myös yksi Jipun tekemä laulu. Tulkinnat ovat herkkiä ja uljaita. Jippu on artisti, joka jakaa vahvasti ihmisten mielipiteitä. Meidät tämä levy yllätti positiivisesti, vaikka artisti itsessään ei kuulu suosikkeihimme. Musiikkivideo on ehkä hivenen erikoinen. Jos video ei näy alla, sen voi katsoa täältä (klik).
Lauri Tähkän Jouluni laulut -levyllä kuullaan tuttuja kappaleita uudelleen sovitettuina. Mukana on myös yksi uusi Laurin oma joululaulu Joulu tuo luoksein rakkaat. Löytyypä albumilta myös Tähkän aiemmin Maailman kauneimmat joululaulut 2 -kokoelmalle levyttämä Sytytä mun sydämeni -kappale.  Lauri Tähkä kuuluu Jipun tavoin sarjaan, josta joko pitää tai ei pidä. Meihin tämä levy ei tehnyt suurta vaikutusta.Otetaan muutama joululevypoiminta myös ulkomailta. Suomessakin suosittu brittiläinen tv-sarja Downtown Abbey on tunnettu sen joulujaksoistaan. Tänä vuonna joulujakson luvaksi katsojia hemmotellaan joululevyllä. Tunnelma henkii mennyttä aikaa. Levyn ensimmäinen kappale on sarjan tunnussävelmä.
Muutama vinkki myös naapurimaastamme Ruotsista. Osa näistä levyistä ei ole tänä vuonna ilmestyneitä, mutta ne ovat ehdottomasti kuuntelemisen arvoisia:

  • Sarah Dawn Finerin Winterland- ja Vinterland-levyt
  • Måns Zelmerlövin Kära Vinter -levy
  • Magnus Carlssonin Happy Holidays -levy (Ruotsin oma Michael Bublé)
  • Malena Ernmanin ja Sarah Dawn Finerin yhteislevy En riktigt god jul
  • Sanna Nielsenin Min Jul -levy
Toki Ruotsista uuttakin joulumusiikkia tänä vuonna tulee. Suomessa vähemmän tunnettu, mutta naapurimaassa koko kansan sydämiin laulanut Sonja Aldén on julkaissut herkän ja tunnelmallisen Jul i andlighetens rum -joululevyn.
Oletko jo ennättänyt tutustua joulun uutuuslevyihin? Mitä mieltä ylipäätään olet uusista joululauluista tai uudelleenversioinneista?

Ei kommentteja

Lähetä kommentti